12 de novembre de 2018

    El Departament posa en marxa una campanya per prevenir i sensibilitzar sobre els riscos del consum d’alcohol que interpel·la tothom en el marc de la V Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol. Aquesta substància causa 3 milions de morts al món i a Catalunya 1 de cada 5 joves entre 14 i 18 anys s’ha emborratxat en els últims 30 dies, un 10% de les persones entre 15 i 64 anys beu cada dia i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 18.139 persones per intoxicacions d’alcohol durant el 2017.

    Salut apel·la a la responsabilitat de tota la societat en prevenir sobre els riscos del consum d'alcohol

    Les administracions, els municipis, els organitzadors de festes, els productors de begudes alcohòliques, els cossos de seguretat, els comerciants, els centres educatius, els professionals de la salut, els mitjans de comunicació, les amistats i un mateix; tothom té un paper molt important en la prevenció i sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol. Aquest és el principal missatge que l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través de la Sub-direcció General de Drogodependències, vol transmetre en la nova campanya que ha dissenyat en el marc de la V Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol.

    La campanya, que té com a lema ‘L’alcohol és responsabilitat de tothom’, apel·la a la responsabilitat que té tota la societat envers l’alcohol i els danys que ocasiona, per a un mateix i per a terceres persones, i tant a nivell de salut, com social i econòmic. Consta de dos materials gràfics i de material audiovisual amb testimonis de diferents representants de la societat on, des de la vessant personal o professional, expliquen quina responsabilitat tenen en relació amb l’alcohol.La campanya és el punt de partida de la iniciativa ‘Jo m’hi adhereixo’ que, durant el proper any, vol aconseguir el màxim nombre d’adhesions per part d’entitats i persones.