FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Montserrat Faro Basco

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Vic (1984). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la UAB (1997). Postgrau en Infermeria VIH/Sida: Una visió global i humanista per la UB (1997). Postgrau en Tradició i Contemporaneïtat a l’Àsia Oriental per la UOC (2007). Postgrau en Cures d’Infermeria al Malalt Crític per la UdG (2013). Instructora de Simulació Clínica per la UCAM (2013). Doctora en Innovació i Intervenció Educatives per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i Mondragón Unibertsitatea, (2022), amb la tesi “L’ús de la reflexió guiada (debriefing) en la simulació clínica de complexitat alta: element clau per a l’adquisició de coneixements i habilitats”, dirigida pel Dr. Antoni Tort i Bardolet i el Dr. Xavier Palomar Aumatell.

Actualment, és professora doctora de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic-UCC.

La trajectòria com a infermera assistencial l'ha dedicat majoritàriament als serveis d’urgències, àrea quirúrgica, cirurgia, traumatologia i oncologia de la Clínica Aliança de Vic i al servei d’hemodiàlisi de l’Institut Dexeus de Barcelona, (1984-1990). Del març al maig de 2020 s’incorpora com a infermera d’hospitalització a l’Hospital Universitari de Vic per l’emergència decretada per la Pandèmia per COVID-19. El 1987 comença a dur a terme activitat docent com a professora associada dels Estudis Universitaris de Vic. El 1997 s’incorpora com a professora agregada de la Universitat de Vic (UVic). Del juny de 2006 al juliol de 2010 va ser secretària general de la UVic. De la seva activitat docent destaca la seva orientació en l’àrea de cures infermeres en la persona adulta i al final de vida, coordinant les assignatures d’aquestes àrees i la seva especialització en simulació clínica, essent responsable de l’Àrea de Simulació Clínica Integrada (ASCI) de la FCSB de la UVIC-UCC, de l’octubre del 2013 al juliol del 2023.

Ha estat membre de la Junta General de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona (1993-2016), presidint la Secció d’Infermeria (1996-2016).

És membre del grup de recerca Methodology, Methods, Models and Outcomes of Health and Social Sciences (M3O), (SGR2017), de la FCSB de la UVic-UCC i del grup de recerca Infermera en Simulació de Catalunya i Andorra (GRISCA).

És autora de diverses publicacions, capítols de llibre i ponent en diversos congressos i jornades de temes relacionats amb la seva expertesa en cures infermeres en l’adult i en simulació clínica.

Sònia Elvira Carrascal

Diplomada en Infermeria pels Estudis Universitaris de Vic, adscrits a la UAB (1994).

Màster en Dieta hospitalària i Màster en Dietètica i Coach Nutricional per la Escuela Internacional de Dietética, Nutrición y Salud.

La trajectòria assistencial ha estat majoritàriament com a infermera de Nefrologia (hemodiàlisi i Diàlisi peritoneal al Consorci Hospitalari de Vic.  És infermera referent del  programa d’educació nutricional dels pacients amb insuficiència renal des de l’any 2003, i infermera coordinadora de la consulta ERCA des de l’any 2021. Des de l’any 2018 col·labora amb l’Associació Catalana d’Infermeria Nefrològica (ACIN). És membre del grup de treball de nutrició renal de la Societat Espanyola de Nefrologia (SEN/NERC), i membre del Grup de Recerca i Investigació del Consorci Hospitalari de Vic (Pla ERCU), des de l’any 2019. 

Premi “ JANSSEN-CILAG” d’investigació d’infermeria” 2011, amb el treball “descripción del estado nutricional de los pacientes de una unidad de diálisis mediante el uso de la escala “Malnutrition Inflamation Score”.

3r premi en la Jornada Anual de l’ACIN  de l’any 2023 i el Reconeixement recerca  CHV-FHSC 2022, a la millor comunicació amb el treball "impacte d'una intervenció educativa nutricional mitjançant l'ús de mitjans audiovisuals per pacients amb malaltia renal crònica”.

Autora de diverses publicacions relacionades amb els pacients sotmesos a hemodiàlisi i la seva nutrició.

Maria Tió Faro

Mèrits acadèmics de Salut
Graduada en infermeria per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (2013). Experta en Infermeria de Quiròfan i Cures Intraoperatòries per la Universidad Cardenal Herrera (2016). Màster en Urgències i Emergències per la Universitat de Girona (2019).

La trajectòria assistencial està centrada majoritàriament com a infermera d'urgències i emergències. Ha treballat com a infermera d'urgències, medicina esportiva i cirurgia estètica, plàstica i reconstructiva a Bayés Clínica de Vic, fins al 2019, com a infermera d'urgències i SEM i de la Unitat de Semicrítics Covid, a l'Hospital d'Olot (2019-2021). Actualment, és infermera d'Urgències i UCI del Consorci Hospitalari de Vic.

