FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Grup de Treball d’Infermeria Quirúrgica

 

Esther Rubio Fernández

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria i Teràpia ocupacional de Terrassa. Postgrau en Anestèsia i Reanimació per l'Escola Universitària de Ciències de la Salut de Manresa. Postgrau en Infermera Quirúrgica a l'Escola Universitària de l'hospital de Sant Pau. Màster en Atenció d'Infermeria a les persones amb problemes cardiològics a EUI Hospital Sant Pau. Màster oficial de lideratge i gestió dels serveis d'Infermeria per la Universitat de Barcelona.

Col·labora en treballs de recerca, congressos i publicacions amb l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP, Jordi Gol).

Doctoranda des de 2019 per la Universitat de Barcelona.

Professora associada al Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica per la Universitat de Barcelona.
Actualment, treballa com a infermera quirúrgica a la Fundació Puigvert.

Mireia Ardèvol Ramírez

Mireia Ardèvol Ramírez

Diplomada en Infermeria per l'EUI Hospital de Sant Pau (UAB). Postgrau d'Infermeria Quirúrgica per l’EUI Hospital de Sant Pau.

Màster en Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Tractament del dolor. Universitat de Barcelona. Campus de ciències de la salut de Bellvitge.

Soci adjunt de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i de l’AEEQ (Asociación Española de Enfermería Quirúrgica).

Ha treballat com infermera assistencial i com a infermera quirúrgica a diferents hospitals tant de l’àmbit públic com privat. Actualment treballa al consorci sanitari del Maresme Hospital de Mataró.

Com a docent ha fet col·laboracions amb el Parc Taulí i a l’Hospital de Mataró.

Sheila Baena Benito

Sheila Baena Benito (coordinadora)

Diplomada en Infermeria per la UAB, Postgrau en Infermeria Quirúrgica a la EUI H. Sant Pau, Màster en Atenció d'Infermeria al pacient cardiològic a EUI Sant Pau; Màster en gestió de Serveis d'Infermeria per la UAB; Màster Universitari en Lideratge en Infermeria per la UB.

Ha treballat com a infermera quirúrgica al Hospital Universitari Vall D'Hebron i a l'Hospital Clínic on actualment n'és coordinadora del Bloq Quirúrgic.

En l'àmbit de la docència, és professora col·laboradora del Màster d'Infermeria d'Anestèsia de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB); tutora de pràctiques dels alumnes del Màster d'Infermeria Quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB); professora col·laboradora del màster d'Infermeria quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB).

El 2015 publicà la tesina Màster Universitari titulat "diseño y desarrollo de un programa de formación para enfermeros noveles en el área quirúrgica del Hospital Clínic de Barcelona" en el dipòsit digital de la UB.

Elisenda Benadí Altés

Elisenda Benedí Altés

Diplomatura D'infermeria a l'EUI Creu Roja; Postgrau Infermeria quirúrgica EUI Sant Pau. Master en councelling .

Com a docent, va ser coordinadora de pràctiques de l'assignatura "Practicum Hospitalari i de cures especials a la Escola Universitària de Santa Madrona de Barcelona; professora col·laboradora de l'assignatura Pràctica hospitalària a l’EUI Gimbernat; Creadora, coordinadora i docent del curs "infermeria oftalmològica quirúrgica" reconegut per la UAB i realitzat al Centre d'Oftalmologia Barraquer. Professora de les cures en Cirurgia toràcica a la universitat de Vall d’Hebron i universitat Tecnocampus.

Actualment treballa com a infermera quirúrgica al Hospital Germans Trias i Pujol.

Raquel Gómez Gómez

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona (2001, UB) i Graduada en Psicologia (2012, UB). Postgrau en Infermeria en Alcoholisme i Drogodependències (2002, UB). Postgrau en Cures d'Infermeria al Malalt Crític (2003, UB). Curs Autoformatiu de Postgrau per a Diplomats en Infermeria (CADI), Universitat de Barcelona Virtual (2004). Postgrau en Manejo Clínico Asistencial de los Problemas de Salud más Prevalentes per la Universitat de Barcelona Virtual (2004). Postgrau en Infermeria Quirúrgica a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Universitat Autònoma de Barcelona (2006, UAB). Postgrau en Psicopatologia Clínica (2013, UB). Màster en Teràpia de Conducta per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (2015, UNED). Máster Universitario en Investigación en Ciencias Sociosanitarias per la Universidad de León (2021).

