FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

La missió del grup és desenvolupar el rol de la infermera d'anestèsia com a infermera de pràctica avançada.

Objectius específics

  • Visibilitzar la figura de la infermera d'anestèsia a la població a través de les xarxes socials.
  • Definir i estandarditzar els processos anestèsics per part de la infermera d'anestèsia en els diferents àmbits de la pràctica clínica: àrea quirúrgica, unitats de dolor, unitats fora de l'àrea quirúrgica, URPES, unitats de reanimació.
  • Crear indicadors i un sistema de notificació que permetin avaluar i garantir la seguretat del procés anestèsic.
  • Unificació dels criteris i regulació de les diferents àrees incloses en la reanimació postquirúrgica: sala de despertar, URPES, reanimació, UCI postquirúrgica.

Joan Maria Estrada Masllorens

Trajectòria professional assistencial: des del 1991 fins al 2007 al Servei d'Urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Trajectòria acadèmica a l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona: s'inicia l'any 2001 com a professor associat. L'any 2009 va passar a formar part del professorat col·laborador a temps complet, defensant la tesi doctoral l'any 2014. L'any 2019 va defensar i guanyar una plaça com a professor agregat al Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica.

Trajectòria gestora a l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona: s'inicia l'any 2015 com a secretari del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica. L'any 2017 va ser elegit director de l'esmentat Departament. El 2 de març de 2021 va prendre possessió com a director de l'Escola d'Infermeria i vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Vanesa Gayoso Cañella

Diplomada Universitària en Infermeria. Escola Universitària Bellvitge. Universitat de Barcelona. Màster d'Infermeria d'Anestèsia i Reanimació. Escola Universitària del Mar. Universitat Pompeu Fabra. Màster d'Infermeria d'Urgències Hospitalàries. Escola Universitària Bellvitge. Universitat de Barcelona. Màster d'Infermeria Quirúrgica. Escola Universitària Bellvitge. Universitat de Barcelona.

Des del 2018. Infermera d'Anestèsia Hospital Clínic, Quiròfans d'urgències, programada de traumatologia i unitat de Reanimació.
Del 2017 al 2018. Infermera d'Anestèsia Hospital Quirón. Venopuncions, anamnesis, farmacologia, suport en anestesia general, bloquejos, intradurals-peridurals. Suport en Reanimació i pediatria.

Des de 2007 al 2017: Infermera Radiològica Departament de Diagnòstic per la Imatge. Unitat TAC. Hospital Quirón. Venopunció i realització de TAC. Suport com a Infermera al departament de Medicina Nuclear realitzant les proves d'esforç així com PET TAC.
Des de 2016 al 2011: Infermera Quirúrgica Clínica Diagonal. Circulant de quiròfan en diverses especialitats. Suport a la Unitat de Reanimació així com també cirurgia menor ambulatòria i Parts. Col·laboració en equip d'Anestèsia.

Esperanza Herranz Adeva

Diplomada en Infermeria per l'Escola d’Infermeria de l’Hospital del Mar.

Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (MIA-ARiD). UPF Escola Hospital del Mar, ESIM-UPF.

Cap d’Unitat del Bloc Quirúrgic i Reanimació de l’Hospital del Mar.

Infermera experta en pacient crític en serveis d’UCI, Urgències, Reanimació i Bloc Quirúrgic.

Tutora acadèmica pràcticum Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (MIA-ARiD). UPF Escola

Daniel López Torres

Diplomat en Infermeria a l'Escola d'Infermeria de l'Hospital del Mar. UPF. Màster en Anestèsia, reanimació i Tractament del dolor. UB (Bellvitge). Postgrau Infermeria Quirúrgica. HGH. Creu Roja UAB. Màster Universitari en Investigació en Infermeria i Salut (OFICIAL) 2014.

Supervisor d'Infermeria en la unitat de Qualitat, processos i seguretat. Unitat de seguretat i procés quirúrgic. Membre Comissió Tècnica Suport en Simulació Vall d'Hebron Institut Simulació Clínica Avançada (VHISCA).
Membre comissió RIC (Recuperació Intensificada en Cirurgia) hospital Vall d'Hebron.
Consultor infermer analista en la unitat de processos. Unitat de processos de l'hospital Vall Hebron.

