Els partits acorden un pla de 200 mesures i un pressupost d'1.000 milions per fer front a les agressions masclistes. Una de les mesures que introdueix el pacte és la creació de protocols de detecció de víctimes a l'atenció primària i a les urgències perquè els professionals de la salut contribueixin a detectar els casos davant dels primers abusos. Es posarà en marxa una clau de seguiment a les històries clíniques per identificar-ne els casos.

El Congrés posa les bases per a un pacte d'estat contra la violència de gènere

Durant els primers 7 mesos del 2017, 32 dones i sis menors han estat assassinats i 16 menors s’han quedat orfes. El pacte d'Estat contra la violència de gènere busca la protecció de les dones i dels seus fills i s’ha aconseguit després de sis mesos de treball i 66 compareixences d'experts.

L'acord contempla mesures per prevenir la violència masclista de les escoles, ampliar la protecció i canviar els criteris d'acreditació de les víctimes per incloure a aquelles que encara no han interposat denúncia i garantir la seva seguretat i la dels seus fills. Atorga també una prestació durant sis mesos perquè puguin començar la seva nova vida. Aquest divendres la comissió d’Igualtat de la cambra baixa aprovi el text.