FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

El grup d’infermeria de recursos materials va començar la seva activitat sota el paraigua de la vocalia d’Infermeria de cures medicoquirúrgiques del COIB el mes d’abril de 2020.

Som un grup de treball format per infermeres responsables de recursos materials de diferents hospitals de Catalunya. El grup neix de la necessitat de conèixer i compartir propostes de recerca en matèria de recursos materials per facilitar i millorar la presa de decisions en diferents hospitals, potenciant línies d’investigació dirigides a l’avaluació de la qualitat i seguretat dels materials sanitaris i valorant i analitzant el cost-eficiència de productes i dispositius sanitaris.

Objectius:

  • Conèixer la presència i competències de la infermera de recursos materials en els diferents hospitals de Catalunya. Per això, ens plantegem elaborar una enquesta multicèntrica sobre les funcions pròpies del lloc de treball i sobre les línies de recerca més interessants.

 

Isabel Maria Garlito Pérez

Diplomada en infermeria des d'any 2000 per l'Escola Universitària d'Infermeria Vall d'Hebron.(UAB). 2010 Màster en investigació d'infermeria (UMH). 2010 Expert universitari en gestió i lideratges d'infermeria. (UCM). 2017 Máster en Gestió de Centros y Servicios de Salud.(UB)

Ha treballat com a infermera assistencial als serveis d'urgències, de la Unitat de coronàries/Postquirúrgic cardíacs i àrees d'hospitalització de l'Hospital Vall d'Hebron.

Del 2017 al 2021 va ser supervisora d'infermeria Neurofisiologia, Medicina Nuclear, Atenció Ambulatòria i Territori de Genètica i en atenció ambulatòria de Malalties Infeccioses i Centre diagnòstic PCR.

Actualment, és adjunta a la direcció d'infermeria de recursos materials i de productes sanitaris de l'Hospital Vall d'Hebron.
En l'actualitat és Doctorant.

És membre del grup de les supervisores de RRMM del centre corporatiu de l'ICS que coordinen les licitacions de materials presents als seus centres. Membre del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Sandra Garcia Arroyo

Diplomada en Infermeria des de l'any 2001 per la Universitat de Vic. 2006 Postgrau d'Infermeria Quirúrgica Universitat Ramon Llull (2008). Postgrau auto formatiu en cures per Diplomats d'infermeria per la Universitat de Barcelona (UB) el 2008. Màster MBA per la Universitat Rovira i Virgili Tarragona (2019-2021).

Del 2003 al 2005 va treballar a les urgències de l'Hospital Lleuger de Cambrils. Durant 16 anys va treballar com a infermera reten (hospitalització, consultes, crítics, serveis especials) a l'hospital Joan XXIII de Tarragona.

Des de 2017 és supervisora de RRMM de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. El 2021 va passar a ser adjunta d'infermeria de RRMM del Camp de Tarragona (centres de primària i hospital).

Forma part de l'equip de projectes de noves obres o adequacions d'espais existents de l'hospital Joan XXIII de Tarragona i Centres d'Atenció Primària del Camp de Tarragona, elaborant el pla d'equipament i licitacions d'equips i mobiliari clínic. Forma part del grup de treball d'antisèpsia del centre corporatiu de l'ICS i conjuntament amb les altres supervisores dels centres ICS coordina les licitacions de materials presents als seus centres.

Tutora en les pràctiques clíniques per la formació dels alumnes de la diplomatura d'infermeria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (2007-2012). Docent al Postgrau de quiròfan de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

És component del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB, membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM) i membre redactor de la revista d'ANECORM.

Marta Fernández Yagüe

Diplomada en infermeria des d'any 2000 per l'Escola Universitària d'Infermeria de Barcelona (UB). 2002 Màster en Administració i Gestió en Infermeria (UB). 2004 Postgrau Interuniversitari d'Atenció Prehospitalària Urgent (UB).
En l'actualitat està cursant el Màster Universitari en Investigació en Ciències de la Infermeria de la URV.

Del 2000-2006 ha treballat com a infermera assistencial als serveis d'urgències i àrees d'hospitalització de l'Hospital de Viladecans. Alhora ha fet serveis preventius amb Creu Roja i al Camp del Futbol Club Barcelona.
Del 2006 fins a 2021 ha fet de supervisora d'infermeria a Unitats d'hospitalització, a Materno-Infantil, Consultes Externes i Cures Intermèdies del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf. Des del 2021 és Supervisora de recursos materials del mateix CSAPG.

En docència és professora associada de la Universitat de Rovira i Virgili des de l'any 2007.

Membre del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Anna Hernica Gascón

Diplomada en Infermeria des de l'any 1988 per la Universitat de Barcelona (UB). 1991 Postgrau en Infermeria de la Infància i Adolescència (1991). Especialista en infermeria pediàtrica des del 2016.

Del 1988 al 1990, va desenvolupar cures com a infermera en diferents àmbits pediàtrics: oncologia d'ortopèdia, urgències, cures crítiques i pediatria (hospitalització). Del 1990 al 2009 es va especialitzar en cures a nounats on es va incorporar al Servei de Recursos Materials. Té formació en ECMO, SEM i oncologia.

Actualment, és coordinadora de recursos materials de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues.

Forma part del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i és membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Mª Isabel Iborra Obiols

Diplomada en Infermera des de l’any 1987 per la Universitat de Barcelona (UB). Expert en Infermeria: Cura integral del malalt ostomitzat. Universitat Europea de Madrid (2012). Màster en Lideratge i Gestió de Serveis d'Infermeria per la UB (2009-2011). Postgrau en Cures d'Infermeria per la UB (2005).

