30 de maig de 2018

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha designat el seu nou equip de govern. Després de confirmar que el Govern estatal no publicaria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la proposta inicial de restitució d’alguns consellers, entre ells Antoni Comin, Torra ha optat per un nou equip executiu amb la diputada d’ERC Alba Vergés i Bosch com a Consellera de Salut.

Alba Vergés, nova Consellera de Salut

Pendent de la publicació al DOGC per procedir a la pressa de possessió i fer efectiu el nou Govern, la nova Consellera de Salut, Alba Vergés, deixarà la seva posició actual de secretària quarta del Parlament per assumir la conselleria de salut.

Vergés (Igualada, 1978) és llicenciada en Economia i enginyeria tècnica en Informàtica de Gestió. La diputada té una llarga trajectòria en l’àmbit de la Salut: cinc anys al cap d’administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d’Igualada, secretària nacional d’Esquerra Republicana en l’àmbit de la salut, benestar i ciutadania i ha presidit la comissió de Salut del Parlament.

Alba Vergés assumeix una conselleria amb molts temes pendents de resoldre i de primer ordre, des de la recuperació de la llei català d’universalització de l’assistència sanitària suspesa pel Tribunal Constitucional; avançar en el Pla de garantia d’estabilitat laboral per millorar la qualitat de l’ocupació entre els professionals sanitaris o l’aprovació del Decret d’indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris per part de les infermeres i infermers, entre d’altres qüestions.