FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dijous 25 de gener 2024

de 17.30 a 19 h

Modalitat híbrida - Presencial / Online

La Vocalia d'Infermeria de Salut Mental organitza aquest webinar per proporcionar eines i coneixements respecte a les addiccions i als recursos actuals que tenim a la xarxa assistencial d'addiccions.

Aquest webinar l'hem realitzat des del grup d'infermeria del CAS Catalunya i és dirigit a totes aquelles infermeres que volen aprofundir en el seu coneixement de les addiccions.

Com infermeres que treballem a la xarxa d'addiccions volem eliminar l'estigma i el tabú que suposen les addiccions tant dins de l'àrea de salut general com específicament dins de la salut mental.

L'objectiu principal d'aquest és proporcionar eines i coneixements respecte a les addiccions i als recursos actuals que tenim a la xarxa assistencial d'addiccions.

Com a objectius secundaris establirem l'abordatge actual de les addiccions des d'una perspectiva tant de promoció, com de prevenció, com de reducció de danys, establint a l'usuari com a centre de les cures.

La sessió anirà a càrrec de:

  • Marina García Barrachina. Infermera especialista en salut mental. Treballa a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau, més concretament a l’àrea d’addiccions des de fa mes de 10 anys i en específic al CAS des de fa aproximadament un any. Tutora de residents d’infermeria de salut mental des de el 2018 i presidenta de la subcomissió de docència d’infermeria de l’hospital des de fa uns mesos. Actualment doctoranda de la facultat d’infermeria de la UB i professora associada de la universitat d’infermeria de Bellvitge des del 2019. També col·labora a la universitat de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau tant en el grau d’infermeria com en el màster d’infermeria psiquiàtrica i salut mental.
  • Amparo del Pino. Doctora amb menció cum laude en el programa de Neurociències de la Universitat de Barcelona. Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Psicologia. Especialista en Infermeria de Salut Mental. Ha treballat a l'Hospital Universitari de Bellvitge i actualment Cap d'estudis del grau d'Infermeria de la Facultat d'Infermeria de la UB, professora agregada de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona, on coordina l'assignatura d'Infermeria de Salut Mental i el Pla d'Acció Tutorial. Les seves línies de recerca se centren en els temes d'Addiccions a Substàncies i del Comportament, els Trastorns de la Conducta Alimentaria, i els Trastorns Obsessius Compulsius. Adscrita a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Membre del grup de recerca Centro de Investigación Biomédica en Red de la Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición (CIBEROBN)

ORCID: 0000-0002-2854-9850 - Researcher ID: L-5347-2014.
També és membre de la junta permanent de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM).