FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dijous 13 de maig 2021

de 10 a 11.30h

ONLINE
Els participants rebran un enllaç per poder entrar a la sala el dia abans de la jornada

La Comissió Deontològica organitza aquesta sessió que té com a objectius:

  • Comprendre l'impacte de determinades informacions sensibles en la conscienciació de la ciutadania sobre la gravetat de la covid-19.
  • Verificar com ha estat la comunicació durant les diferents etapes de la pandèmia, per poder disposar i exposar una informació veraç.

Durant la primera etapa de la pandèmia per la covid-19, el missatge era: "Queda't a casa", no surtis al carrer si no ets personal essencial. Va ser el període del confinament. Calia mantenir el que ordenaven les autoritats de la salut, per fer front a la pandèmia.

Un desafiament ètic era no gravar a les sales d’UCI, s'entén pel dret que tenen els pacients a la seva intimitat i confidencialitat. Segurament, aquest fet limitava la tasca de comunicar la gravetat que s'estava vivint.

Èticament, també la informació hauria de ser elaborada de manera adequada per tal de no generar alarma social o desconfiança.

És fonamental respectar la individualitat de cada malalt, és a dir, la seva autonomia.

La sessió anirà a càrrec de:

  • Dra. Maria Jiménez Herrera, professora d’Ètica i Degana de la Facultat d'Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.
  • Jordi Morató. Responsable de l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals del COIB.
    Modera: Dra. Rosamaria Escolà