Col·laboracions com infermer d'anestèsia amb l'equip d'anestèsia SLEEPSAFE, que dóna servei al Dr. Cugat especialista traumatòleg en medicina de l'esport en l'àmbit internacional, Artroscòpia G.C. Hospital Quirónsalud Barcelona.: Infermer de pràctica avançada especialista en anestesia. Servei d'anestèsia Centre Mèdic Teknon. Disseny memòria màster i coordinador acadèmic 4a Edició - Màster enInfermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (MIA-ARiD). UPF Escola
Hospital del Mar, ESIM-UPF.
Membre de la Junta directiva de la Societat Catalana d'infermeria d'anestèsia (ACIARTD).

Elena Queipo Moreno

Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria Sant Joan de Déu de Barcelona. Màster en Infermeria aplicada a l´Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, per la Universitat Pompeu Fabra.

Infermera d’Anestèsia a l’Hospital Universitari Sagrat Cor des del 2016. Infermera assistencial de cures medicoquirúrgiques de l’Hospital Universitari Sagrat Cor.

Membre de l’Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (ACIAR-TD).

Montse Sanclemente Dalmau

Actualment és coordinadora del Màster en Infermeria Aplicada a l’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor ESIMAR.

Anteriorment havia treballat com a infermera d’anestèsia. Coordinadora de l’Equip d’Infermeria d’Anestèsia. Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

És investigadora en Formació de Doctorat Interuniversitari en Cures Integrals i Serveis de Salut. Universitat de Lleida- Universitat Central de Catalunya. Màster Universitari d’Investigació i Innovació en Cures Infermeres. Diploma de Postgrau en Infermeria d’Anestèsia i Reanimació.

Membre de la Junta directiva de la Societat Catalana d’infermeria d’anestèsia (ACIARTD).

Isabel Serrano Alenza

Vocal Dolor ACIAR-TD (Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor) des del gener de 2014 fins a l’actualitat.

Infermera de la Unitat de Dolor de l’Hospital de Sant Pau des del juny de 1997 fins al 2018.

Infermera de la Unitat de Cures Intensives Postoperatòries de l’Hospital de Sant Pau des del febrer de 1981 fins a juny de 1997.

Professora en el màster d’infermeria oncològica de l’Escola d’Infermeria del Sant Pau.

Membre de comitès científics i ponent a diferents jornades i congressos d’infermeria sobre el dolor.

FIS, 1994/97: coautora del projecte La valoració del dolor per part d’infermeria en els pacients postquirúrgics, finançat pel Fondo de Investigación Sanitaria.

1r premi de recerca d’infermeria, convocat pel Col·legi d’Infermeria de Barcelona,1998, per un treball sobre el dolor.

2008/09: coordinadora dels números especials monogràfics sobre dolor de la revista ROL d’infermeria.

2005/2010: membre del comitè editorial de la revista Enfermería en anestesia-reanimación y terapia del dolor.

Des de 2011 membre del grup d’experts per a l’elaboració d’estàndards i recomanacions de qualitat i seguretat en la unitat de Tractament del Dolor del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.

Bibiana Ros Nebot

Diplomada Universitària d'Infermeria, per la Universitat de Vic.
Formació Professional Continuada: Doctoranda per la Universitat de Barcelona en el Programa de "Doctorat Infermeria i Salut". Línia de recerca: Pràctica Clínica Avançada. Màster Oficial en Lideratge i Gestió d'Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster en "Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor" per la Universitat de Barcelona. Postgrau en "Anestèsia i Reanimació" a l'Escola Universitària de Ciències de la Salut, de la Universitat del Bages (Manresa).

Actualment és coordinadora de l'equip d'infermeres d'anestèsia de Centro Médico Teknon, des del gener del 2017. Infermera d'anestèsia, al Servei Central d'Anestesiologia, Reanimació i Clínica del Dolor de Centre Mèdic Teknon (Anestalia, S.L) des d'octubre del 2002.