Ha treballat des del 1987 fins al 2005 com a infermera de l'Hospital Clínic de Barcelona en cures Intensives. Del 2005 al 2018 va ser coordinadora assistencial de les Unitats d'Hepatologia i Cirurgia Gastrointestinal i del 2018 al 2019 com a gestora d’usuaris.

Des del 2019 fins a l'actualitat treballa com a infermera tècnica en el Departament de Recursos Materials.

És membre de la Comissió d’accessos venosos de l’Hospital Clínic de Barcelona, component del Grup de treball d’infermeres de Recursos Materials de Catalunya del COIB i membre de l’associació nacional d’infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Anna Mª Martínez Cases

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària de la Santa Creu i Sant Pau en 2001.
Postgrau d'emergències extrahospitalàries a l'Escola Universitària Gimbernat.
Postgrau de Cures Intensives per a Infants i Adolescents a l'Escola Universitària d'lnfermeria de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Ha treballat com a infermera assistencial als serveis de pediatria i urgències de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa. L'any 2013 canvia a l'àrea de desenvolupament com a coordinadora de recursos materials. Des de novembre del 2020 ocupa el càrrec de cap de la unitat de gestió del material a l'hospital universitari mútua Terrassa. També forma part del Comitè de Fàrmacs Perillosos de l'hospital.

En docència és professora associada de la Universitat de Barcelona des de l'any 2010. Component del grup de responsables de Recursos Materials de Catalunya.

Sandra Pizarro Rino

Diplomada en Infermeria des de l'any 2003 a l'Escola Universitària Gimbernat (UAB). Postgrau d'Infermeria Quirúrgica per Universitat de Barcelona (UB) (2005). Màster de Cures al Malalt Crític per la UB (2008). Postgrau d'Anestèsia i Reanimació, Universitat de Manresa (2008).

Va treballar com a infermera d'Hospitalització a l'Hospital Plató. Des del 2005 és infermera quirúrgica a l'Hospital Universitari de Bellvitge en diferents especialitats.

Del 2010 al 2015 va ser Business Manager en una distribuïdora de Materials de pròtesis de traumatologia, exercint funcions tant de comercial, coordinadora de personal i cirurgies, assistent i instrumentista als quiròfans.

Des de 2021 és Infermera gestora de Recursos Materials Compres i Logística a la HUB.

Membre del grup de les supervisores de RRMM del centre corporatiu de l'ICS que coordinen les licitacions de materials presents als seus centres, membre del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Teresa Riu i Albornà

Coordinadora del grup

Diplomada en Infermeria des de l'any 1987 a l'Escola Universitària del Mar. Màster en Administració i Cures d'Infermeria per la E.U. Santa Madrona el 2006. Postgrau d'infermeria quirúrgica per Universitat de Barcelona el 2006. Postgrau d'infermeria en Control de la infecció hospitalària per la Universitat de Barcelona (1998). Postgrau en infermeria d'anestèsia per universitat les Heures (1992). Postgrau en cures intensives per Universitat Autònoma de Barcelona (Sant Pau) (1990).

Actualment cursant el Màster en Project Management per la universitat de La Rioja.

Durant deu anys va treballar com a infermera quirúrgica i d'anestèsia. Del 2008 al 2019 treballava fent la gestió d'àrees quirúrgiques, esterilització i cirurgia major ambulatòria de l'Hospital General de Granollers com a Cap d'Àrea.

Actualment, és coordinadora de recursos materials de l'Hospital General de Granollers.

Forma part del grup de treball d'úlceres per decúbit, comissió d'infeccioses i taula tècnica de compres.

És component del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).

Yolanda Sanz Escudero

Diplomada en Infermeria des de l'any 1987 per la Universitat la de Barcelona (UB). Màster en Infermeria Quirúrgica per la UB (2010). Postgrau en Infermeria Quirúrgica per la UB (2005).

Ha treballat durant 10 anys com a infermera de crítics a l'Hospital Son Dureta de les Illes Balears (1987-1997). Va treballar com a infermera d'Atenció Primària de Barcelona ciutat el 1997. El 1998 va treballar com a infermera de crítics a l'HUGTIP de Badalona. Del 1999 al 2009 va ser infermera quirúrgica d'especialitats, CMA i com a infermera instrumentista de l'equip de donacions i trasplantaments d'òrgans i teixits, de l'HGTIP de Badalona. Del 2009 al 2013 va ser supervisora de Quiròfans i CMA HUGTIP de Badalona, i fins al 2018 va treballar com a infermera de Farmacologia Clínica, HUGTIP de Badalona (2013-2018).

Del 1988 al 1996 va ser tutora en les pràctiques clíniques per la formació dels alumnes de la diplomatura d'infermeria, de l'Escola Universitària d'Infermeria de les Illes Balears.

Durant quatre anys va ser docent al Postgrau d'Infermeria Quirúrgica de les Escoles Universitàries Gimbernat, dintre del Mòdul II: Àrea Quirúrgica. Estructura i Funcionament i del mòdul sobre Cirurgia toràcica (2006-2010).

És investigadora col·laboradora en assajos clínics Fase I i en estudis observacionals en el servei de Farmacologia clínica, i també ha participat en publicacions i pòsters.

Des de 2018 és coordinadora de RRMM i Projectes a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Forma part de l'equip de projectes de noves obres o adequacions d'espais existents de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, elaborant el pla d'equipament i licitacions d'equips i mobiliari clínic. Forma part del grup de les supervisores de RRMM del centre corporatiu de l'ICS que coordinen les licitacions de materials presents als seus centres.

És component del grup de treball de responsables de recursos materials de Catalunya del COIB i membre de l'associació nacional d'infermeria coordinadora de recursos materials (ANECORM).