FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dijous 03 d’octubre 2019

de 18 a 20h

Àrea Social COIB.C/Pujades, 350, 1ª planta

En aquesta nova píndola organitzada per la Vocalia d'Infermeria del Treball parlarem  sobre com la millora de les competències emocionals incideix en la millora de la relació amb un mateix, amb la persona atesa, familiars i companys de professió afavorint el treball en equip i la creació de sinergies.

Les emocions són el vincle fonamental amb les altres persones; una font important d'automotivació i una via d'informació sobre la nostra percepció i vivència del que passa al nostre voltant i en el nostre interior. Per això, la millora de les competències emocionals incideix en la millora de la relació amb un mateix, amb la persona atesa, familiars i companys de professió afavorint el treball en equip i la creació de sinergies.

La Fundació Ecologia Emocional proporciona a través de programes, eines i recursos d'ètica i Ecologia Emocional que permeten encarar amb excel·lència el lideratge d'equips en el context sanitari (Emocions i Valors) i sobretot dotar de recursos per al autolideratge emocional.

Us convidem a una sessió participativa on aprendre estratègies de gestió emocional aplicades al vostre exercici professional i conèixer programes que, des de l'àmbit infermer, s'estan aplicant actualment en el context sanitari, on es promociona la salut emocional de les persones ateses, familiars i professionals.

Objectius:

 • Conèixer el model Ecologia Emocional a fi de visualitzar les possibilitats / oportunitats de la seva aplicació dins l’ecosistema salut
 • Recordar la importància de cuidar-se per a cuidar
 • Conèixer l'aplicació de l'Ecologia Emocional en la cura de les persones.
 • Fomentar un estil més humà d'atenció a la persona, familiars, professionals i també en les relacions personals fora del treball.

Programa

 • Ecologia Emocional. Un model de gestió d'emocions i valors. Orientació als personis. Humanització. Ésser part de la solució.
 • Ecosistema Sanitari: competències emocionals per a l'equilibri de l'exercici professional. 
 • Tenir cura d’un mateix, de l’equip i les persones ateses. Eines i recursos:
  • El poder dels paraules per prevenir la contaminació emocional
  • La roda de la Salut. 
 • Projectes de Salut Emocional aplicats en la cura de les persones en el context hospitalari.

Ponents:
Paula Gelpi. Formadora en Ecologia Emocional. Assessora pedagògica Fundació EE. Facilitadora en l'aplicació de programes de Ecologia Emocional (EE) en l'àmbit sanitari. Màster en Ecologia Emocional. 

Marta Quintela. Coordinadora d'infermeria de la unitat de diàlisi Hospital Clínic de Barcelona. Vicepresidenta de l'Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN) adscrita al COIB.  Forma part del grup coordinador del Grup de Pal·liatius Renals de Catalunya. Màster en Ecologia Emocional.