FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Íngrid Bullich

Íngrid Bullich Marín

Infermera Tècnica del Departament de Salut

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona (UB), especialista en infermeria geriàtrica. Doctora en Ciències infermeres per la Universitat de Barcelona (amb la tesi doctoral titulada “L’entorn de treball de les infermeres a les unitats sociosanitàries d’atenció intermèdia de Catalunya: valoració, factors relacionats i impacte en els resultats de l’avaluació”). Màster en Cures pal·liatives i en Lideratge i gestió de serveis d’infermeria per la Universitat de Barcelona.  

Treballa en planificació sanitària, en la Direcció General de Planificació en Salut del Departament de Salut, com a tècnica en salut del Pla director sociosanitari des de fa 10 anys.

Anteriorment, infermera assistencial a l’Alt Pirineu i Aran, principalment en centres i serveis vinculats a l’àmbit sociosanitari (PADES, hospitalització sociosanitària i SEVAD), complementant la seva activitat en centre d’atenció primària i hospitalització d’aguts.  

Actualment Secretària de la Junta directiva de la Societat Catalana Geriatria i Gerontologia. Participació com a redactora del GeribloC (Update en Geriatria, sessió bibliogràfica en línia) de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia.

Participa en el grup d’infermeria de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología. Col·laboradora del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG).

Autora de diverses publicacions nacionals i internacionals en matèria de geriatria i cures pal·liatives. Revisora en diferents revistes nacionals i internacionals.

En l’àmbit docent col·labora amb diferents Universitats en grau i postgrau en l’àmbit de la infermeria geriàtrica i les cures pal·liatives.

Es considera una infermera vocacional inquieta, alumne i aprenent de per vida (arreu i de tothom, tant personalment com professionalment). Amb el lema vital de “compartir és viure”.

Silvia Cipres Roig

Diplomada de Infermeria per l’Escola Universitària de Sant Joan de Déu, Universitat de Barcelona (2002-2005). Dos Postgraus d’infermeria pediàtrica a l’àmbit hospitalari i en atenció primària (2005-2007). Fundació Blanquerna, Universitat Ramon Llull, Barcelona.

Màster en atenció i cures pal·liatives. Universitat de Vic/ Universitat de Barcelona/ Institut Català d’Oncologia (2014-2015).

Programa d’especialització: ‘Acompañamiento en procesos de pérdidas y final de vida’. Institut d’Ecologia Emocional, Fundació Àmbit. Barcelona. 2015-2016.

Màster Universitari d’Infermeria de Pràctica Avançada. Universitat de Barcelona. 2017-2018

Ha treballat com a infermera gestora de la Unitat de dol de l’Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues del Llobregat, Barcelona).

Des del 2012 treballa com a infermera pediàtrica del Servici d’Atenció Pal·liativa i Pacient Crònic Complex de l’hospital de Sant Joan de Déu.

Des del 2015 col·labora com a docent en el Màster Universitari ICO/UVIC-UCC/UB en Atenció i Cures Pal·liatives.

Emma Costas Muñoz

Infermera EAR Mutuam. Coordinadora del grup

Diplomada en Infermeria per l’Escola d’Infermeria de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Universitat de Barcelona. Màster en Infermeria Oncològica i Màster Universitari en Atenció i Cures Pal·liatives ICO/ UVIC- UCC/ UB.

L’Emma Costas ha desenvolupat tasques com a infermera assistencial d’Oncologia i Cures Pal·liatives en l’àmbit hospitalari tan a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona com a l’Institut Català d’Oncologia de Badalona. Posteriorment ha estat infermera assistencial de PADES i dels Equips d’Atenció a les Residències (EAR) de Mutuam.

L’any 2016 va ser nomenada Responsable dels EAR a l’àrea del Vallès Occidental i Oriental i al 2017Coordinadora d’infermeria dels EAR. Actualment és la Directora dels PADES Mutuam.

