FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

La missió del grup és desenvolupar el rol de la infermera d'anestèsia com a infermera de pràctica avançada.

Objectius específics

  • Visibilitzar la figura de la infermera d'anestèsia a la població a través de les xarxes socials.
  • Definir i estandarditzar els processos anestèsics per part de la infermera d'anestèsia en els diferents àmbits de la pràctica clínica: àrea quirúrgica, unitats de dolor, unitats fora de l'àrea quirúrgica, URPES, unitats de reanimació.
  • Crear indicadors i un sistema de notificació que permetin avaluar i garantir la seguretat del procés anestèsic.
  • Unificació dels criteris i regulació de les diferents àrees incloses en la reanimació postquirúrgica: sala de despertar, URPES, reanimació, UCI postquirúrgica.

Joan Maria Estrada Masllorens

Trajectòria professional assistencial: des del 1991 fins al 2007 al Servei d'Urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Trajectòria acadèmica a l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona: s'inicia l'any 2001 com a professor associat. L'any 2009 va passar a formar part del professorat col·laborador a temps complet, defensant la tesi doctoral l'any 2014. L'any 2019 va defensar i guanyar una plaça com a professor agregat al Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica.

Trajectòria gestora a l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona: s'inicia l'any 2015 com a secretari del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica. L'any 2017 va ser elegit director de l'esmentat Departament. El 2 de març de 2021 va prendre possessió com a director de l'Escola d'Infermeria i vicedegà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Maria Gou Carner

Maria Gou Carner

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster en Infermeria Perioperatòria. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor. Universitat de Barcelona (UB).

Del 2011 al 2015, infermera d'anestèsia, reanimació i dolor a la Clínica Corachan. Del 2015 al 2016 infermera a l'àrea quirúrgica i UCI. Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa. Del 2016 fins a l'actualitat infermera d'anestèsia, al Servei Central d'Anestesiologia, Reanimació i Clínica del dolor del Centre Mèdic Teknon (Anestalia S.L.)

Actualment és col·laboradora docent al Màster d'Infermera d'Anestèsia de la UMANRESA (UVIC-UCC) i docent a les pràctiques dels alumnes dels Màsters d'Infermeria d'Anestèsia de la UB i de la UPF. Ha participat en diversos projectes de recerca així com jornades i congressos tant en l'àmbit nacional com internacional relacionats amb anestèsia i en l'elaboració de protocols assistencials del Servei d'Anestesiologia de CM Teknon.

Fernando Dana Muzzio

Infermer d'anestèsia a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Diplomat Universitari en Infermeria per la Universitat de Barcelona.

Formació Professional Continuada: Màster en "Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor" per la Universitat de Barcelona.

Actualment cursant el Màster oficial en Ciències de la Investigació a la Universitat Rovira i Virgili.

Actualment, realitza la seva activitat assistencial en el bloc quirúrgic de l'Hospital Clínic de Barcelona i en la unitat reanimació post anestèsica; amb experiència en avaluació prequirúrgica, maneig intraoperatori i cures postoperatòries immediates.

També realitza tasques en endoscòpia digestiva i en l'equip de trasplantament de ronyó de l'hospital Clínic de Barcelona, totes elles com a infermer d'anestèsia.

Actualment, participa de forma activa en la implementació de la unitat de PreHabilitació de l'Hospital Clínic de Barcelona com a gestor de casos. D'aquesta línia de treball s'han derivat diverses ponències i comunicacions presentades a congressos nacionals i internacionals.

Recentment, ha publicat un article a la revista (2022) Cancers: Perioperative Nursing as the Guiding Thread of a Prehabilitation Program.

Actualment, participa en un altre projecte d'investigació sobre l'eficàcia de la prehabilitació per a pacients pancreàtics (FIS-PI20/00835).

Esperanza Herranz Adeva

Diplomada en Infermeria per l'Escola d’Infermeria de l’Hospital del Mar.

Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (MIA-ARiD). UPF Escola Hospital del Mar, ESIM-UPF.

Cap d’Unitat del Bloc Quirúrgic i Reanimació de l’Hospital del Mar.

Infermera experta en pacient crític en serveis d’UCI, Urgències, Reanimació i Bloc Quirúrgic.

Tutora acadèmica pràcticum Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (MIA-ARiD). UPF Escola

Montse Sanclemente Dalmau

Actualment és coordinadora del Màster en Infermeria Aplicada a l’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor ESIMAR.

Anteriorment havia treballat com a infermera d’anestèsia. Coordinadora de l’Equip d’Infermeria d’Anestèsia. Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

És investigadora en Formació de Doctorat Interuniversitari en Cures Integrals i Serveis de Salut. Universitat de Lleida- Universitat Central de Catalunya. Màster Universitari d’Investigació i Innovació en Cures Infermeres. Diploma de Postgrau en Infermeria d’Anestèsia i Reanimació.

Membre de la Junta directiva de la Societat Catalana d’infermeria d’anestèsia (ACIARTD).

Isabel Serrano Alenza

Vocal Dolor ACIAR-TD (Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor) des del gener de 2014 fins a l’actualitat.

