Són els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2017, presentada divendres, que publica Departament de Salut sobre la salut, els estils de vida i la utilització dels serveis sanitaris. Segons dades de l’enquesta, cal aprofundir en els determinants socials per millorar l’estat de salut de la població i reduir les desigualtats.

Les dones tenen comportaments més saludables però pitjor estat de salut, segons l’Enquesta de Salut de Catalunya 2017

La darrera edició de l’enquesta revela que les dones fumen menys que els homes, fan un consum de risc d’alcohol menor i segueixen més la dieta mediterrània però tenen més problemes crònics i discapacitats.

L'enquesta recull quina és la situació de la salut mental a Catalunya i conclou que la depressió major o greu és superior en les dones i també afecta més a les classes socials menys afavorides, amb menys estudis i amb més edat.

La mostra també fa una radiografia de les persones més grans de 75 anys que viuen soles a Catalunya. Revela que 3 de cada 4 persones de 75 anys i més que viuen soles són dones i aquestes tenen més dependència i unes pitjors condicions de vida per recursos insuficients.

També ressalta que ha crescut l'alfabetització per a la salut suficient. Gairebé el 90% de la població catalana de 15 anys i més té una alfabetització per a la salut suficient, és a dir, que gaudeix d’habilitats per entendre i utilitzar la informació sanitària de manera que pot mantenir i promoure una bona salut.

Pel que fa a la població infantil, els resultats de l’enquesta conclouen que els nens fan més oci actiu que les nenes, que el 36,3% dels infants d'entre 6 i 12 anys tenen excés de pes i que la classe social de les famílies i el nivell d'estudis de la mare influeix en el consum diari de begudes ensucrades i en la quantitat d’hores que dormen.

Consulta el resum de l’ESCA 2017 i els resultats de l’enquesta.