16 d’agost de 2005

    Des de la direcció de programes del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, voldríem expressar la nostra enhorabona per la web de la FSF diabetis i en particular per la iniciativa, que en els seu dia es va posar en marxa, sobre la guia per al professorat i el personal de l’escola dins dels projectes socials “suport a les escoles”.

    Aprofitem però per fer una petita reflexió, no per això menys important, i molt relacionada en poder oferir una atenció integral a les persones que tenen una diabetis. Ens referim en concret als grups a qui s’ha distribuït la guia, a on no hi consten les infermeres.

    La infermera és una agent de la salut molt pròxim a la població que acompanya a les persones davant la situació de malaltia, entre altres. I ho fa, ajudant o suplint a la persona, a satisfer les seves necessitats bàsiques de salut quan aquesta, per un motiu o altre, no ho pot fer per ella mateixa. Treballem des de la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i molt especialment amb les persones que pateixen una malaltia crònica. Tanmateix l’àmbit escolar, és un context a on les infermeres treballen com a infermeres de les pròpies escoles o des de la comunitat o atenció primària de salut mitjançant programes de seguiment i control de la salut dels nenes i joves (programa de salut escolar i altres). A més la infermera, des del seu rol competencial, en el marc de l’educació per a la salut a l’escola, és també un referent de salut per al personal docent i les famílies, dins el context escolar. Per tant a més de ser un instrument de treball de gran utilitat per a la infermera, aquesta pot col·laborar dia a dia a optimitzar-la.

    Amb la voluntat de millorar dia a dia l’atenció a la salut a les persones amb una diabetis us fem arribar aquest apunt restant a la vostra disposició.