La seva activitat docent està vinculada al Màster Universitari en Atenció Pal·liativa a Persones amb Malalties Avançades de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), al Postgrau d’Atenció Psicosocial i Espiritual a Persones amb Malaltia Avançada i del Postgrau en Atenció Domiciliària, Integral i Integrada a Persones al Final de la Vida de la UVIC-UCC.

És la fundadora i actual responsable del Grup de Cures Pal·liatives del COIB.

És coautora de la 4a edició del “Manual de Control de síntomas en pacientes con càncer avanzado” de l’ICO en el capítol dedicat a l’atenció a la Situació d’Últims Dies. És autora de diferents comunicacions a congressos i ponències en l’àmbit de les Cures Pal·liatives i la Geriatria, com a ponent i moderadora.

Actualment és la Presidenta del Comitè Organitzador del Congrés de la Societat Catalano-Balear de Cures Pal·liatives que se celebrarà a Barcelona el 2020.

Sònia González

Sònia González Bautista

Infermera CSS el Carme. BSA

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Especialista en Infermeria Geriàtrica. Màster de Cures Pal·liatives. Postgrau en Cures Pal·liatives. Postgrau Infermeria Gerontològica i Geriàtrica. Postgrau autoformatiu CADI.

Formació complementària: Planificació de decisions anticipades a Catalunya; Atenció al pacient oncogeriàtric; Acompanyament durant el procés de dol; Atenció al pacient crónic complex i amb malaltia avançada: visió assistencial i organitzativa; Les dinàmiques a l'aula en la formació a les organitzacions; Elaboració de projectes d’investigació en cures pal·liatives i atenció al final de la vida; Taller de resolució de conflictes en l’àmbit professional.

Col·laboració com a docent amb l’Institut Català d'Oncologia Duran i Reinals al Curs bàsic de Cures Pal·liatives i al Màster Universitari en Atenció i Cures Pal·liatives ICO/UVIC-UCC/UB.

Col·laboració com a docent en la formació clínica dels alumnes de l’Escola Superior d’Infermeria del Mar i amb l’Escola Superior de Cièncias de la Salut Tecnocampus Mataró-Maresme, adscrites a la Universitat Pompeu Fabra en l’assignatura Pràcticum Cures Especials de Diplomatura en Infermeria.

Col·laboració com a docent en el Curs Bàsic de Cures Pal·liatives per a professionals d’infermeria de BSA.

Va ser professora associada a la Universidad Tecnocampus de Mataró (centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona) com a tutora de l'assignatura de tercer grau d'Infermeria: "Processos de mort i dol", cursos 2017 i 2018.

Ha presentat pòsters en jornades i congressos, i ha participat  com a coordinadora en l'elaboració de la "Guia per a l’aplicació pràctica de la Planificació de Decisions Anticipades"; projecte encarregat a la Càtedra de cures pal·liatives UVIC/ICO/CCOMS per el Departament de Salut. Generalitat de Catalunya (2014-2015).

Va participar en treballs de camp de: Instrument de valoració de dependència. Fundació institut català de l’envelliment.

Ha col·laborat en el capítol sisè "Síntomas respiratorios" de  la quarta edició  del "Manual de control de síntomas en pacientes con cáncer avanzado"de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Arán Ediciones SL. 2018.

Les seves principals línies de treball estan centrades en cures pal·liatives, atenció sociosanitària i geriatria. Des de 2004 treballa en Badalona Serveis Assistencials, al Centre Sociosanitari El Carme, com a infermera a la Unitat de Cures Pal·liatives, i en la actualitat, a l’equip Pades BSA. És membre del comitè d’ètica assistencial de Badalona Serveis Assistencials des de l’any 2014.

Cristina Lasmarias

Cristina Lasmarías Martínez

Infermera Càtedra de Cures Pal·liatives UVic-UCC/ICO

Diplomada d'Infermeria, Llicenciada en Humanitats i Màster Cures Pal·liatives. Des d'octubre de 2017 cursant el projecte de tesi doctoral a la Universitat de Vic.

