FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Som un grup d'infermeres coordinadores d'assaigs clíniques que, després de posar en comú el nostre dia a dia, hem detectat que compartim mancances, aspiracions i reptes.

Ens hem adonat que hem arribat a treballar en el mateix camp seguint diferents camins i que dins el sector de la salut i de la mateixa professió infermera existeix un profund desconeixement sobre allò que fem.

El rol de les infermeres d'assaigs clíniques té unes necessitats específiques que són diferents a les d'altres disciplines. D'aquí sorgeix la necessitat de crear aquest grup de treball, que vol reforçar la comunitat infermera dins la recerca clínica, així com fer-la visible i cobrir les mancances del nostre col·lectiu.

Volem donar resposta a totes les incerteses, dubtes i necessitats de creixement que ens trobem diàriament.

Contacte: coordinadoresinvestigacio@coib.cat
 

Quines activitats fem?

 • Donar a conèixer el rol de la infermera coordinadora d'investigació clínica
 • Crear un espai on compartir dubtes, experiències, etc.
 • Organitzar sessions, webinars i corsos formatius.
 • Crear una comunitat per afavorir les relacions de col·laboració entre professionals.
 • Identificar els professionals interessats en treballar en el marc dels assaigs clínics.
 • Donar resposta a les consultes, mitjançant assessories.
 • Participar en xerrades i congressos d'investigació clínica.
   

Què volem?

 • Obtenir el reconeixement del rol d'infermera coordinadora d'investigació clínica dins la professió infermera.
 • Crear un programa de formació específic per als professionals de l'àmbit.
 • Donar a conèixer la nostra tasca per fer-ne difusió, tant a nivell professional com comunitari.
 • Donar suport a tots els professionals de l'àmbit de la investigació clínica.

 

Qui som?

Marta Cubells Pujal

Marta Cubells Pujal

Coordinadora

Infermera amb més de 20 anys d'experiència, diplomada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Infermeria Pediàtrica. Màster experimental en Bioquímica i Diploma d'Estudis Avançats en Biomedicina. Llicenciada en  Biologia (especialitat Biologia sanitària).
Des del 2014 desenvolupa tasques de recerca en pediatria a la Unitat de Recerca Clínica de l'Hospital Sant Joan de Déu com a Study Coordinator on des del 2019 n'és la Coordinadora d'infermeria.

Maite Miranda García

Maite Miranda García

Infermera amb més de 27 anys d'experiència. Dra. en el programa d'infermeria per la Universitat de Barcelona en desembre del 2019 amb l'estudi titulat: Efectivitat de l'acupuntura i moxibustió en la versió espontània del fetus en presentació de natges.
Experiència en docència i investigació des de 2011, fins a l'actualitat.

Des de 2008 experiència tant en l'àmbit assistencial com docent en Medicina Tradicional Xinesa. Màster en pediatria per la UB, Postgrau en medicina preventiva, Postgrau en acupuntura per a professionals de la salut, campus docent de Sant Joan de Déu, Màster en ciències de la salut per la UIC.

Actualment, desenvolupa la seva feina a la Unitat de Recerca Clínica de l'Hospital Sant Joan de Déu. ssistència en acupuntura a l'Institut Pediàtric de l'Hospital Sant Joan de Déu, Policlínic Torreblanca Sant Cugat de Vallès.

Alicia Rodríguez Ramírez

Alicia Rodríguez Ramírez

Graduada en Infermeria per la Universitat de Barcelona i Màster en Monitorització d’Assaigs Clínics per Recerca Clínica, S.L. en col·laboració amb la Universitat de Lleida.

Més de 5 anys dedicada a la recerca en el desenvolupament d’assaigs clínics Fase I-IV en diferents especialitats. Més de 7 anys d’experiència com a infermera assistencial.

Des de 2017 infermera i coordinadora d’assaigs clínics pediàtrics a la Unitat de Recerca Clínica de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Anteriorment infermera i coordinadora d’assaigs clínics d’adults a la Fundació d’Investigació Germans Trias i Pujol.

Elisenda Sans Torres

Elisenda Sans Torres

Infermera amb més de 10 anys d’experiència diplomada per l’Escola Universitària d’Infermeria del Campus Bellvitge. Màster en Pediatria per la Universitat de Barcelona. Amb 5 anys d’experiència en hospitalització pediàtrica a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona. Certificada especialista en Coordinació en Investigació Clínica pel centre IUSC; des de fa quasi 5 anys és coordinadora i infermera d’estudis i assajos clínics pediàtrics de la Unitat de Recerca Clínica de la Fundació Sant Joan de Déu. Des de l’inici del 2021 és la cap de referència de l’equip de Multirecerca d’aquesta unitat, on coordinen i duen a terme els procediments d’infermeria dels assajos clínics pediàtrics de les especialitats de Cardiologia, Infecciosos i Vacunes, Dermatologia, Gastroenterologia, Traumatologia, Immunologia i Reumatologia.