10 d’agost de 2017

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya alerta que del dia 12 al dia 15 d’agost les reserves de plaquetes estaran en estat crític, ja que, a diferència dels glòbuls vermells, aquestes només es poden conservar durant cinc dies. Els quatre dies festius seguits se sumen a les poques donacions del període de vacances i s’ha alertat que el dimecres 16 es viurà una situació complicada. 

El Banc de Sang alerta sobre el descens de plaquetes durant el 15 d’agost

Per fer front a la situació, el Banc ha demanat a donants habituals que facin una donació amb una maquinària específica que extreu només plaquetes: el dilluns 14 tenen hora reservada una desena de persones, mentre que el dimecres 16 i el dijous 17 tenen una vintena de citacions fetes per a cada dia. Aquestes extraccions es fan amb usuaris específics amb els quals es posen en contacte prèviament.

Tot i això, el Banc de Sang fa una crida a tota la població perquè vagi als centres a donar sang de manera general, ja que les donacions habituals també permeten extreure plaquetes, encara que no tanta quantitat com el mecanisme especialitzat que requereix cita prèvia. Es pot donar sang a més de 16 hospitals i 4.000 col·lectes mòbils de Catalunya. Consulta com.