6 de juny de 2018

    El president Pedro Sánchez ha fet públics els noms dels nous ministres del seu executiu. La cartera de Sanitat estarà en mans de Carmen Montón Giménez (Brujassot, 1976) que prendrà el relleu a Dolors Montserrat. Montón és des del 2015 Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública a la Generalitat Valenciana, posició des d’on ha fet clara la seva determinació per reforçar i estendre la sanitat pública i contra la privatització. El nomenament serà efectiu dijous amb la presa de possessió.

    Carmen Montón, nova Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social

    És llicenciada en Medicina per la Universitat de València i té un màster en estudis de gènere a la Universitat Juan Carlos I. Amb 16 anys va entrar a les joventuts socialistes, i el 1999, amb 23, va convertir-se en regidora de Cultura del seu poble natal.

    El 2004 va ser escollida diputada al Congrés pel PSOE. Com a diputada ha estat ponent de diverses lleis i modificacions legislatives, com la de matrimoni homosexual o la de l'avortament i portaveu del PSOE a la comissió d’Igualtat al Congrés.

    Pel que fa al partit, va ser responsable de participació ciutadana entre el 2005 i el 2012, i des d'aquest any és a l'executiva federal. Després ha estat secretària d'Igualtat. El 2015 va tornar a València per fer-se càrrec de la Conselleria de Salut, on ha treballat per revertir les privatitzacions hospitalàries i el copagament farmacèutic fetes pel PP.