Des de fa 9 anys, és la Coordinadora de l'àrea docent de l'Observatori QUALY/ Centre Col·laborador de l'OMS de l'Institut Català d'Oncologia.

Després de la creació de la Càtedra de Cures Pal·liatives ICO/UVIC-*UCC en 2012, participa en el disseny, planificació i coordinació de les activitats docents que ofereix la mateixa. Actualment exerceix el càrrec de Directora Adjunta de la Càtedra de Cures ICO/UVIC-*UCC.

Addicionalment, des de 2012, és co-coordinadora en el Màster Universitari en Atenció i Cures Pal·liatives, realitzat conjuntament entre la Càtedra, l'Institut Català d'Oncologia i la Universitat de Vic.

Té experiència en docència en formació bàsica, intermèdia i avançada i en l'assessoria en el desenvolupament de programes públics de Cures Pal·liatives.

Les seves principals àrees d'interès són: la coordinació de la formació vinculada a programes públics; la formació de professionals dedicats a l'atenció de persones amb malalties cròniques avançades i la planificació de decisions anticipades, tema en el qual està desenvolupant la seva tesi doctoral.

Enric Martínez

Enric Martínez Vieites

Infermer PADES Mutuam

Diplomat Universitari en Infermeria a l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Màster en Infermeria Oncològica per la UAB, màster en Atenció i Cures Pal·liatives per la UVIC-ICO, màster en Investigació Clínica Aplicada a Ciències de la Salut per la UAB.  

Des dels seus inicis professionals dedicat a les cures pal·liatives tant en l’àmbit hospitalari, residencial com el domiciliari. Actualment realitzant tasques assistencials i col·laborant amb tasques relacionades amb la qualitat assistencial, als equips de PADES de Barcelona gestionats pel Grup Mutuam.

Ha estat docent al màster en Atenció i Cures Pal·liatives de UVIC-ICO i al màster d’Atenció Pal·liativa Integral a persones amb Malalties Avançades de la UAB.

Elena Pintado Outumuro

Elena Pintado Outumuro

Infermera Gestora de Casos de l’Equip d’Atenció a la Cronicitat i Complexitat, SAP Delta de Llobregat, ICS.

Diplomada Universitària en Infermeria a l’Escola Universitària d’Infermeria Creu Roja de Terrassa, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Cures Pal·liatives per la Universidad de Valladolid. Màster en CADI, Universitat de Barcelona. Postgrau en Infermeria Pediàtrica en Atenció Primària per la Universitat Ramon Llull.

Inicialment infermera d’urgències en atenció continuada en cronicitat en dispositius 7x24, col·laborant com a infermera de suport als equips PADES Delta de Llobregat. Actualment realitzant assistència infermera domiciliària en pacients i famílies amb malaltia crònica avançada i en fase final de vida.

Finalment, col·laboradora investigadora d’estudis clínics relacionats amb el final de vida i l’àmbit de la geriatria.

Marisa Prada

Marisa Prada Jaimez

Infermera UFISS Sant Pau

Diplomada en Infermeria per la EU Ntra Sra del Mar al 1990. Postgrau en "Atenció integral a persones amb malaties avançades i les seves families" per la Universitat Abat Oliba.

Ha treballat durant 26 anys com a infermera assistencial al servei de medicina interna, oncologia i els darrers 18 anys a cures pal·liatives. Des del maig de 2015 desenvolupa tasques com infermera consultora a la UFISS de pal·liatius de l'Hospital de Sant Pau. Col·laboradora en pràctiques i docent al Master d'Oncologia i Master d'atenció paliativa integral a persones amb malaties avançades". Desde febrer de 2012 infermera a temps parcial en atenció telefónica i domiciliaria al paciente pal·liatiu a Paliaclinic-Suanity.

Ha estat ponent i autora de comunicacions i posters en jornades i congresos aixi com tres publicacions en revistes "Medicina Paliativa" i "Dolor".