FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Paola Galbany Estragués

Paola Galbany Estragués

Diplomada en Infermeria per la Universitat Ramon Llull-Blanquerna (1998). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona (2001), Postgrau en Infermeria en Cures Intensives per la URL (2006), Doctora en Ciències Infermeres per la UB (2012) amb la tesi “Evolució en les cures infermeres a l’hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet 1917-2010” dirigida per la catedràtica d’Infermeria Dra. Roser Valls i Molins. Ha ocupat el càrrec de Degana de la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de la UVic des de maig de 2017 fins a maig de 2020. Actualment és Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Consellera del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Patrona de la Fundació Infermeria i societat.

Durant la seva trajectòria com a infermera assistencial ha treballat en diferents hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona i en l’estranger entre 1999 i 2007. En 2003 s’inicia en la docència i fins a la data ha treballat en diferents universitats: Blanquerna-URL, Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona. Des del maig de 2017 és degana de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. De la seva labor docent destaca la seva orientació psico-social que la va conduir a ser la coordinadora i professora d’assignatures relaciones amb els principis teòrics, filosòfics i metodològics de la infermeria, la història de la professió i els principis ètics i deontològics. En 2015-2016 va estar becada amb un Postdoctoral Fellowship por Bloomberg Lawrence S. Faculty of Nursing de la University of Toronto, una de les universitats més prestigioses del Canadà. Amb la Dra. Sioban Nelson ha treballat el tema de les migracions d’infermeres espanyoles i també la precarietat laboral.

Forma part de diferents grups de recerca i actualment és investigadora principal de dos projectes. Ha format part de diversos comitès científics i organitzatius en jornades i congressos d’àmbit estatal. Ha presentat diferents ponències i participat en taules rodones i comunicacions científiques.

Gerard Colomar Pueyo

Diplomat en Infermeria. Llicenciat en Dret. Doctor per la UAB

La seva experiència professional és com infermer assistencial en Onco-hematologia i com a infermer UFISS de Cures Pal·liatives, a l’Hospital del Mar.

Professor associat de l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona de l’assignatura Ètica i Legislació professional, professor col·laborador de les escoles d’Infermeria de Sant Joan de Déu de Barcelona, adscrita a la UB,  i de l’Escola Superior Infermeria del Mar, Barcelona, adscrita a la UPF.

És secretari del Comitè d’Ètica Assistencial del Parc de Salut Mar, Barcelona.

Margarita García Vicuña

Nascuda a Barcelona. Diplomada en Infermeria. Especialista en Ginecologia i Obstetrícia (llevadora). Dra. en Ciències de la Salut per la Universitat Jaume I de Castelló. Màster en Administració i Gestió en Cures en Infermeria, Escola Universitària Santa Madrona. Màster en Lideratge i Gestió, Universitat de Barcelona.

La seva activitat professional durant molts anys ha estat com Cap d'Infermeria de l'Àrea de la Dona de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, realitzant tasques de gestió de recursos humans i activitat assistencial. Actualment treballa a la consulta externa realitzant el control de l'embaràs de baix risc.

És membre de la vocalia de Llevadores i de la comissió deontològica del COIB.

Actualment compagina la seva tasca assistencial amb la docent i la investigació.

Mónica Jimenez Pancorbo

Nascuda a Barcelona. Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària del Mar. Postgrau en Atenció Primària i Atenció al Pacient Crònic per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Infermeria Oncològica ICO i Universitat de Barcelona.

Infermera assistencial a l'Institut Català d'Oncologia i d’atenció primària ICS al Baix Llobregat Nord on actualment treballa com a infermera gestora de cronicitat.

