FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Encarna Gómez Gamboa

Encarna Gómez Gamboa

Diplomada en Infermeria per l’EUI del Mar. Especialista en Infermeria pediàtrica. Postgrau d'Infermeria en oncologia per l'Institut Català d'Oncologia. Postgrau Teòric-Pràctic per a infermeres d'actualització en cures intensives en la infància i adolescents per l'EUI Sant Joan de Déu. Màster en Infermeria Pediàtrica per la Universitat de Barcelona. Màster Administració i Gestió en cures d’Infermeria per l’EUI Santa Madrona. Màster en Ciències en Infermeria per la UIC. Màster Universitari Recerca i Innovació en Cures Infermeres - UAB. Actualment doctoranda UB.

Des de fa 26 anys és infermera assistencial en àrees com la de nounats, cures intensives pediàtriques, oncologia, pediatria, en la Unitat de suport infermera en qualitat i docència i Unitat de Cirurgia ambulatòria. Ha estat gestora de guàrdies de cap de setmana del 2005 al 2017. Infermera gestora a les unitats de cirurgia general, cirurgia cardíaca i immuno al·lèrgies.

En l’àmbit docent ha estat professora col·laboradora a l’Agència de Qualitat del Servei Universitari de Catalunya (AQU), des d’abril de 2009. Ha col·laborat com a docent en el campus Sant Joan de Déu entre 2008 i 2013. Entre 2008 i 2014 ha estat docent dels alumnes de pràctiques de la Diplomatura d’Infermeria i Grau a l’hospital Sant Joan de Déu. Codirectora del Màster en cures d’Infermeria en la infància i adolescència entre 2008 i 2019. Docent en el campus de Sant Joan de Déu, en el màster en cures d’infermeria en la infància i l’adolescència des de 2018. Docent en el màster d’Atenció emocional al nen hospitalitzat, segons el model Child Life. També ha estat tutora dels treballs de final de grau d’Infermeria i Fisioteràpia (TFG) de la Universitat de Vic entre 2017 i 2018.

En l’àrea de la recerca ha participat activament a actes científics i publicacions. Ha rebut diferents reconeixements i premis pels seus projectes i ha fet estades a Europa i els Estats Units. En aquest àmbit ha rebut diferents beques, entre les que es destaquen dues beques de convocatòria de naturalesa competitiva corresponents  al programa d’Intensificació d’infermers/es del “Pla estratègic i innovació en salut 2016-2018 (PERIS) 2019-2020.

Ha col·laborat entre 2001 i 2010 en el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA), i entre 2011 i 2017 en el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica (CEIC).

En l’actualitat exerceix com a infermera pediàtrica en l’hospital Sant Joan de Déu. És presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica. Membre del Grup de Recerca Infermer de l’hospital Sant Joan de Déu, i membre del grup ITCOIB.

Des de març de 2020 ocupa el càrrec de vocal d’Infermeria pediatria a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

Sandra Gómez Valor

Infermera i coach. Màster en Infermeria Naturista per la UAB-UB i Màster en Coaching i Lideratge personal per la UB.

Docent a l’Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona des del 2010 i tutora de Treballs de Final de Grau des de 2016. Docent del Màster Intervencions Autònomes Complementàries en les Cures d’Infermeria.

Exercici lliure a Valor22: Cuidado Natural y Consciente de la Salud, des de 2012 fins al 2019.

Membre de la Comissió de Teràpies Naturals del COIB (2016-2019) i de l’Àrea d’exercici lliure de la professió (2015-2019).

Activitat assistencial hospitalària, principalment a les àrees d’oncologia, parts i maternitat.

Actualment, treballa a l’atenció primària, on compagina l’activitat assistencial amb la intervenció a l’equip per al benestar emocional i cohesió grupal. Formadora als cursos de Capacitació Professional de Servei d’Ocupació de Catalunya (Generalitat de Catalunya), a l’àrea d’assistència sociosanitària a domicili, i al Programa “Cuidando al cuidador no Profesional” de la Generalitat de Catalunya.

Joaquina Borjas Quirós

Joaquina Borjas Quirós

Diplomada en Infermeria per l'EUI Sant Joan de Déu de Barcelona. Infermera especialista en Atenció Primària. Postgrau d'atenció d'Infermeria al pacient COT per Policlínica del Vallès. Postgrau en Salut Comunitària per UAB- Escola Universitària Creu Roja de Terrassa. Postgrau CADI per a Diplomats en Infermeria per la UB- Institut d'Estudis de la Salut. Postgrau Dependència i Atenció Domiciliària per la Fundació Universitària del Bages.

Diferents cursos de teràpies naturals destacant neuropatia, quiromassatge, reflexologia, monitora de relaxació i creixement personal, mindfulness, intel·ligència emocional, coaching personal i nutricional, aromateràpia, mestratge en Reiki Usui.

Des de fa 29 anys és infermera assistencial en àrees de medicina interna i COT, servei d'atenció a la dona, atenció primària en pediatria i adults, CUAP i Residències d'avis com a directora.
Conductora de grups de persones amb fibromiàlgia i també grups de persones amb depressió i/o ansietat lleu-moderada. Conductora de cercle de dones.
Tutora de pràctiques d'estudiants de Grau. Docent en el curs d'Herbodietètica i nutrició en el Centre de Teràpies i Formació  Vital S&B.

Autora del llibre Tu guía de remedios naturales. Membre fundadora de l'Asociación Internacional de Escritoras.

Col·laboradora en el programa Musicoteràpia de Ràdio Sant Joan. Imparteix xerrades de prevenció i promoció de salut i també  de salut natural.

