FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Missió

Som un equip d’infermeres del Col·legi Oficial de Barcelona que treballem per dinamitzar i desenvolupar la innovació en el sector salut.

Visió

Acompanyar i donar suport a les infermeres en la integració de la innovació com a resposta als reptes emergents en el sector salut.

Objectius

  • Identificar oportunitats pel desenvolupament i implementació de projectes de tecnologia i innovació en infermeria
  • Facilitar la connexió entre les persones i les organitzacions involucrades en el desenvolupament o implementació de tecnologies.
  • Difondre la salut digital establint aliances amb les institucions sanitàries, empreses, universitats, per posar en marxa iniciatives de formació a infermeres, assessorament i cocreació de projectes de salut.

Valors

  • Inquietud que ens mogui a promoure nous aprenentatges i a la transformació constant.
  • Disrupció, sense por al risc i al canvi
  • Cocreació que permeti desenvolupar projectes interdisciplinaris
  • Accessibilitat per ampliar l’àmbit de la salut digital a totes les infermeres col·legiades.
  • Participació de les col·legiades de Barcelona.
  • Lideratge per contribuir a la difusió de la salut digital, establint aliances amb institucions sanitàries, empreses privades i universitats.

Composició

Encarnación Gómez Gamboa

Encarnación Gómez Gamboa

Membre de la Junta de Govern

Diplomada en Infermeria per l’EUI del Mar. Especialista en Infermeria pediàtrica. Postgrau d'Infermeria en oncologia per l'Institut Català d'Oncologia. Postgrau Teòric-Pràctic per a infermeres d'actualització en cures intensives en la infància i adolescents per l'EUI Sant Joan de Déu. Màster en Infermeria Pediàtrica per la Universitat de Barcelona. Màster Administració i Gestió en cures d’Infermeria per l’EUI Santa Madrona. Màster en Ciències en Infermeria per la UIC. Màster Universitari Recerca i Innovació en Cures Infermeres - UAB. Actualment doctoranda UB.

Des de fa 26 anys és infermera assistencial en àrees com la de nounats, cures intensives pediàtriques, oncologia, pediatria, en la Unitat de suport infermera en qualitat i docència i Unitat de Cirurgia ambulatòria. Ha estat gestora de guàrdies de cap de setmana del 2005 al 2017. Infermera gestora a les unitats de cirurgia general, cirurgia cardíaca i immuno al·lèrgies.

En l’àmbit docent ha estat professora col·laboradora a l’Agència de Qualitat del Servei Universitari de Catalunya (AQU), des d’abril de 2009. Ha col·laborat com a docent en el campus Sant Joan de Déu entre 2008 i 2013. Entre 2008 i 2014 ha estat docent dels alumnes de pràctiques de la Diplomatura d’Infermeria i Grau a l’hospital Sant Joan de Déu. Codirectora del Màster en cures d’Infermeria en la infància i adolescència entre 2008 i 2019. Docent en el campus de Sant Joan de Déu, en el màster en cures d’infermeria en la infància i l’adolescència des de 2018. Docent en el màster d’Atenció emocional al nen hospitalitzat, segons el model Child Life. També ha estat tutora dels treballs de final de grau d’Infermeria i Fisioteràpia (TFG) de la Universitat de Vic entre 2017 i 2018.

En l’àrea de la recerca ha participat activament a actes científics i publicacions. Ha rebut diferents reconeixements i premis pels seus projectes i ha fet estades a Europa i els Estats Units. En aquest àmbit ha rebut diferents beques, entre les que es destaquen dues beques de convocatòria de naturalesa competitiva corresponents  al programa d’Intensificació d’infermers/es del “Pla estratègic i innovació en salut 2016-2018 (PERIS) 2019-2020.

Ha col·laborat entre 2001 i 2010 en el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA), i entre 2011 i 2017 en el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica (CEIC).

En l’actualitat exerceix com a infermera pediàtrica en l’hospital Sant Joan de Déu. És presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica. Membre del Grup de Recerca Infermer de l’hospital Sant Joan de Déu, i membre del grup ITCOIB.

