FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Llevadores

Noemí Obregón Gutiérrez

Vocal de llevadores

Doctora amb menció cum laude en Ciències Infermeres per la Universitat de Barcelona (2014). Diplomada en Infermeria per la Universitat de Cantàbria (1999). Especialista en Infermeria Obstètric-Ginecològica (Llevadora) per la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya (2003).

És també Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006). Màster en Salut Pública i Comunitària per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008) i Diplomada en Gestió Hospitalària per la Universitat Oberta de Catalunya.

Ha treballat a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell des de 2003, com a llevadora i com a Gestora Assistencial de les Urgències de Ginecologia i Obstetrícia des de 2008.

En l’àmbit docent, ha estat professora associada des del 2008 al 2014 a l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona, on ha impartit l'assignatura de Salut Sexual i Reproductiva.

Les seves línies de recerca es centren en els temes de gènere, en la prevenció en l'àmbit de la salut sexual i reproductiva, i en les cures relacionades amb l'atenció a l'embaràs, part i puerperi.

Actualment és gestora assistencial de les Urgències de Ginecologia i Obstetrícia, Presidenta de la Subcomissió de Docència d'Infermeria i membre del Comitè Institucional de Competències Professionals a l'Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell.

Col·labora en la formació teòrica de l'especialitat de Llevadora dins del programa formatiu de la Generalitat de Catalunya.

Llevadores

Rosa Cabedo Ferreiro

Membre de la Vocalia de Llevadores

Infermera i llevadora. Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona el 1994. Postgrau de cures d'infermeria del malalt crític, postgrau en atenció prehospitalària urgent per la Universitat de Barcelona i postgrau en infermeria quirúrgica en la Universitat Autònoma de Barcelona.

Gairebé la totalitat de la seva pràctica assistencial d'infermera la va realitzar a l'hospital de Granollers i a la d'atenció privada també.

Especialista en Infermeria Obstètric-Ginecològica per la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya des de 2004. La formació la va fer al Parc Taulí de Sabadell.

Actualment, treballa a l'ICS en assistència en atenció primària i a l'hospital de Granollers en atenció hospitalària.

Ha col·laborat en la formació pràctica i teòrica com a docent de l'especialitat de llevadora dins del programa formatiu de la Generalitat de Catalunya. Ha participat i participa en la confecció i revisió de diferents protocols de l'àrea maternoinfantil del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Docent en diferents cursos de formació d'actualització en lactància materna: Cursos del Departament de Salut, de l'Hospital General de Granollers i del COIB.

Li interessa molt el desenvolupament de la professió i pensa que la investigació és una via per aconseguir-ho, membre del grup de recerca GRASSIR i autora de diferents articles originals.

Les seves línies de recerca se centren en la lactància materna, l'atenció en el puerperi i la criança i en l'atenció sexual i reproductiva.

Assessora de lactància materna: IBCLCE International Board Certified Lactation Consultant, setembre de 2020. Membre del comitè de lactància materna de l'hospital general de Granollers.

Laia Cantó Codina

Membre de la Vocalia de Llevadores

Diplomada en infermeria per la UAB (2012). Especialitat de llevadora a Catalunya a l’Hospital General de Granollers (2014). Actualment treballa com a llevadora a la sala de parts de l’hospital del Mar i a l’ASSIR Litoral (CAP Drassanes).

Ha realitzat un màster en nutrició, medicina i salut hormonal femenina (2021) i màster en salut internacional i cooperació (2018).

És professora d’emergències obstètriques al màster de salut internacional i cooperació (UAB) i ha participat en diferents projectes de cooperació per a la promoció de la salut de les dones.

Núria Colomé Rodríguez

Membre de la Vocalia de Llevadores

Meritxell Escalé Besa

Membre de la Vocalia de Llevadores

Nascuda a Puig-reig. Diplomada en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona (2011). Especialista en Infermeria Obstètrico-Ginecològica per la Unitat Docent de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (2014).

Màster oficial en Recerca i Innovació en Cures d'Infermeria per la UAB (2015). Màster en eHealth: tecnologies de la informació i gestió sanitària per La Salle Campus Barcelona URL (2016). Postgrau en Emergències Perinatals: Atenció Obstètrica i Neonatal. Institut Universitari Fundació Parc Taulí.

Actualment treballa en Atenció Primària a l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de Sabadell i a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en Atenció Hospitalària.

