11 de juny de 2018

El 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang. Aprofitant aquesta data, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya vol estendre la necessitat de donar sang, sobretot abans de l’estiu, i augmentar un 10% les donacions amb la campanya 'Dona el millor de tu. Dona sang', que connecta amb els valors i les emocions que els donants experimenten quan donen sang.

El Banc de Sang promou les donacions per celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang

Durant tota la setmana, les sales de donació dels hospitals i les campanyes de Catalunya tindran un ambient festiu amb el missatge "Dona el millor de tu. Dona sang" en busca que més persones s’iniciïn en la donació de sang. A les xarxes socials, el Banc de Sang convida els donants a fer-se una foto amb una pissarra on podran escriure què és el millor d’ells amb l’etiqueta #elmillordetu.

Des de fa 15 anys, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra el Dia Mundial del Donant de Sang per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre les persones que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang.

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol. Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. Catalunya suma prop de 250.000 donacions i és autosuficients en sang.

Pots donar sang a 16 hospitals i a més de 4.000 col·lectes mòbils, consulta on.