Professió
Nova eina per a consultar les llistes d'accés a recursos per a gent gran amb dependència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa una eina dirigida a les persones amb dependència o als seus familiars i que permet consultar de forma online quin lloc ocupen en les llistes d'accés a les residències i centres de dia on s'hagi sol·licitat plaça.

Professió
Infermeres d’atenció primària editen una guia sobre la desnutrició en la gent gran i persones amb cronicitat

L’Associació d’infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) ha publicat la Guia pràctica sobre l'abordatge de la desnutrició en la gent gran i en pacients amb cronicitat juntament amb la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral (SENPE), on descriu factors de risc associats a la desnutrició, un test i una enquesta que permeten als professionals fer una avaluació de la persona atesa i inclou un pla d'intervenció nutricional. El paper de les infermeres d’atenció primària és clau en l’atenció i cura d’aquestes persones. 

Professió
L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa una iniciativa per desmuntar estereotips sobre les persones grans

"Sóc gran, i què?" és el projecte de sensibilització ciutadana engegat pel consistori municipal. Neix amb la voluntat de qüestionar els estereotips i prejudicis que, per raó d’edat, sovint pateixen les persones grans, i reivindicar el seu dret a la diferència i a la igualtat lluitant contra les discriminacions.