FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Olga Villena Esteo

Diplomada en Infermeria des de 2001 i Graduada des de 2015. Postgraus: Emergències per la FUB (2005), Assistència integral al pacient traumàtic greu UAB, 2004.
Màsters: Bases, Procediments i Tècniques aplicades al maneig del pacient crític a les àrees d'U.C.I, Urgències i Emergències, UB, 200). Màster Oficial en Atenció Integral al Pacient Crític i Emergències, UB 2010.
Al 2008 certificat d’actitud pedagògica per la UB Instructora en Suport Vital Avançat pel SEMYCIUC 2007. Instructora-Directora pel CCR i ERC de SVB-DEA 2017. Formacions específiques centrades en l’àmbit d’urgències i emergències fins a l'actualitat.

Des de 2001 és infermera assistencial al 061, actualment SEM, i al servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu de  Martorell.

Disposa de l'Acreditació Infermera per l’exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes  sanitaris d'ús humà en l'àmbit del curs general per la Generalitat de Catalunya a 24 febrer de 2020.

Assistència i participació com a docent en Congressos organitzats per la SEMES i SOCMUE majoritàriament des de 2004 amb la presentació de pòsters i comunicacions orals de diferents temàtiques. Any 2004 millor projecte d’investigació amb el títol “Estrès per al personal d’infermeria a l’Hospital Sant Joan de déu amb l’arribada d’una ACR (UAB)".

Al 2016 primers premis per a la comunicació del projecte “d’hospital cardioportegit “ al I Congrès d’infermeria de directives de  Catalunya i a la ILAUNIO.

Col·laboració activa amb diferents comitès i comissions de grup de treball fins l’any 2020, coordinació en GDT IP de SEM i Soc-IPUE.

Actualment formant part del Comitè Editor de les Guies 2021 de SEM, i del GdT de SV de l'Hospital de Martorell.

Bibiana Carrión Plegazuelos

Diplomada en infermeria des de 2001 i Graduada des de 2015.
Des del 2001 és Infermera assistencial al 061, actualment SEM, i al servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Postgraus: Emergències per la FUB (2005), Assistència integral al pacient traumàtic greu UAB, 2004. Màsters: Bases, Procediments i Tècniques aplicades al maneig del pacient crític a les àrees de U.C.I, Urgències i Emergències, UB, 200). Màster Oficial en Atenció Integral al Pacient Crític i Emergències, UB 2010.

L'any 2008 aconsegueix el certificat d'actitud pedagògica per la UB Instructora en Suport Vital Avançat pel SEMYCIUC 2007. Instructora-Directora pel CCR i ERC de SVB-DEA 2017.

Formacions específiques centrades en l'àmbit d'urgències i emergències fins a l'actualitat. Disposa de l'Acreditació Infermera per l'exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà en l'àmbit del curs general per la Generalitat de Catalunya a 24 de febrer de 2020.

Assistència i participació com a docent en Congressos organitzats per la SEMES i SOCMUE majoritàriament des de 2004 amb la presentació de pòsters i comunicacions orals de diferents temàtiques. Any 2004 millor projecte d'investigació amb el títol "Estrès per personal d'infermeria a l'Hospital Sant Joan de Déu amb l'arribada d'una ACR (UAB). L'any 2016 primers premis per la comunicació del projecte "D'hospital cardioprotegit" al I congrés d'infermeria de directives de Catalunya i a la ILAUNIO.

Col·laboració activa amb diferents comitès i comissions de grup de treball, fins a l'any 2020, coordinació en GDT IP de SEM i Soc-IPUE. Actualment forma part del Comitè Editor de les Guies 2021 de SEM, i del GdT de SV de l'Hospital de Martorell.

Núria Cots Torres

Graduada en Infermeria a l'EUI de Sant Joan de Déu el 2013. Màster en Atenció Prehospitalària i Hospitalària Urgent (MAPHU) a IL3-UB el 2017. Màster en Cures d'Infermeria al Malalt Crític a l'Hospital de Bellvitge (IL3-UB) el 2020. Formació específica en cursos de CCR: SVA, SVI, SVAT, SVB+DEA.

