12 de setembre de 2018

  L’asturiana, de 65 anys, fins ara Alta Comissionada per la lluita contra la pobresa infantil, substitueix Carmen Montón al capdavant de la cartera de Sanitat, Consum i Benestar Social després de la polèmica sobre les irregularitats del seu màster que la van forçar a anunciar la dimissió.

  María Luisa Carcedo, nova Ministra de Sanitat

  Cent dies després de prendre possessió, Montón deixa com a llegat el retorn a la sanitat universal. La Moncloa va anunciar el nom de la nova titular de Sanitat dimarts a la nit en una nota de premsa després que es fes pública la seva dimissió.

  Carcedo (San Martín del Rey Aurelio, Astúries, 1953) és llicenciada en Medicina i Cirurgia i diplomada en Medicina d’Empresa per l’Escuela Nacional de Medicina del Trabajo. Dirigent històrica de la federació socialista asturiana, la seva trajectòria professional es va iniciar com a metgessa d’Atenció Primària del Servei de Salut del Principat d’Astúries. Entre el 1984 i el 1991 va ser directora de l’Àrea Sanitària del Valle del Nalón, de l’INSALUD i directora general del Servei de Salut Pública del Principat. Després, va exercir de portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Junta General del Principat. Entre els anys 2008 i 2011 va presidir l’Agència Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis i més tard, entre el 2015 i el 2018, va ser diputada al Congrés dels Diputats per Astúries i senadora per designació de la Junta General del Principat. Actualment forma part de la Comissió Executiva Federal de la Federació Socialista com a Secretària Executiva de Sanitat i Consum.

  El 21 de juny el president del Govern central la va designar com a Alta Comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil, un càrrec de nova creació al qual s’havia compromès el president Sánchez, del qual l’asturiana és políticament molt afí. El nom de María Luisa Carcedo com a nova Ministra sortirà publicat avui al BOE.

  Imatge: La Moncloa