FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Encarna Gómez Gamboa

Encarna Gómez Gamboa

Vocal d'Infermeria Pediàtrica

Diplomada en Infermeria per l’EUI del Mar. Especialista en Infermeria pediàtrica. Postgrau d'Infermeria en oncologia per l'Institut Català d'Oncologia. Postgrau Teòric-Pràctic per a infermeres d'actualització en cures intensives en la infància i adolescents per l'EUI Sant Joan de Déu. Màster en Infermeria Pediàtrica per la Universitat de Barcelona. Màster Administració i Gestió en cures d’Infermeria per l’EUI Santa Madrona. Màster en Ciències en Infermeria per la UIC. Màster Universitari Recerca i Innovació en Cures Infermeres - UAB. Actualment doctoranda UB.

Des de fa 26 anys és infermera assistencial en àrees com la de nounats, cures intensives pediàtriques, oncologia, pediatria, en la Unitat de suport infermera en qualitat i docència i Unitat de Cirurgia ambulatòria. Ha estat gestora de guàrdies de cap de setmana del 2005 al 2017. Infermera gestora a les unitats de cirurgia general, cirurgia cardíaca i immuno al·lèrgies.

En l’àmbit docent ha estat professora col·laboradora a l’Agència de Qualitat del Servei Universitari de Catalunya (AQU), des d’abril de 2009. Ha col·laborat com a docent en el campus Sant Joan de Déu entre 2008 i 2013. Entre 2008 i 2014 ha estat docent dels alumnes de pràctiques de la Diplomatura d’Infermeria i Grau a l’hospital Sant Joan de Déu. Codirectora del Màster en cures d’Infermeria en la infància i adolescència entre 2008 i 2019. Docent en el campus de Sant Joan de Déu, en el màster en cures d’infermeria en la infància i l’adolescència des de 2018. Docent en el màster d’Atenció emocional al nen hospitalitzat, segons el model Child Life. També ha estat tutora dels treballs de final de grau d’Infermeria i Fisioteràpia (TFG) de la Universitat de Vic entre 2017 i 2018.

En l’àrea de la recerca ha participat activament a actes científics i publicacions. Ha rebut diferents reconeixements i premis pels seus projectes i ha fet estades a Europa i els Estats Units. En aquest àmbit ha rebut diferents beques, entre les que es destaquen dues beques de convocatòria de naturalesa competitiva corresponents  al programa d’Intensificació d’infermers/es del “Pla estratègic i innovació en salut 2016-2018 (PERIS) 2019-2020.

Ha col·laborat entre 2001 i 2010 en el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA), i entre 2011 i 2017 en el Comitè d’Ètica d’Investigació Clínica (CEIC).

En l’actualitat exerceix com a infermera pediàtrica en l’hospital Sant Joan de Déu. És presidenta de l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica. Membre del Grup de Recerca Infermer de l’hospital Sant Joan de Déu, i membre del grup ITCOIB.

Des de març de 2020 ocupa el càrrec de vocal d’Infermeria pediatria a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona.

Eva Casan Albiach

Membre de la Vocalia d'Infermeria Pediàtrica

Raquel Guerra Navas

Membre de la Vocalia d'Infermeria Pediàtrica

Diplomatura d’Infermeria a l’Escola Universitària Blanquerna, Universitat Ramon Llull (1999-2002). Títol Oficial d’Infermera Especialista en Infermeria Pediàtrica (2016). Màster Universitari de Gestió Sanitària (Universitat Internacional de Catalunya) (curs 2019-2020). Postgrau de Neurorehabilitació a l’Institut Guttmann (expedit per la Universitat Autònoma de Barcelona) (curs 2005-2006). Postgrau d’Infermeria Pediàtrica en el medi hospitalari (cursat a la Universitat Ramon Llull) (curs 2006-2007). Curs no presencial “Gestión de los servicios de enfermería” de 30h, 1,8 créditos (2016). Curs no presencial “Gestión enfermera de la calidad” de 30h, 1 crédito (2018). Curs presencial “Gestió i lideratge d’equips humans” de 20h (2015). Cursos relacionats amb la meva tasca com a tutora d’Infermeres Internes Residents d’Infermeria Pediàtrica (5 cursos). Curs no presencial “Formadors ocasionals” de 5h (2018). Diploma en RCP Avanzada Pediátrica y Neonatal concedit pel Grupo Español de Reanimación Cardiopulmonar Pediátrica y Neonatal (2012). Cursos diversos presencials (53 cursos) i no presencials (20 cursos) relacionats amb la meva tasca com a infermera assistencial.

