FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Maria Romeu Labayen

Maria Romeu Labayen

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Diplomada en infermeria per la Universitat de Barcelona i especialista en salut mental. Postgrau d'Infermeria en Psiquiatria Comunitària i Màster en Cures Infermeres: Metodologia i Aplicacions per la Universitat de Barcelona. Doctora en Infermeria i Salut per la Universitat de Lleida amb la tesi "Allò que és psicoterapèutic en la relació terapèutica amb persones amb trastorn límit de la personalitat. Interpretació de l'experiència de disminució del malestar", dirigida per la Dra. Maria Assumpta Rigol Cuadra i la Dra. Glòria Tort Nasarre.

La trajectòria assistencial l'ha dedicat majoritàriament a la Xarxa de Salut Mental de Catalunya, en hospitalització d'aguts inicialment, posteriorment en hospitalització de subaguts i majorment a la xarxa de salut mental comunitària al Centre de Salut Mental Horta Guinardó de Barcelona.

Realitza docència al Departament d'Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona des del curs 2013-14. Imparteix l'assignatura troncal Infermeria de salut mental i l'assignatura optativa Mindfulness i Salut i tutoritza alumnes que realitzen el Treball Final de Grau en l'àrea de la infermeria de salut mental.

Investigadora del grup de recerca AFIN del Departament d'Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona des que s'hi va vincular durant els estudis de doctorat. Ha format part com investigadora del projecte "Percepciones y experiencias de profesionales de la salud y personas usuarias sobre  la prestación de servicios asistenciales y la enfermedad en el contexto de la pandemia COVID-19" que és l'estudi mirall vinculat al projecte internacional "A rapid appraisal of healthcare workers' perceptions of care delivery in the contexto the COVID-19 epidemic". Actualment investigadora del projecte "La cura de la salut de persones amb diagnòstics de trastorn mental greu en la pandèmia COVID-19: acció – participació en educación per a la salut" becat per la Fundació Autònoma Solidària 2021 i del projecte: "Reproductive governance and mobilities in Europe, North Africa and Latin America: questioning reproductive justice and rights in a context of austerity and fertility decline" que ha obtingut la concessió a "proyectos I+D+I" del Ministerio de Ciencia e Innovación de España.

És vocal de la junta de govern de l'Associació Catalana de Professionals de Salut Mental – Asociación Española de Neuropsiquiatría (ACPSM-AEN) i vicepresidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Sònia Bernad Cazcarro

Coordinadora de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Diplomada en Infermeria, Especialista en Salut mental i addicions. Experta en coaching en Intel·ligència emocional i social per la Universitat de Barcelona. Postgrau en grups per la Universitat Ramon Llull.

Treballa en el Sector de la Salut mental fa més de 20 anys, ha desenvolupat la seva carrera professional com a infermera assistencial de salut mental en recursos comunitaris de la xarxa de salut mental i en programes de prevenció i promoció en joves i professionals de la xarxa de salut.

Ha col·laborat com a docent en diferents cursos impartits en l'Institut Català de la Salut, així com en altres institucions del sector de la Salut mental i com a professora associada de l'Escola Universitària d'infermeria de la Universitat de Barcelona.
Actualment treballa en la Unitat de Salut mental i addiccions de Badia del Vallès i participa en diversos projectes vinculats a la salut mental de l'Institut Català de la Salut a la Metropolitana Nord.

M. Carmen Cruz Navarro

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Grau en Infermeria per la Universitat de Barcelona. Especialista en Infermeria de Salut Mental. Postgraduada en Infermeria de Salut Mental i Psiquiatria per la Universitat de Barcelona i Màster en Psicoteràpia Analítica Grupal per la Universitat de Deusto-OMIE.

Ha treballat com infermera assistencial en diferents àrees des de 1993 i des de l’any 1997 com a infermera especialista en Salut Mental. Actualment desenvolupa la professió en el CSMA Horta des de 2003, Barcelona.

Col·labora en la formació pràctica d’alumnes d‘infermeria, actualment amb la rotació d’especialistes en Infermeria Comunitària.

Amparo del Pino Gutiérrez

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Doctora amb menció cum laude en el programa de Neurociències de la Universitat de Barcelona. Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Psicologia. Especialista en Infermeria de Salut Mental.

Ha treballat a l'Hospital Universitari de Bellvitge i actualment és professora agregada de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona, on coordina l'assignatura d'Infermeria de Salut Mental i el Pla d'Acció Tutorial.