Experiència professional: Infermera de psiquiatria a l'Hospital Germanes Hospitalàries Sagrat Cor de Jesús el 2014-2015, Infermera a urgències i traumatologia a l'Hospital HM Delfos 2016-2018 i Infermera a la unitat de cardiologia a l'Hospital Quiron Salut el 2018-2019.

Des de 2019, treballa com a infermera d'urgències i hospitalització a l'Hospital Clínic a la seu Plató, és infermera consultora a P0, P3 i Taula de Fragilitat al 061SalutRespon-Sistema d'emergències mèdiques a la Central de Coordinació (des de 2016) i Infermera de preventius a Fira Barcelona a través del Racc (des de 2019).

Participació en diverses jornades i congressos. Presentació de diversos pòsters.

Col·laboradora docent al SEM i coautora en la nova edició de les Guies Clíniques del SEM 2021.
Disposo de l'Acreditació d'Infermera per l'exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà en l'àmbit del curs general per la Generalitat de Catalunya a 24 de febrer del 2020.

Maria Isabel Maestre Santamaria

Diplomada en Infermeria (UAB) des de 1999 i Graduada des de 2015.
Infermera assistencial en unitat d'SVAI i SVAM al SEM des del 2009. Actualment membre de la unitat de SEM en col·laboració amb bombers ERI-2.

Màster en urgències i emergències per la UB (HCP 2007-2009 ). Postgrau en cures intensives (Blanquerna 2002). Instructora pel CCR i ERC de SVB+DEA (2018). Instructora en Simulació clínica (Centre Internacional de formació Contínua del Campus Manresa de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya 2020). Instructora del mètode TALK (UB 2021).

Experta en Simulació i Seguretat del pacient (UB 2021). Acreditació de competències TIC ( UOC 2018). Formacions específiques: AITP, FCCS, FCCSP, SVAT, SVA, IMV, etc.

Experiència docent en diferents àmbits, coordinadora del Taller: Abordaje del Paciente Politraumático Grave al Màster de malalt Crític i Emergències de la UB.
Col·laboradora a l'edició de les noves Guies Clíniques del SEM en diferents capítols i col·laboradora en diferents grups de treball.

Ha assistit i participat en congressos organitzats per la SEMES i la SOCMUE formant part del comitè científic, amb comunicacions i amb la presentació de pòsters.

Disposa de l'Acreditació Infermera per l'exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà en l'àmbit del curs general per la Generalitat de Catalunya a 24 de febrer del 2020.

Romina Crespi Casajuana

Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària Gimbernat i Tomàs Cerdà- 2008

Formadora del SEM. Curs d’SVB i DEA. Curs d’assistència i transport sanitari urgent. Curs de suport avançat respiratori i cardiològic per tècnics.

SVA- Suport Vital Avançat.

SVAT-Suport Vital Avançat en Trauma.

SVAP- Suport Vital Avançat Pediàtric.

Curs de Rescat de Muntanya. Curs de Rescat Aquàtic.

Curs de Medicina Subaquàtica Hiperbàrica. Cursos d’instructors d’SVBI i DESA. PPC Pediàtric Prehopitalari Care. Curs HEMS- Helicopter Emergency Medical Service. Curs de Formació SEM- Servei Emergències Mèdiques.

Curs de Coordinació 112 Osakidetza

Curs Manejo de la vía aérea y vía aérea difícil prehospitalària. Curs PHTLS Soporte vital básico y avanzado en trauma prehospitalario. Curs SVIP Soporte Vital Intermedio en Pediatría

Curs RCP Neonatal

Curs d’Instructor de Soporte Vital Intermedio y Avanzado SVA-SVI

FCCS: Fundamental Critical Care Support

Màster en Urgències i Emergències Mèdiques. Màster Malalt Crític. Màster en Emergències Extrahospitalàries. Màster Universitari en Metodologia de la Simulació.

Trajectòria professional:

Infermera assistencial al SEM.