El 2015 inicia la seva activitat docent com a professora associada de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

És membre del grup de treball per a la millora de l'atenció en el CODI IAM de l'Hospital Universitari de Vic i col·laboradora del projecte Millora de l'Atenció Pal·liativa a Osona de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC.

És autora d'una publicació relacionada amb la simulació clínica en el grau en Infermeria.

Marc Vila Muntadas

Mèrits acadèmics de Salut
Graduat en infermeria per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (2015).
Màster en Pacient Crític i Emergències per la Universitat de Barcelona (2017). Màster en Salut Digital (e-Health), especialista en Innovació i Emprenedoria en eSalut per la Universitat Oberta de Catalunya (2022). Actualment, està cursant el Màster en Bioestadística i Bioinformàtica per la UOC i és doctorand en el Programa de doctorat en Cures Integrals i Serveis de Salut de la UVic-UCC, amb la tesi Indicadors i determinants de salut respiratòria a la població jove d'Osona: Nous reptes i oportunitats en l'abordatge de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.

Ha treballat com a infermer d'Urgències i UCI al Consorci Hospitalari de Vic (2015-2018). Actualment, és infermer de l'Equip d'Atenció Primària EAP Vic.

És delegat de protecció de dades. Equip d'Assistència Primària Vic, des de 2019, membre de la Comissió d'Innovació de l'Institut de Recerca de la Catalunya Central (IRIS), membre de la Comissió de Recerca de l'Equip d'Assistència Primària Vic, membre de la Càtedra de Salut Respiratòria de la Universitat de Barcelona i membre Investigador de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
És professor Associat de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya des de 2019
Co-investigador del projecte P4COPD: Prediction, Prevention, Personalized and Precision management of COPD in YOUNG, subvencionat per Instituto Carlos III (Madrid), amb quasi 2 milions d'euros.
És autor de diverses publicacions amb factor d'impacte relacionades amb la malaltia pulmonar obstructiva crònica, amb la COVID-19 i la digitalització de la salut.

Naiha Mokdad Pasaro

Graduada en infermeria per la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (2021).

Infermera de la unitat de subaguts a l’Hospital de la Santa creu de Vic, des de juny de 2021.

Vanessa Pedró Salvador

Diplomada en Infermeria pels Estudis Universitaris de Vic, adscrits a la UAB (2003). Postgrau en Infermeria del Treball i Salut Laboral per la Universitat Internacional de Catalunya (2007). Postgrau en Infermeria d'Atenció Primària per la Universitat de Barcelona (2018). Màster en Infermeria i Salut Escolar per l'Escola Superior d'Infermeria del Mar, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra (2020).

La seva activitat assistencial la porta a terme com a infermera de Comunitària i d'Atenció Primària de l'EAP Vall del Ges, des del 2014. És membre de la delegació d'ACISE des de l'any 2015 i membre de la delegació del Col·legi d'Infermers i Infermeres de Barcelona d'Osona des de l'any 2016.

És professora Associada de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya des de 2016 i infermera coordinadora del Programa Salut i Escola de la Vall del Ges des de l'any 2022.

Xavier López Lorenzo

Diplomat en Infermeria pels Estudis Universitaris de Vic. Adscrits a la UAB (2000).

La trajectòria assistencial l'ha dedicat majoritàriament com a infermer de centres sociosanitaris, a l'Hospital de la Santa Creu de Vic (juny 2000- febrer 2003), i des del 2003 a la Residència Sant Gabriel de Centelles, d'on és també responsable higiènic sanitari.

Col·laborador del projecte Osona Cuidadora i del curs per infermeres de residència i atenció primària en relació a l'atenció a la persona amb malaltia crònica avançada. Diferents mirades infermeres (4 edicions). Membre del grup promotor de l'Ajuntament de Centelles en el marc del projecte Municipi Cuidador de la Diputació de Barcelona i assessor de l'equip motor de l'Agència integrada social i sanitària
Ha presentat diversos pòsters en congressos, relacionats amb la coordinació entre residències de geriatria i atenció primària.

Laia Claramunt Font

Col·laboradora

Diplomada en Infermeria pels Estudis Universitaris de Vic, adscrits a la UAB (1994). Màster en Medicina Tropical i Salut Internacional per la Universitat Autònoma de Barcelona (2004). Máster en Infermeria Escolar per la Universidad CEU San Pablo (2022)
Infermera d'hospitalització. Centre: Hospital de Vic: Anys: 1994-1197.
La trajectòria assistencial l'ha dedicat majoritàriament com a infermera del Servei de Nefrologia (hemodiàlisi i Diàlisi peritoneal) del Consorci. Hospitalari de Vic.
Ha estat infermera en Cooperació Internacional amb l'ONG Metges sense Fronteres, a la República Democràtica del Congo i Angola. (2004-2006) i amb l'ONG Medicus Mundi com a coordinadora sanitària a Moçambic (2010- 2012).