FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

El Grup Expert d'Esterilització es constitueix dins de la vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques del COIB l'any 2015.

El Grup Expert d'Esterilització és un grup d'infermeres amb coneixements i expertesa en l'àmbit de l'esterilització que pretén ser un referent per a totes les infermeres i infermers de Barcelona i Catalunya; així com per altres professionals que puguin estar interessats o treballin als serveis d'esterilització o RUMED (Reprocessing Units for Medical Devices).

És un grup dinàmic, compromès i obert, que se centra en l'excel·lència, qualitat i seguretat del procés d'esterilització i dels professionals que hi treballen.

Objectius

  • Promoure, fomentar i difondre el treball que es desenvolupa a les unitats RUMED (Reprocessing Units for Medical Devices) i / o serveis d'esterilització; així com als punts d'atenció que requereixin realitzar el procés d'esterilització.
  • Crear un fòrum d'intercanvi professional per a contribuir a la millora del coneixement científic i pràctica de qualitat i seguretat.
  • Unificar criteris, coneixements i fomentar la interrelació i ajuda entre professionals que treballin o s'interessin pel procés d'esterilització.
  • Treballar en la definició dels perfils professionals adients que intervenen en el procés d'esterilització.
  • Col·laborar com assessors, amb altres institucions i organismes, per potenciar el procés d'esterilització del material a l'àmbit sanitari.
  • Organitzar jornades, seminaris, tallers i altres activitats tant en l'àmbit autonòmic com nacional, on intercanviar coneixements i experiències.
  • Col·laborar en accions formatives i docents si és el cas.

Inma Garçon Permanyer

Diplomada en infermeria a l'EUI Santa Madrona. Barcelona. Postgrau en Infermeria Quirúrgica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Barcelona. Màster en administració i gestió en infermeria per la Universitat de Barcelona Escola d'infermeria de Santa Madrona. Barcelona.

Ha treballat com a infermera quirúrgica a l'hospital de la Santa Creus i Sant Pau i actualment és gestora del procés d'intervenir quirúrgicament al Consorci Sanitari Integral de l'hospital dos de maig i complex hospitalari Moisès Broggi.

Anna Gimeno Fonollosa

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Postgrau en Infermeria quirúrgica per l'Escola Universitària d'infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Universitat Autònoma de Barcelona). Postgrau en Infermeria d'anestèsia i reanimació per l'Escola Universitària d'Infermeria Sant Joan de Déu (Universitat de Barcelona).

Ha treballat com a infermera assistencial en l'àrea quirúrgica i esterilització en la Clínica del Pilar des de 2002. Des de l'any 2007 fins a l'actualitat treballa a l'Hospital Quironsalud de Barcelona: des del 2007 com a infermera assistencial en l'àrea quirúrgica i en 2011 com a supervisora de l'àrea quirúrgica.

Des de l'any 2014 és la coordinadora del Servei d'Esterilització de l'Hospital Quironsalud de Barcelona. 

Va formar part com a ponent a les Jornades d'Esterilització del COIB del 2021.

Mireia Leon Castells

Diplomada en infermeria per l'Escola universitària Creu Roja (Universitat Autònoma de Barcelona). Màster en cures al malalt en procés quirúrgic per l'Escola Universitària Sant Joan de Déu (Universitat de Barcelona). Acreditació d'auditors interns per Applus.

Experiència de 8 anys com a infermera quirúrgica a l'àrea quirúrgica de l'Hospital de Sant Joan de Déu (HSJD). Va treballar com i infermera quirúrgica a l'àrea quirúrgica de l'Hospital Germans Trias i Pujol.
Actualment és coordinadora de qualitat del servei d'esterilització de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Va formar part del comitè científic i com a ponent a les Jornades d'esterilització del COIB del 2019.

Rosa María Muñoz Albarracín

Diplomada en Infermeria per la l’Escola Universitària d’Infermeria Santa Madrona. Universitat de Barcelona (1985). Postgrau en Infermeria quirúrgica per l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Universitat Autònoma de Barcelona (1986).

A partir de 1986 desenvolupa la seva activitat assistencial a l’àrea quirúrgica i d’esterilització des de 1985 i participa en l’activitat docent en diferents escoles d’infermeria i formació continuada en temes d’esterilització.

Al 2004 realitza estudis de màster en direcció d’institucions sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona; i des d’aquest any i fins a l’actualitat es dedica a la gestió de l’àrea quirúrgica i d’esterilització.

És la responsable del disseny de programes docents en esterilització bàsica i de qualitat des de 2005.

Actualment, és cap d’infermeria de l’àrea quirúrgica i oftalmologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

A l’any 2015 va coordinar el Grup Expert d’Esterilització del COIB i de totes les activitats relacionades amb la vocalia d’Infermeria medicoquirúrgica.

Patricia Aguilera Diaz

Diplomada en infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Màster en Control d'Infeccions Hospitalàries per l'Institut de Formació Contínua -IL3 de la Universitat de Barcelona. Postgrau d'Infermeria Quirúrgica per l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Actualment, és infermera de Control d'Infeccions al Consorci Hospitalari de Vic. Experiència de més de 20 anys com a infermera quirúrgica i d'esterilització a l'Hospital de Mataró participant en el procés de documentació del servei d'esterilització per a la implementació del Sistema de Gestió de Qualitat ISO 9001.

En l'àmbit de la docència ha estat docent en el Postgrau d'Infermeria Quirúrgica de les Escoles Universitàries Gimbernat (UAB) i del curs "El Procés d'Esterilització" de l'Hospital de Mataró.

Ha moderat taules rodones i ha estat membre del comitè de científic en diverses Jornades i Espais de Trobada d'esterilització del COIB.

Maria Milagros Calvo López

Diplomada universitària en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Barcelona. Postgrau en Infermeria Quirúrgica per l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Centre adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Barcelona.

Ha treballat com a infermera assistencial a l'àrea quirúrgica i esterilització.

En l'àmbit de la docència ha fet de docent a diversos cursos de Penélope "Bàsic del procés d'esterilització" a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i ha col·laborat en les pràctiques d'estudiants de postgrau de l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. També ha estat docent al postgrau d'infermeria quirúrgica i anestèsia de l'UdG.

Marta Fabregat Muñoz

Diplomatura en infermeria a E.U. Gimbernat. Postgrau en cures intensives a l'Escola Universitària Blanquerna. Primer cicle de la llicenciatura de psicologia a la universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en infermeria quirúrgica a l'escola de la Creu Roja.

Treballa com a coordinadora del servei d'esterilització de l'Hospital Municipal de Badalona i ha treballat com a l'àrea quirúrgica de l'Hospital Municipal de Badalona com a infermera instrumentista i de reanimació, i com a infermera a la unitat de cures intensives i urgències a la Clínica Plató, i ha realitzat Trasllats amb avió sanitari a l'empresa Méditerranée Evasen.

Ha realitzat classes i tutorització d'alumnes en pràctiques a l'Escola Sant Joan de Déu.