Facilitadora en Simulació Clínica ( Col·laboradora a SJD i FUB en grau, postgrau i Màster)

Directora del curs SCPC- Simulació Clínica en Pacient Crític

Instructora en SVI-SVA per CCR i SEMYCIUC-PLAN NACIONAL RCP

Instructora Potencial PHTLS

Instructora en Simulació Clínica metodologia TEAMSTEPPS

Instructora mètode BRIDGE

Yolanda Ferreres Ramia

Diplomatura en Infermeria 1992-1995. Postgrau en Atenció Prehospitalària Urgent, UB 1997-98; Postgrau en Cures d'Infermeria al malalt crític, UB 1998-99; Màster en Gestió Hospitalària i de Serveis Sanitaris, UB 2010-12; Màster en el malalt crític i Emergències 2014-16. Nombrosa formació postgraduada continuada. Instructora d'SVB+DEA (CCR). Instructora d'SVA (CCR).
Experiència: Directora Infermera a Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) 2019- actualitat; Sotscap Territorial de SEM 2016-2019; Infermera assistencial de SEM 1998-2019; Infermera del Grup d'Emergències Mèdiques de Bombers de la Generalitat 2002-2020; Infermera d'helicòpter medicalitzat(HEMS), RACC 1998-2002; Infermera de Coordinació del Sistema d'Emergències Mèdiques(SEMSA) 1999; Infermera d'Urgències Hospitalàries a Hospital General de Granollers 1995-2000; Infermera de Cures Intensives Clínica Corachan Barcelona 1995-1996. Altres contractacions menors a centres hospitalaris. Fundadora i Coordinadora del Grup de Treball(GdT) d'Infermeria Prehospitalària d'Urgències i Emergències a SoCMUE (SoC-IPUE) (2015); Fundadora i coordinadora del GdT d'Infermeria Prehospitalària del SEM (2015)

Docència: nombroses docències, a destacar a: Institut de Seguretat Pública de Catalunya- Escola de Policia i Escola de Bombers (ISPC); Màster d'Urgències i Emergències IEM (UAB); Màster de mallat crític-MCE (UB); Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya(SEM)
Recerca i publicacions: Premi I Comunicació oral Congrés SoCMUE-2012; 2n premi Comunicacions orals Infermeria SEMES-2018.

Angels Soto Garcia

Diplomatura Universitària d’Infermeria. Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat. 1990/1993. Prescripció infermera i TIC.

Instructora/Directora en suport vital bàsic i DEA. Instructora/Directora en suport vital Immediat (SVI). Instructora en suport vital  avançat(SVA) i Instructora en suport vital avançat traumàtic (SVAT). 

Màster Oficial en Atenció Integral al Malalt Crític i Emergències. Universitat de Barcelona. 2007-2009. Certificat d’aptitud pedagògica (CAP). Títol professional d’especialització didàctica. Universitat Politècnica de Catalunya. 12 crèdits. 2000-2001

Certificado de Enfermería de Urgencias y Emergencias. (CME- enfermería)

“Curs de postgrau d’Atenció Prehospitalaria Urgent”. Universitat de Barcelona. 18,8 crèdits. 1996-1997. “Curs de postgrau  d’Infermeria en Cirurgia General i Especialitats”. Universitat Ramón Llull. 18 crèdits. 1996-1997. “Curso de postgrau en  infermeria intensiva”. Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Universitat Autònoma de Barcelona. 32 crèdits. 1994-1995

Docència:

 • Màster Oficial “Atenció Integral al Malalt Crític i Emergències”. Universitat de Barcelona Suport vital bàsic i desfibril·lació semiautomàtica.
 • Suport vital avançat en traumatologia (SVAT) i Suport Vital Avançat de l’adult.
 • SVA pediàtric i Diverses matèries relacionades amb l’emergència
 • Escola de Policia de Catalunya

Experiència professional:

 • Sots-cap d’emergències. SEM. Des de Maig 2019 fins el dia d’avui
 • Adjunta del servei sanitat respon. Agost 2008- Juliol 2009
 • Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).  1996 fins el dia d’avui
 • Hospital de Mataró. Servei d’urgències i atenció prehospitalaria urgent. 2003-2005
 • Sistema d’Emergències Mèdiques,S.A (SEMSA). Trasllats interhospitalaris. 2001-2002
 • Àrea Bàsica de Salut (ABS)  El Masnou. 1996.
 • Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Servei d’urgències i UCI. 1993-1999

 

Vanessa Silva González

Suport administratiu