Infermera de la Unitat de Dolor de l’Hospital de Sant Pau des del juny de 1997 fins al 2018.

Infermera de la Unitat de Cures Intensives Postoperatòries de l’Hospital de Sant Pau des del febrer de 1981 fins a juny de 1997.

Professora en el màster d’infermeria oncològica de l’Escola d’Infermeria del Sant Pau.

Membre de comitès científics i ponent a diferents jornades i congressos d’infermeria sobre el dolor.

FIS, 1994/97: coautora del projecte La valoració del dolor per part d’infermeria en els pacients postquirúrgics, finançat pel Fondo de Investigación Sanitaria.

1r premi de recerca d’infermeria, convocat pel Col·legi d’Infermeria de Barcelona,1998, per un treball sobre el dolor.

2008/09: coordinadora dels números especials monogràfics sobre dolor de la revista ROL d’infermeria.

2005/2010: membre del comitè editorial de la revista Enfermería en anestesia-reanimación y terapia del dolor.

Des de 2011 membre del grup d’experts per a l’elaboració d’estàndards i recomanacions de qualitat i seguretat en la unitat de Tractament del Dolor del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad.

Bibiana Ros Nebot

Diplomada Universitària d'Infermeria, per la Universitat de Vic.
Formació Professional Continuada: Doctoranda per la Universitat de Barcelona en el Programa de "Doctorat Infermeria i Salut". Línia de recerca: Pràctica Clínica Avançada. Màster Oficial en Lideratge i Gestió d'Infermeria per la Universitat de Barcelona. Màster en "Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor" per la Universitat de Barcelona. Postgrau en "Anestèsia i Reanimació" a l'Escola Universitària de Ciències de la Salut, de la Universitat del Bages (Manresa).

Actualment és coordinadora de l'equip d'infermeres d'anestèsia de Centro Médico Teknon, des del gener del 2017. Infermera d'anestèsia, al Servei Central d'Anestesiologia, Reanimació i Clínica del Dolor de Centre Mèdic Teknon (Anestalia, S.L) des d'octubre del 2002.
 

Zoila Beatriz Thomas García

Diplomada en Infermeria per la UAB. Escola Universitària d'Infermeria (EUI) de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (l'HSCiSP), Barcelona. Màster d'Infermeria Perioperatòria per la UAB. EUI de l'HSCiSP. Màster d'Infermeria d'Anestèsia,  Reanimació i Terapèutica del Dolor per la UB. Campus Ciències de la Salut de Bellvitge. Màster d'Atenció d'Infermeria al Malalt  Cardíac per la UAB. EUI de l'HSCiSP.

Actualment, és infermera d'anestèsia al Servei de Reanimació postquirúrgica de l'Hospital de Sant Pau amb rotacions a CSI,  URPA i Clínica del Dolor. 

Infermera de suport d'anestèsia en codi IAM. Unitat Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista de l'HSCiSP. Ha treballat com a infermera assistencial quirúrgica fins al 2016, exercint atenció i cures específiques durant el procés perioperatori, tant en l'àrea de la cirurgia com l'anestèsia a l'HSCiSP.

En l'àmbit de la docència, tutora de pràctiques d'alumnes de Màster d'Infermeria Perioperatòria i alumnes de Grau d'Infermeria de l'EUI de Sant Pau (UAB).

Membre de l'Associació Catalana d'Infermeria d'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (ACIAR-TD).

Patricia Barroso Castaño

Infermera de la Unitat de Dolor Agut (UDA) de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTIP) des de la seva creació el 2016.

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària Vall d'Hebron. UAB. Doctoranda en Infermeria i Salut. UB. Màster Universitari en Recerca i Innovació cures infermeres. UAB. Postgrau de Capacitació específica de la infermera d'anestèsia, en Dolor Agut i Dolor Crònic. ICS i Universitat de Girona. Màster en Cures d'Infermeria al Pacient Crític. UB. Màster en Intervencions Infermeres al Pacient Complex. UB.

Més de 20 anys d'experiència com infermera assistencial medicoquirúrgica a l'HUGTIP. Investigadora de l'Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP).

Membre de la Societat Espanyola del Dolor i de la Societat Catalana del Dolor. Membre del Comitè del Dolor i del Comitè d'Implantació de l'Evidència en la Pràctica Clínica de l'HUGTIP. Membre del Grup d'expertesa (GEICS) d'Infermeria d'anestèsia de l'Institut Català de la Salut (ICS). Membre del Programa assistencial d'expertesa (PADEICS) de Dolor Agut de l'ICS. Membre del GEICS d'Infermera de Pràctica Avançada de l'ICS.
Colíder d'implantació de la Guia de Bona Pràctica Clínica RNAO. Instituto Carlos III: "Valoració i maneig del dolor" de l'HUGTIP.

Docent a diferents formacions postgrau i màster. Tutora en pràctiques hospitalàries del Màster d'anestèsia UB. Participació en diversos projectes de recerca així com jornades i congressos d'àmbit nacional amb diverses comunicacions. Autora de diferents publicacions; tant articles com capítols de llibre.