FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Es tracta d'un grup de treball format per infermeres responsables d’Àrees quirúrgiques i Unitats de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) de diferents hospitals. El grup neix de la necessitat de desenvolupar competències i línies de treball conjuntes que fomentin la qualitat assistencial de les cures infermeres quirúrgiques.

Aquest nou grup vol treballar per l’avenç professional i la visibilitat de les infermeres de l’àmbit de la CMA i proporcionar les eines per a la recerca, innovació i l’aplicació de les noves tecnologies. Pretenen així millorar la qualitat assistencial i la seguretat del pacient en tot el procés quirúrgic.

Entre els objectius definits pel grup consta:

  • Elaborar un document marc que defineixi les competències i perfil del personal d’infermeria que treballa en les unitats de CMA
  • Conèixer les inquietuds professionals i les necessitats formatives de les infermeres que desenvolupen la seva activitat en la CMA i fomentar la formació, la innovació i la recerca.
  • Analitzar i redissenyar nous models d’unitats per adaptar-los a les necessitats de la societat actual.
  • Promoure la millora de la qualitat assistencial i seguretat del pacient .
  • Estandarditzar el model de cures infermeres.
  • Treballar des de el COIB per proposar canvis normatius i l'autoregulació del desenvolupament de competències infermeres en els dispositius de CMA.
  • Crear sinergies amb diferents societats científiques.

Miriam Armona Verdú

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau (2002).

Cursant Doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster Oficial en Lideratge i Gestió en Serveis d'Infermeria per la UB (2013/2015), Màster en Administració i Gestió en Cures d'Infermeria per la UAB (2007/2009), Màster en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del dolor (2010), Postgrau en Infermeria Intensiva (2005), Postgrau en Infermeria Quirúrgica (2003).

Compta amb més de 18 anys d'experiència en l'àmbit quirúrgic, durant 6 anys ha treballat com a infermera gestora de recursos materials al quiròfan.

És docent al Màster d'Infermeria Perioperatòria de la UAB, tutoritzant TFM i membre de tribunals al Màster en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del dolor.

Va ser infermera supervisora del torn nit de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau del 2019 a 2021. Actualment, és infermera supervisora de l'àrea quirúrgica perifèrica: cirurgia major ambulatòria, preoperatoris, àrea d'oftalmologia, preoperatoris i gabinets quirúrgics.

Olga Gabaldà Moran

Diplomada d'Infermeria per l'Escola Universitària Prínceps d'Espanya, Hospital de Bellvitge. UB. Postgrau d'Infermeria Quirúrgica, UAB. Màster en Direcció Executiva d'Hospitals, UOC. Certificat d'Extensió Universitària Internacional en Coordinació de Trasplantaments, UB.

Docent en diferents Postgraus i Màsters d'Infermeria Quirúrgica, UAB I UB.

Publicacions en revistes i autora d'un capítol del llibre 'Enfermería en Trasplantes'. Ed. DAE

Del 1988 fins al 1990, Infermera quirúrgica a l'Hospital Creu Roja de l'Hospitalet. De 1990 fins al 2017 Infermera Quirúrgica a  l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Des del 2009 fins al 2017 Infermera coordinadora de Trasplantament. Del 2017 fins a 2018,  supervisora del Bloc Quirúrgic de l'Hospital general de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Des del 2018 fins a l'actualitat Supervisora de la Unitat de Cirurgia sense Ingrés Pere Virgili de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Raquel Górriz Pérez

Supervisora del Bloc Quirúrgic i Hospital de dia Quirúrgic (CMA) de l'Hospital de Palamós.

 

Kelly Tatiana Hurtado Pineda

Diplomada d'Infermeria per la Fundació Universitària del Bages (FUB-UAB) el 2009.

Màster en Infermeria Preoperatòria per l'Escola Universitària d'Infermeria de Sant Pau (UAB) el 2013.

Màster d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del dolor per l'Escola Universitària d'Infermeria de Bellvitge (UB) el 2014. Màster en Direcció i Gestió d'Unitats d'Infermeria per la UNIR (2022).