Actualment, treballa en l'ABS Sant Joan de Vilatorrada com a infermera integrativa rural i referent de salut mental i de l'eutanàsia. Terapeuta i docent en el Centre de Teràpies i Formació Vital S&B a Manresa.

Alicia Lluva Castaño

Alicia Lluva Castaño

Diplomada en Infermeria, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Màster en Formació de Professorat, Post-grau en Cures Pal·liatives, Post Grau: La mort: Aprendre a viure per ajudar a morir. Doctorat en curs (finalització 2021) amb el tema principal de VIH i dona. Diferents cursos en gestió i en teràpies naturals destacant 2 mestratges en Reiki: Ussiu, Karuna i Tibetà.

Infermera amb experiència en serveis d'urgències, UCI, hospitalització i sala de parts. Supervisora d'infermeria del 2007 al 2020. Actualment infermera assistencial a un CUAP.

Professora en l'Escola d'Infermeria del Mar en diferents assignatures. Actualment Coordinadora de Practicum, Coordinadora de l'Assignatura: "Teràpies complementàries Aplicades a la Infermeria", coordinadora de 4art curs i titular d'assignatura del Pràcticum Avançat.

Maite Miranda García

Maite Miranda García

Infermera amb més de 27 anys d'experiència. Doctora en el programa d'infermeria per la Universitat de Barcelona el desembre del 2019 amb l'estudi titulat: Efectivitat de l'acupuntura i moxibustió en la versió espontània del fetus en presentació de natges. Màster en pediatria per la UB, Postgrau en medicina preventiva, Postgrau en acupuntura per a professionals de la salut, Campus docent Sant Joan de Déu, Màster en ciències de la salut UIC.

Experiència en docència i recerca des de 2011, fins a l'actualitat. Des de 2008 experiència tant en l'àmbit assistencial com a docent en Medicina Tradicional Xinesa.

En l'actualitat desenvolupa el seu treball en la Unitat de Recerca Clínica de l'Hospital Sant Joan de Déu. Assistència en acupuntura en Institut Pediàtric Hospital Sant Joan de Déu, Policlínico Torreblanca Sant Cugat de Vallès.

Carolina Rebato Garay

Diplomada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB). Postgrau en infermeria d'urgències i cures intensives. Escola d'especialització professional de Ciències de la Salut. Barcelona. Màster en Infermeria naturista. Universitat de Barcelona. Àmplia formació a l'àrea d'investigació i l'àrea de teràpies complementàries

Ha treballat com a infermera assistencial durant 10 anys, 15 anys com infermera d'investigació a l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM) i 10 com a fundadora, gerent i administradora de l'empresa Projecta'm SL empresa d'infermeria dedicada a donar suport a la investigació clínica i epidemiològica.

Actualment, treballa en un laboratori i és docent i coordinadora d'investigació i TFMs del màster Intervencions autònomes complementàries en les cures infermeres a la Universitat de l'experiència (a la Universitat de Barcelona)

Imparteix tallers i conferències a nivell nacional (congressos i jornades), sobre epigenètica dimensió energètica de l'ésser humà, meditació i emocions. També és professora de ioga. Té diverses publicacions en relació amb aquests temes.

Creu que educar la ment i el cos és la manera d'obrir la porta a la felicitat.

Elena Saura Portillo

Elena Saura Portillo

Diplomada en Infermeria per l’EUI Sant Joan de Déu. Màster interuniversitari de la UAB, Fundació Doctor Robert i la UB, en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Postgrau: Intervencions autònomes d’infermeria per a un desenvolupament personal i professional: Teràpies Naturals. EUI Santa Madrona de la Fundació “la Caixa” (UB). Diploma en Massatge Ayurvèdic per la Universitat de Pune. Curs de Panchakarma and Ayurvedic Cosmetics a Tilak Ayurveda College, Pune, Índia. Curs de 2n Nivell de Massatge Ayurvèdic. Advance Program in Abhyanga & Introductory Panchakarma a l’SDM College of Ayurveda, Hassan, Índia.

Ha treballat com a infermera assistencial en àrees de crítics durant 18 anys.

En l’àmbit docent, ha coordinat i participat com docent en tots els cursos d’Ayurveda realitzats a l’EUI Santa Madrona de la Fundació “La Caixa” (UB) com: Teràpia i massatge ayurvèdic (Abhyanga), Dinacharya (rutina diària) i Cuina ayurvèdica. Responsable de l’Àrea d’Infermeria Medicoquirúrgica EUI Santa Madrona de la Fundació “la Caixa” (UB). Professora del pla d’estudis de Diplomat d’Infermera a les assignatures d’Infermeria Medicoquirúrgica I i II, Fonaments d’Infermeria i Introducció a la Infermeria Medicoquirúrgica a l’EUI Santa Madrona de la Fundació “la Caixa” (UB)

Ha participat com a Coordinadora i professora de l’assignatura: el rol de la Infermera en diferents àmbits d’actuació: Ajudar a viure situacions de dolor des de l’EUI Santa Madrona de la Fundació “la Caixa” (UB).

Actualment és directora i professora del Màster en Teràpia Ayurvèdica al Campus Docent Sant Joan de Déu que es fa des de l’any 2012.

Ha estat vocal del Comitè Científic de l’Asociación Española de Enfermería en Cardiologia (AEEC) des de l’any 2005 fins el 2008 i membre del comitè científic del I Congrés Internacional d'Infermeria en Teràpies Naturals i Complementàries organitzat pel COIB.