En l’àmbit professional, ha desenvolupat la seva activitat assistencial a l’Hospital Vall d’Hebron dins l’àrea materno-infantil i a l’Hospital de neurorehabilitació Institut Guttmann.

En l’àmbit de la docència ha estat professora d’Estades Clíniques dins l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna, Universitat Ramon Llull, professora docent de les teòrico-pràctiques de l’assignatura Infermeria Materno-Infantil de 3r curs d’infermeria, professora docent dins l’Escola Universitària d’Infermeria i Fisioteràpia Blanquerna, Universitat Ramon Llull, al Postgrau d’Infermeria Pediàtrica en el Medi Hospitalari, professora docent a la Universitat Rovira Virgili de Tarragona.

També ha estat professora docent a 20 cursos i coordinadora de 6 cursos realitzats a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, Institut Català de la Salut. Actualment és tutora acreditada d’Infermeres Internes Residents d’Infermeria Pediàtrica.

Ha exposat diverses comunicacions a congressos d’àmbit estatal de la Sociedad Española de Curas Intensivas Pediátricas (10 exposicions), ha participat en la presentació de l’experiència oral “6 años de experiencia en la formación de enfermeras internas residentes pediátricas (programa EIRP)” a les XXIX Jornadas Nacionales de Enfermeras Gestoras organizada por la Asociación Nacional de Directivos de Enfermería (2018), i ha estat investigadora col·laboradora del projecte “Una iniciativa interdisciplinar para mejorar el sistema de fijación del tujbo endotraqueal en la UCIP” aprovat pel CEIC en data 27/01/2017.

És coautora del capítol “El niño ingresado en la Unidad de Cuidados Intensivos pediátricos”, dins el llibre “Atención integral en pediatría desde la pedagogía hospitalaria”. Ed. Aljibe (2016).

Blanca Muñoz Mahamud

Membre de la Vocalia d'Infermeria Pediàtrica

Clàudia Serra i Masmitjà

Membre de la Vocalia d'Infermeria Pediàtrica

Grau en Infermeria amb menció en infància i salut, Unitat Docent Vall d’Hebron (Universitat Autònoma de Barcelona). Estudiant de doctorat d’educació i societat, línia Orientació i intervenció psicopedagògica. Facultat d’educació, Universitat de Barcelona. (2020-actualitat). Màster en atenció emocional a l’infant hospitalitzat segons el model Child life, Campus Docent Sant Joan de Déu (Universitat de Barcelona) (2018-2019). Màster en infermeria aplicada a l’anestèsia, reanimació i terapèutica del dolor (MIA-ARID), Escola Superior d’Infermeria del Mar (Universitat Pompeu Fabra) (2015-2016)

Ha treballat com a infermera del Servei de Reanimació postoperatòria i cures crítiques a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a l’àrea de Reanimació, de cures intensives i a la unitat de cremats de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats de l’Hospital Universitari Vall Hebron.

També ha treballat com a infermera en diferents serveis de l’hospital, des de pediatria i nounats fins a pal·liatius, quiròfan i àrea de traumatologia a l’hospital de Santa Caterina, IAS.

Tutora en pràctica clínica, hospital Universitari Vall d’Hebron i de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Infermera (Unitat Docent Vall d’Hebron, UAB, 2014) actualment treballant a l’Àrea de Reanimació postoperatòria i cures crítiques de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i realitzant el Doctorat en temàtiques d’atenció emocional infantil a la Facultat  d’Educació de la Universitat de Barcelona.

Felicidad Valencia González

Membre de la Vocalia d'Infermeria Pediàtrica

Vanessa Silva González

Suport administratiu Vocalies