Isabel Pera i Fàbregas

Isabel Pera i Fàbregas

Nascuda a Arenys de Mar. Diplomada en Infermeria. Màster Oficial Lideratge i gestió en serveis d'Infermeria Universitat de Barcelona. Màster en Bioètica i Dret, Facultat de Dret Universitat de Barcelona. Màster en Administració i Gestió en Infermeria, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials Universitat de Barcelona. Ajudant Tècnic Sanitari (ATS), Escola Santa Madrona Universitat de Barcelona. Mestra de Primera Ensenyança. Escola Normal de Barcelona, Ministerio de Educación y Ciencia. Mestra d’Ensenyança Primària, Escola de Magisteri de l’Església “Sagrado Corazón”.
La seva activitat professional durant molts anys ha estat en gestió, docència i infermera en ICS, en l'àrea de Traumatologia i Rehabilitació a l'Hospital Vall d'Hebron. També com Cap de plans funcionals i programes sectorials de la Subdirecció General de Serveis Sanitaris de l’Institut Català de la Salut, Assessora Tècnica d’Infermeria de la Subdirecció General de Serveis Sanitaris dels Serveis Centrals de l’Institut Català de la Salut.
Com docent: Professora de les assignatures d’Ètica i Legislació i de Bioètica a l’Escola Universitària d’Infermeria Vall d’Hebron (adscrita a la UAB). Professora de l’assignatura de Legislació Sanitària de l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Fundació Blanquerna (URL). Professora de les assignatures de Ètica i Legislació i Bioètica de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat (adscrita a la UAB). Professora diversos cursos de Postgrau, en temes relacionats amb la Legislació, l’Ètica i la Deontologia professional, a: Escola Universitària d’Infermeria de Vall d’Hebron. Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna. Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat. Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Barcelona. Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Girona. Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital Verge de la Cinta-Tortosa (adscrita a la URV).Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Lleida. Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Vic. Fundació Pere Tarrés.
Ponent en jornades, congressos i conferències diverses, Autora de articles i publicacions en relació a temes relacionats amb la responsabilitat ètica i legal de les professionals d’infermeria.
Professora de cursos diversos en relació als temes esmentats, i en relació a temes relacionats amb la gestió sanitària: Direcció d’Infermeria. EADA (1987-1990).Supervisió d’Infermeria EADA (1987-1990). Gestió d’ Infermeria IES, Institucions de l’ICS (1984-1994). Seminaris Legislació i Gestió en l’Administració Sanitària (1990-1994) Llicenciatura Medicina i Cirurgia 5 curs Facultat Medicina- Universitat Autònoma. Preparació a les especialitats d’Infermeria. Associació Catalana d’Infermeria (ACI).
Actualment compagina la seva tasca professional al Cap d’Unitat d’Infermeria Legal. Servei de Medicina Legal. Hospital Vall d’Hebron, des de 1992, I Cap de l’assessoria professional del COIB

Montserrat Venturas Nieto

Diplomada en Infermeria al 1987 per la Universitat de Barcelona, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural al 2002 per la Universitat Autònoma de Barcelona, Doctora en Ciències de la Infermeria per la Universitat Jaume I, Castellón de la Plana. Tesis Doctoral "La evolución de la Profesión Enfermera en el Hospital Clínic de Barcelona”. Una Investigación Histórica 1906-2018. Defensa realitzada el 18 de juny de 2018, amb la qualificació d'Excel·lent Cum Laude.

Professora associada a la Universitat de Barcelona des de 2010 al departament de medicoquirúrgica, a l'Escola Universitària d'Infermeria. Màster en Antropologia Aplicada a la Investigació, Universitat Autònoma de Barcelona (2002), Diploma d'Estudis Superiors Avançats en la Investigació, Universitat Autònoma de Barcelona (2009), Diploma d'Estudis Superiors Especializats en Antropologia Social i Cultural, Universitat Autònoma de Barcelona (2004), Màster en Gestió i Lideratge Serveis d'Infermeria, Universitat de Barcelona (2014). Membre del Comitè de Bioètica de la Universitat de Barcelona (novembre de 2020).

Laia Domènech Prats

Suport administratiu de la Comissió Deontològica