És treballadora estatutària a l'Institut Català de la Salut (ICS) des del 2003. Ha treballat com a infermera assistencial a diversos àmbits (urgències, planta, reanimació) i hospitals (Hospital de Bellvitge, Hospital Cruz Roja de l'Hospitalet, Hospital Dr. Josep Trueta de Girona). Ha treballat com a infermera quirúrgica a l'Hospital Germans Trias i Pujol, a l'Hospital de Granollers, a l'Hospital de l'Esperit Sant i, des de l'any 2009, a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. A l'Àrea General ha treballat a diverses especialitats quirúrgiques, però els darrers anys primordialment a Cirurgia Cardíaca i ha format part de l'equip de Trasplantaments.

Com a docent, ha tutoritzat a alumnes de pràctiques i treballs finals de màster i des del 2019 forma part del professorat del Màster d'Infermeria Quirúrgica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat en cursos com a docent i en congressos com a ponent als quals ha guanyat dos premis. És membre de l'Asociación Española de Enfermería Quirúrgica (AEEQ). El 2021 va ser convidada a impartir un seminari webinar com a experta en humanització de les cures infermeres al quiròfan per la Federación Mexicana de Enfermería Quirúrgica AC (FEMEEQ).

Ha participat en grups de recerca i és autora de nou publicacions en revistes infermeres. Actualment, és membre del Grup de Recerca Multidisciplinari d'Infermeria de la Vall d'Hebron Research Institute (VHIR) encapçalat per la Dra. Zuriguel.

Eva González Rodríguez

Eva González Rodríguez

Diplomada en Infermeria per l'EUI Hospital de Sant Pau (UAB). Postgrau d'Infermeria Quirúrgica EUI Hospital de Sant Pau.  Postgrau d'Infermeria Intensiva EUI Hospital de Sant Pau. Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UB. Certificat d'Aptitud Pedagògica en Geografia i Història per la UB. Màster en Administració i Gestió d'Infermeria per l'EUI Santa Madrona. Màster en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Teràpia del dolor per la UB. Màster d'Infermeria Quirúrgica per la  UB. Màster Oficial en Administració i Gestió d'Infermeria per la UB. Màster Oficial en Metodologia de Recerca aplicada a les 
Cures Infermeres per la UB. Màster en e-Health: Tecnologies de la informació i Gestió Sanitària per la Universitat Ramon Llull, la  Salle.

Ha treballat com a infermera assistencial en diversos àmbits, com a infermera quirúrgica als hospitals de Sant Pau,  Hospital Clínic, Hospital de Mataró i Hospital Parc Taulí de Sabadell. Ha desenvolupat tasques de gestió de Bloc quirúrgic durant el període de 13 anys a l'Hospital Parc Taulí.

En l'àmbit de la docència, ha participat els últims 14 anys com a professora de  Postgrau Quirúrgic a l'Escola Universitària Gimbernat (UAB) Com a col·laboradora en pràctiques 3 anys al  curs Definitive Surgical Trauma Care de  l'Associació de Cirurgians. Coordinadora de 14 cursos de formació d'actualització de cures infermeres quirúrgiques a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell. Directora de tres Jornades internes/externes de cures infermeres quirúrgiques, en diferents especialitats.

Anna Sabadell Garcia

Anna Sabadell Garcia

Diplomada en Infermeria (UB). Postgrau en Infermeria Quirúrgica (UAB). Màster en Malalt Crític (UB).

Carrera professional desenvolupada com infermera quirúrgica en diferents especialitats i Anestesiologia i Reanimació. 

Actualment forma part de l’equip de cirurgia urològica a l’Hospital del Mar de Barcelona. Infermera de l’equip de extracció  d’òrgans i trasplantament renal i del programa de donant viu. 

Docent al Màster d’infermera aplicada a l’Anestèsia a l’ESI Mar (UPF).