2 de desembre de 2016

  L’any 2016 més de 4.600 persones han mort o desaparegut al Mediterrani segons l’ACNUR. El manifest de la campanya, al qual s'ha adherit el COIB, reclama a les institucions que posin en marxa polítiques d’acollida i anima la ciutadania a mobilitzar-se.

  La campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ es mobilitza perquè Catalunya sigui terra d’acollida de les persones refugiades

  Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa, segons dades del manifest de la campanya. El 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 17.337 persones refugiades en un termini de dos anys. No obstant, aquest compromís s’està incomplint a hores d’ara.

  Davant aquesta situació, "Casa Nostra Casa Vostra" denuncia la immobilització de les institucions davant aquesta crisi migratòria a Catalunya i a Europa i fa una crida a actuar perquè Catalunya sigui terra d’acollida tal com reclama la ciutadania. El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) s'ha adherit al manifest.

  “No hem d’oblidar que en molts moments hem estat rebuts en altres terres” recull el manifest de la campanya impulsada pel col·lectiu “Casa Nostra Casa Vostra” format per persones independents que treballen en el món de la comunicació i on s’hi ha sumat altres entitats, col·lectius i ciutadans.

  La campanya, que va iniciar-se el 29 de novembre, realitzarà diverses accions fins el febrer, entre les quals, una exposició divulgativa a les escoles, un concert al Palau Sant Jordi, una gran manifestació i l’emissió de la docusèrie “Vides aturades” a TV3.

  Veieu l’spot "Vull venir", "Vull que vinguin" rodat al camp de refugiats de Vasilika, prop de Tessalònica, a Grècia, i on participen personalitats del món de la comunicació i la cultura.

   

  Centenars de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural han signat el manifest i compartit a les xarxes socials amb l’etiqueta #VolemAcollir.

  La campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ es mobilitza perquè Catalunya sigui terra d’acollida de les persones refugiades

  Si vols adherir-te a la campanya, pots signar el manifest en aquest enllaç.