FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

La Comissió de Maltractaments i Salut treballa per analitzar l’impacte que la violència té sobre la salut de les persones, un aspecte que l’Organització Mundial de la Salut ja destaca com a factor de risc en l’àmbit de la salut. El seu objectiu és aportar una visió holística en la intervenció d’aquest fenomen a través del Programa Ajuda, de formació i assessorament (Assessoria CMiS) i de la recerca en l’àmbit de la violència i la salut, des d’una perspectiva de gènere i interseccional.

Dolors Rodríguez Martin

Nascuda a Terrassa. Diplomada en Infermeria i Doctora en Antropologia Social i Cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat durant 17 anys com a infermera assistencial al Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona.
És membre fundadora de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de la Corporació Sanitària Clínic (CVIG) i actualment n’és secretària. Amplia experiència en docència, formació, elaboració de protocols i guies d’actuació en l’àmbit de la Violència de Gènere. Membre de la Xarxa de Dones per la Salut.
Actualment també està vinculada a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona com a professora col·laboradora del Departament d’Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica. Col·labora també com a docent en cursos de violència de Gènere de l’Institut d’Estudis de la Salut.

Teresa Echeverría Vallejo

Nascuda a Barcelona. Diplomada en Infermeria i Postgrau Managing Emergency Medical Services per la Maryland Institute for Emergency Medical services systems de la University of Maryland a Baltimore, USA.
Treballa com a infermera assistencial al Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic de Barcelona des de fa 27 anys. Membre fundadora de la Comissió de Violència Intrafamiliar i de Gènere de la Corporació Sanitària Clínic.
Té una àmplia experiència en docència, formació, elaboració de protocols i guies d’actuació en l’àmbit de la violència de gènere. Forma part, també, de diferents circuits territorials del Circuit Barcelona contra la Violència vers les Dones. Col·labora també com a docent en cursos de Violència de Gènere de l’Institut d’Estudis de la Salut (IES).

Alba Luque Tinto

Diplomada en Infermeria. Especialista en salut mental.

Maria Elina González Femenia

Diplomada en Infermeria.

Membre del Grup Interuniversitari de Recerca en Gènere, Diversitat i Salut (GIR-GEDIS).