Les seves línies de recerca se centren en els temes d'Addiccions a Substàncies i del Comportament, els Trastorns de la Conducta Alimentaria, i els Trastorns Obsessius Compulsius. Adscrita a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Membre del grup de recerca Centro de Investigación Biomédica en Red de la Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN)
ORCID: 0000-0002-2854-9850 - Researcher ID: L-5347-2014.

També és membre de la junta permanent de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM).

Juana Jaldón Soto

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Diplomatura en infermeria por la UAB. Especialista en pediatria.

Màster en infermeria comunitària UAB. Postgraduada en infermeria infantil en la UB. Postgrau en nutrició i dietètica maternoinfantil en la UB. Postgrau en quiròfan.

Instructora de Mindfulness infantojuvenil.

Treball en diferents àrees d'hospitalització infantojuvenil des de 1998. Des de 2005 treball en diferents serveis de salut Mental infantojuvenil, com ara hospitalització d'aguts, hospital de dia.

Des de 2014 vinculada a la salut mental comunitària, treballant tant en hospital de dia comunitària com CSMIJ.

Membre de la comissió de Salut Mental infantojuvenil del Consell de Col·legis d'Infermeria de Catalunya des de 2016.

María Jiménez Murcia

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Graduada en Infermeria per la Universitat de Múrcia, especialista en Salut Mental per l'Hospital de Bellvitge.

Formació a la Unitat d'aguts de psiquiatria i teràpia Electroconvulsiva a l'Hospital de Bellvitge. Unitat de crisis i subaguts d'adolescents, Hospital de Dia, mitjana – llarga estada, Hospitalització a domicili, PSI i CSMA a l'hospital Benito Menni. Unitat de trastorns de la conducta alimentària i hospital de dia de TCA a l'Hospital La Fe, Valencia.

Proyecto Enfermero para familiares de pacientes con Trastornos de la Conducta Alimentaria, com a primera autora.

Actualment, treballa a la Unitat d'aguts de psiquiatria a l'Hospital Germans Trias i Pujol.

Silvia Rosado Figuerola

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Diplomada en infermeria i especialista en salut mental. Llicenciada en traducció i interpretació. Màsters en salut mental comunitària, en educació emocional, artteràpia i en sofrologia.

Ha treballat com infermera assistencial en salut mental des de fa més de 20 anys, en unitat d'aguts de psiquiatria, emergències psiquiàtriques, subaguts, comunitària, hospital de dia. Actualment infermera especialista i gestora de casos a la unitat d'ansietat del Parc de Salut Mar. Ha estat professora del màster de salut mental i toxicomanies, de l'especialitat d'infermeria de salut  mental, i ha impartit nombrosos cursos relacionats amb infermeria de salut mental a Formació Continuada del Parc de Salut Mar  i també al COIB. És tutora de residents d'infermeria que cursen l'especialitat en salut mental al Parc de Salut Mar.

Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius de jornades i congressos d'àmbit estatal i internacional. Ha format part de la junta de l'ASCISAM, i també a l'associació multidisciplinar europea ENTER MENTAL HEALTH. Ha presentat ponències i ha participat en taules rodones tant en àmbit estatal com internacional, amb diverses presentacions premiades.

Autora principal de diversos articles i comunicacions científiques, així com la participació en capítols de llibres. Ha estat becada en diverses ocasions en projectes d'investigació.

José Carlos Saz Roy

Membre de la vocalia d’Infermeria de Salut Mental

Diplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, Especialista infermer en Salut Mental. Postgraus de Salut Mental i Psicogeriatria.

Treballa al Sector de la Salut Mental des de fa 24 anys, com a Infermer assistencial en Salut Mental al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat, des d'unitats d'Aguts, Subaguts, Psicogeriatria, i Servei Especialitzat en Rehabilitació Psiquiàtrica Intensiva (SERPI), actualment al camp de la Salut Mental Comunitària des del CSMA Gavà.

Col·laborador docent en Màster en Infermeria Pediatria Universitat de Barcelona. Professor associat a l'assignatura troncal d'Infermeria de Salut Mental al Departament d'Infermeria de Salut Pública, Salut Mental i Maternoinfantil al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona.

Membre de la Taula de Salut Mental de l'Ajuntament de Gavà a l'Àmbit estratègic 2: Atenció, tractament i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i addiccions.

Vanessa Silva González

Suport administratiu Vocalies