Xavier Jornet i Josep Valladares van decidir emprendre el seu propi negoci de serveis infermers l’any 2014 i actualment compten amb un equip de 16 treballadors, entre els quals hi ha infermeres i infermers que realitzen atenció a la comunitat per a persones amb dificultats per desplaçar-se.

Dos infermers de Barcelona funden DUI’S, un negoci de serveis infermers a domicili

DUI’S és un projecte infermer que proveeix serveis a diferents laboratoris d'anàlisis clíniques, assegurances de salut i centres d’Atenció Primària. Cada dia, el seu equip es desplaça a múltiples punts de la ciutat per realitzar cures a domicili i extraccions d’analítiques a persones amb dificultats per desplaçar-se al seu centre de salut.

Donen servei des de l’any 2014, quan Xavier Jornet i Josep Valladares van iniciar la seva experiència laboral com a infermers en extraccions d’analítiques a domicili per un laboratori. L’any 2017 van realitzar 14.000 visites domiciliaries.

«Aportem un perfil competencial d’un infermer que normalment es desplaça en un vehicle ràpid com la moto i que és capaç de donar una cobertura paral·lela a la que es dona al centre d’extraccions,» explica Sandra Campuzano, infermera i responsable de màrqueting i comunicació del projecte.

L’envelliment de la població i de la cronicitat apunten com un dels principals motius que ha fet incrementar la demanda dels seus serveis. Segons expliquen els seus creadors, les infermeres dels centres necessiten combinar les extraccions d’analítiques als centres i els desplaçaments a domicilis en una franja molt concentrada del matí. A aquest fet també s’afegeix la necessitat dels laboratoris de contractar infermeres a la franja de 7 a 11 del matí, que té una difícil cobertura per ser una jornada parcial de combinació amb altres feines.

«Cada dia entrem a casa de persones amb les que no tenim cap vincle relacional i aquestes ens reben com a part de l’equip que les atén al seu CAP– afirma Campuzano.– La imatge que té la població de les infermeres és una imatge amable de la professió i molt valorada, i així ens ho fan saber.» I afegeix que l’atenció a domicili aporta que els usuaris puguin compartir una part intima de la seva vida. «Com a infermeres i infermers ens hem de sentir afortunats de poder participar-hi.»
 

El repte d’emprendre en salut

Pels creadors de DUI’s, l’experiència d’emprendre «ha estat difícil per la situació econòmica actual», però amb una clara recompensa: «ser emprenedors infermers ens permet establir les bases i principis per poder realitzar amb autonomia allò que més ens agrada; ser infermeres i infermers. »

Jornet i Valladares expliquen que la feina que desenvolupa la seva empresa «a molts companys els costa d’entendre. Les infermeres sortim preparades de la universitat amb un clar objectiu enfocat a l’atenció hospitalària i l’atenció comunitària queda completament oblidada.»

«La professió infermera va més enllà de donar atenció a unes urgències o una planta d'hospitalització i realitzar una tècnica,» reivindiquen. En un domicili no només ens quedem amb la realització d’una tècnica, sinó que som capaços de detectar necessitats de les persones d’una ullada i això ens permet donar solucions a problemes de forma ràpida i efectiva,» expliquen els creadors de DUI’S.

Dos infermers de Barcelona funden DUI’S, un negoci de serveis infermers a domicili