Promoure la igualtat de gènere i la inclusió de la perspectiva feminista en totes les activitats, polítiques i decisions del COIB, assegurant un entorn professional equitatiu i respectuós.
Objectius específics
Incorporar la perspectiva de gènere en els processos interns del COIB.
Donar suport a les infermeres en el seu desenvolupament professional i lideratge.
Visibilitat les aportacions històriques i actuals de les infermeres en la societat.
Organitzar activitats formatives i divulgatives sobre igualtat de gènere.
Potenciar la recerca sensible al gènere.
Composició
Mercedes Guerrero
Mercedes Guerrero, Màster Oficial en Ciències de la Infermeria, llevadora i infermera pediàtrica, té una sòlida formació acadèmica i una extensa trajectòria professional. Amb un Màster en Salut Pública i Comunitària i postgrau en Infermeria Pediàtrica en Atenció Primària, ha dedicat gairebé tres dècades a la seva professió. Va començar la seva carrera com a infermera en l'àmbit familiar i comunitari, medicoquirúrgic i pediàtric. Amb el temps, va evolucionar cap a la llevadoria, tant en l'entorn hospitalari com a primària, i finalment va fer el pas cap a la gestió.
Actualment, coordina l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) a Santa Coloma de Gramenet i és membre del Grup de Recerca en Atenció de la Salut Sexual i Reproductiva (GRASSIR) de l'Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol). També forma part de la Comissió de Prevenció de la Violència Obstètrica a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i col·labora amb l'Associació Catalana de Llevadores (ACL) en el grup de treball de Violència Obstètrica.
La seva passió per la llevadoria i la dedicació a la professió infermera es reflecteixen clarament en la seva implicació en diversos projectes de recerca i el seu compromís docent. Mercedes exerceix la seva professió amb sensibilitat cap a les persones vulnerables, des d'una perspectiva de gènere i interseccional. A més, destaca per la seva defensa dels drets sexuals i reproductius, la lluita contra la violència masclista i el seu activisme en plataformes professionals.
Yolanda Garza
Amalia Sillero
Montse Bassa
Montse Bassa és una infermera amb una àmplia experiència i formació. Llicenciada en Antropologia, especialitzada en Infermeria del Treball, i amb un Màster en Gestió de Serveis de Prevenció, ha dedicat més de 24 anys a la seva professió. A més, compta amb un postgrau en Metodologia de l'Educació Sanitària i Infermeria Mèdico-quirúrgica, i és Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals.
Ha tingut l'oportunitat de viure a França i als Emirats Àrabs, enriquint-se amb altres cultures i aportant una visió holística a la seva pràctica professional. Des dels seus inicis a l'Hospital de Can Ruti, Montse ha adquirit una visió general de la infermeria, i posteriorment, s'ha centrat en la salut laboral, convençuda del paper clau de la infermeria per millorar la salut de la població treballadora i de la societat en general.
Al llarg de més de vint anys en el món de l'empresa, ha treballat en serveis de prevenció aliens, serveis de prevenció propis d'organismes públics i consultories de prevenció. Aquesta experiència li ha permès detectar la manca de valor que sovint es dona a la infermera especialista en el treball. Convençuda de la capacitat d'aportar més, Montse s'ha format com a Chief Happiness Officer i com a instructora en Mindfulness (programa MBCT) per prevenir situacions d'estrès.