S'ha desenvolupat professionalment com a infermera al Consorci Sanitari de Terrassa - Hospital de Terrassa, primer a hospitalització fins al 2013, i després com a infermera al bloc quirúrgic.

Del 2021 fins a l'actualitat forma part de l'equip de supervisió d'infermeria del bloc quirúrgic del mateix centre.

Laura Porcar Andreu

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària Gimbernat i graduada en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Infermera quirúrgica fins al 2017, ara desenvolupa tasques de gestió assistencial d’Infermeria al Centre Quirúrgic Ambulatori de l’Hospital Universitari Parc Taulí (HUPT). Amb diversos postgraus, actualment està cursant el màster en eHealth: Tecnologies de la informació i gestió sanitària. 
És docent en el postgrau d’Infermeria Quirúrgica de les Escoles d’Infermeria Gimbernat i forma part del Grup de Millora en Cirurgia Segura de l’HUPT. També ha coordinat cursos de diferents especialitats quirúrgiques en el HUPT i ha estat docent habitual en els cursos d’aquesta institució. Ha realitzat diverses comunicacions i presentat pòsters en jornades i congressos. 
 

Teresa Riu Alborna

Diplomada en Infermeria per l'EUI del Mar 1987 i Màster en Administració i Cures d’Infermeria per la E.U. Santa Madrona 2006. Especialista en Infermeria en cures Medicoquirúrgiques i en Control de la infecció hospitalària per la Universitat de Barcelona 1998.

Infermera quirúrgica desde 1987 fins el 2007. Del 2008 fins el 2019 ha gestionat les àrees quirúrgiques, esterilització i Cirurgia Major Ambulatòria de l'Hospital General de Granollers com a Cap d'àrea.

A partir del mes de març de 2019 es Gestora d'infermeria de recursos materials de l'hospital general de Granollers.

Ha estat ponent i autora de comunicacions i pòsters en nombroses jornades i congressos en l'ambit quirúrgic.

Isabel Rosell Barrachina

Gestora Procés Atenció Pacient Quirúrgic a l'Hospital Transversal CSI                                           

Esther Sauqué Puig

Esther Sauqué Puig

Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu. Postgrau en Malalt Crític i Màster en Infermeria Medicoquirúrgica per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió per l’Escola Universitària d’Infermeria de Santa Madrona.

Professora col·laboradora a l’Escola Universitària d’Infermeria de Santa Madrona des de l’any 1996 fins al tancament de l’Escola.

Ha exercit a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol des de l’any 1991 com a infermera assistencial a la Unitat de Cures Intensives durant 5 anys i posteriorment als quiròfans de la 2a planta i de Cirurgia Major Ambulatòria durant 14 anys.

Des de l’any 2010 supervisora de la Unitat de Cirurgia Cardíaca i posteriorment als quiròfans de la 2a i de Cirurgia Major Ambulatòria.

Eva Trejo Valentín

Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària de Santa Madrona UB.

Màster Oficial en Lideratge i Gestió d’Infermeria UB, Màster de Gestió en Serveis d’infermeria. UB, Màster en Infermeria Quirúrgica UB, Màster en Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor UB i Postgrau en Infermeria Quirúrgica. Escola d’Infermeria de Sant Pau UAB.

Més de 20 anys d’experiència com infermera assistencial quirúrgica a l´Hospital Clínic de Barcelona, tant en l’àrea de la cirurgia com l’anestèsia. Infermera quirúrgica i d’anestèsia a l’equip de trasplantament hepàtic.

2018. Coordinadora de l’àrea quirúrgica als quiròfans d’urgències, ORL i CCV, Coordinadora als equips d’extraccions i trasplantaments d’òrgans.

2019-actualitat. Coordinadora de l’àrea quirúrgica de la CMA i la sala de CCE. Realització de guàrdies de supervisió general a l’hospital.

Docent a diferents formacions. Tutora de pràctiques del Màster d’anestèsia UB. Participació en diversos projectes de recerca així com jornades i congressos tant d’àmbit nacional i internacional, amb ponències, comunicacions i/o comitè organitzador. Autora de diferents publicacions; tant articles com capítols de llibre.