Segons els resultats del 4t Monitor de Reputación Sanitaria (MRS)— un estudi independent que analitza la reputació de la sanitat espanyola—l’Hospital Clínic és el segon hospital públic amb millor reputació d’Espanya i l’Hospital de la Vall d’Hebron ocupa la cinquena posició del llistat. Pel què fa als centres de gestió privada més valorats s’hi troben el Centre Mèdic Teknon – Hospital Quirón Teknon i l’Hospital General de Catalunya.

L’Hospital Clínic i l’Hospital Vall d’Hebron, entre els centres públics amb millor reputació d’Espanya

L’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona encapçala les llistes d’especialitats analitzades en Hematologia, Nefrologia i Pneumologia i és l’hospital més valorat entre els metges especialistes i els gerents i directius. També aquest centre és el que considera el col·lectiu de gerents i directius d’hospitals que compta amb el millor equip de gestió. Sobre les llistes dels centres amb millors especialitats, l’encapçalen l’Hospital Universitari Vall d’Hebron en Oncologia i el Centre d’Oftalmologia Barraquer en Oftalmologia.

Els resultats de l’estudi es basen en 5.261 enquestes a metges, infermeres, membres de l’administració sanitària pública provincial i autonòmica, responsables de farmàcia hospitalària, associacions de pacients, i periodistes del sector de la salut. Basant-se més 1.100 d’indicadors de qualitat de gestió clínica i rendiment assistencial s’han triat els serveis clínics amb millor reputació en 22 especialitats. A través d’aquests, s’ha elaborat el rànquing dels hospitals amb millor reputació.

El 4t Monitor de Reputació Sanitària és un estudi independent realitzat a partir de dades dels mateixos hospitals, del Ministeri de Sanitat i de les conselleries de salut de les comunitats autònomes. Les dades obtingudes han permès l’elaboració d’un total de 90 rànquings diferents.

Més informació al web del Monitor de Reputación Sanitaria.