Des de març de 2020 ocupa el càrrec de vocal d’Infermeria pediatria a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

Maria Teresa Pujol i Serra

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat l'any 2007. Postgrau en Intensius en l'Escola Universitària d'Infermeria de la Santa Creu i Sant Pau, Postgrau en Actuació Prehospitalària Urgent de la Universitat de Barcelona, Màster oficial en Recerca i Innovació en Cures Infermeres de la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en eHealth: Tecnologies de la informació i Gestió Sanitària de la Universitat Ramon Llull.

Ha enfocat la seva carrera en el malalt crític en l'àmbit assistencial a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, però també en altres aspectes de la professió com la docència i la recerca. En els últims temps s'ha format en el camp de la innovació i la salut digital amb els que ha descobert un món ple de possibilitats per les cures infermeres.

Pilar González Gálvez

Coordinadora de la Comissió

Infermera des de 1984 per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en documentació (UOC) i títol d'experta en elaboració i gestió de projectes d'informació (UOC). Doctora en documentació des del 2012 (UB) amb la tesi titulada: "Xarxes socials com a instrument analític de suport a les funcions d'intel·ligència de les organitzacions. Estudi de cas en les direccions d'infermeria".
Ha treballat com infermera d'anestèsia i reanimació durant 34 anys.

Des de 2015 desenvolupa la seva carrera professional exclusivament en l'àmbit docent. Directora del Grau en Infermeria a Blanquerna, Universitat Ramón Llull.

Forma part de la junta directiva de la Societat Catalana de Salut Digital (SCSD). Investigadora del Global Health Gender and Society (GHenderS), grup de recerca de l'URL. Integrant del grup de voluntariat COVIDWarriors.

Fernando Campaña Castillo

Infermer i Bloguer. PhD student, MSc. Interessat en la Salut Connectada i la infermeria 2.0. CEO Nuestra Enfermería FanZine. Professor associat del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica, Universitat de Barcelona.

Creador del Blog Nuestra Enfermería FanZine.
Professor associat del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica, Universitat de Barcelona.
Membre del Grup ITCoib (Grup d'innovació i tecnologia del Col·legi oficial d'Infermeria de Barcelona) i #Sherpas20.
Doctorand en Ciències de la Salut per la Universitat de Cádia.
Màster en Innovació i Investigació en cures d'infermeria per la UAB.
Màster en Infermeria Oncològica per l'IL3-UB.
Membre del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Sant Rafael de Barcelona.
Creador del Blog Nuestraenfermería.es, impulsor del blog Colaborativo Cuidados Paliativos + Visibles i partícip d'altres iniciatives com el Blog Software de Cuidados.

Premi Ex-Aequo, Infermeria i societat a la difusió i la comunicació de la professió infermera 2016.
Premi atorgat per la Fundació Infermeria i societat en reconeixement a persones i institucions d'àmbit nacional o internacional que fan possible el desenvolupament de la professió infermera i que contribueixen decisivament a això.

Núria Borrell Brau

Diplomada en Infermeria. E.U.I. Hospital Sant Pau (Barcelona)
Estoma terapeuta. Universitat Europea de Madrid
Master of Science in Nursing (MSN). Universitat Internacional de Catalunya.
Directora i estoma terapeuta del Centre Owings Barcelona.
Infermera de pràctica avançada del pacient quirúrgic complex. Consorci Sanitari Integral.

Paula Pérez Villaverde

Diplomada Infermeria per la Universitat de les Illes Balears.
Infermera assistencial del servei de radioteràpia i quiròfan de l'Hospital del Mar.
Professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar i a l'Escola Oficial d'Oficis de Catalunya.
Coordinadora de la Comissió de Ferides i del Projecte Estrella 18/20 Enfermería digital: sala d'espera amb consells digitals i tele-infermeria a l'Hospital del Mar.

Membre del grup de treball de la SEOR i el SEEO i de la Comissió Activitat no presencial teleassistència de l'Hospital del Mar.
A nivell de formació continuada i especialitzada està cursant actualment el Màster Universitari en Project Management / Gestió de Projectes. Altres formacions: Màster Universitari en Salut Digital. Especialitat en Gestió de projectes en e-salut. Curso Community Management, Màster d'Atenció a l'Infant i Adolescent, Postgrau Infermeria intensiva i Postgrau d'Urgències Extrahospitalàries.