Sergio Garcia Perdomo

Membre de la Vocalia de Llevadores

Margarita Garcia de Vicuña

Membre de la Vocalia de Llevadores

Nascuda a Barcelona. Diplomada en Infermeria. Especialista en Ginecologia i Obstetrícia (llevadora). Dra. en Ciències de la Salut per la Universitat Jaume I de Castelló. Màster en Administració i Gestió en Cures en Infermeria, Escola Universitària Santa Madrona. Màster en Lideratge i Gestió, Universitat de Barcelona.

La seva activitat professional durant molts anys ha estat com Cap d'Infermeria de l'Àrea de la Dona de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, realitzant tasques de gestió de recursos humans i activitat assistencial. Actualment treballa a la consulta externa realitzant el control de l'embaràs de baix risc.

És membre de la vocalia de Llevadores i de la comissió deontològica del COIB.

Actualment compagina la seva tasca assistencial amb la docent i la investigació.

Roser Palau Costafreda

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Lleida (UdL) el 2010. Especialista en Infermeria Obstètric-Ginecològica (Llevadora) a Catalunya - Hospital Universitari Mútua de Terrassa el 2014.

Diplomada en teràpies complementàries, formada en osteopatia i professora d’hipnopart.

Doctoranda en Biomedicina per la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Ha treballat en diferents àmbits assistencials, tant a Catalunya com al Regne Unit, on va treballar com a llevadora durant gairebé 3 anys. A finals de 2017 va tornar a Catalunya per treballar a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, d’on actualment n'és la referent de llevadores tant a sala de parts com al seu centre de naixements.

Les seves línies de recerca es centren en els resultats obstètrics i neonatals segons l’entorn de part, així com l’impacte de l’experiència de part tant a curt com a llarg termini per a la mare i nadó.

Membre de la COST Action 18138: Research Innovation and Sustainable Pan-European Network in Peripartum Disorder (Riseup-PPD-PPD), una xarxa de recerca dedicada a la comprensió de la depressió en l’embaràs, part i postpart, des de la seva prevenció i avaluació fins al seu tractament i impacte global.

Forma part del grup de recerca FEBE per a l’estudi i docència de la Història de la Infermeria.

Membre del comitè pedagògic de la formació teòrica de l’especialitat de llevadora dins del programa formatiu de la Generalitat de Catalunya.

Salut Puig Calsina

Membre de la Vocalia de Llevadores

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona (1992). Especialista en Infermeria Obstètrico-Ginecològica (Llevadora) per la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya i l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (1997). Llicenciada en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya (2010). Màster Interuniversitari en Recerca i Innovació en Cures Infermeres (2015) i Màster en Infermeria Pediàtrica per la Universitat de Barcelona (2001). Postgraduada en Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor per la Universitat de Vic (2009) i Postgraduada en Infermeria Quirúrgica per la Universitat de Barcelona (1994).

Des de l'any 1997 treballa a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell com a llevadora. En l'àmbit docent és tutora de residents de llevadora des de l'any 2013.

Actualment doctoranda del programa de doctorat Infermeria i Salut de la Universitat de Barcelona.

Pablo Rodriguez Coll

Membre de la Vocalia de Llevadores

Graduat en Infermeria per la Universidad de Murcia. Tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals amb l’especialitat de seguretat en el treball. Tutor de Vigilància de la salut (Infermeria d’empresa) durant 20 mesos en un servei de prevenció de riscos laborals. Especialista en Infermeria Obstètric Ginecològica per la Unidad docente de la Universidad de Murcia.

Graduat en traducció i interpretació en anglès per la Universidad de Murcia.

Certificat del cicle superior d’anglès i francès de l’Escola Oficial d’Idiomes i Certificat IELTS (International English Language System).

Màster en Innovació i investigació en cures infermeres per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment acabant el Màster Universitari en Prevenció de Riscos laborals a la UOC.

Ha iniciat el programa de doctorat en Biomedicina a la Universitat Pompeu Fabra en la línia d’investigació sobre les pèrdues gestacionals.

Ha treballat durant quatre anys com a llevador en els diferents hospitals de segon i tercer nivell i en els centres de salut del Servicio Murciano de Salud.

Al 2015 es va traslladar a Barcelona on ha treballat a l’Hospital Esperit Sant, Hospital de Sant Joan de Déu, Hospital Germans Trias i Pujol i finalment treballa com a llevador a l’Hospital Campus Vall D’Hebrón on a part de la seva activitat assistencial realitza tasques de gestió com a suport de la supervisora del servici d’obstetrícia i ginecologia.

Ha presentat comunicacions i pòsters en nombroses jornades i congressos obtenint varis premis i participa activament en projectes d’investigació del Departament de Salut com el projecte Midconbirth.