FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimarts 28 de maig 2024
del  dilluns 29 d’abril 2024
fins el  dilluns 27 de maig 2024

INSCRIU-TE!del 29/04 al 27/05
Aules COIB. C/Pujades, 350, 3ª planta
Si

El Grup d'Infermeria de Malalt Crític organitza aquest taller en què abordarem situacions i/o experiències on poder compartir les diferents experiències personals enfront de la mort a la nostra pràctica professional a les UCI.

Hi haurà dues sessions a escollir: horari matí de 10 a 12 h, o de tarda de 16 a 18 h.

Objectius:

 • Crear un espai per parlar de les experiències de la mort a l'UCI sense tabús.
 • Abordar les diferents situacions plantejades pels participants amb relació a la mort.
 • Augmentar la consciència sobre la mort.

Què és un cafè amb la mort?

L'any 2010 Jon Underwood va decidir desenvolupar una sèrie de projectes al voltant de la mort, i un era centrat a parlar sobre la mort. Agafant com a referent el treball de Bernard Crettaz va néixer el primer Death Café facilitat per ell i la seva mare, la psicoterapeuta Sue Barsky Reid.

Es tracta de generar un espai obert de conversa on es pugui parlar obertament de la mort.

L'objectiu és abordar aquelles situacions i/o experiències que aportin les participants amb relació a la seva pràctica professional. Per tant, no estem parlant d'un espai de psicoteràpia ni de suport en la gestió del dol, sinó d'un espai de conversa on poder compartir les diferents experiències personals enfront de la mort a la nostra pràctica professional a les UCI.

Programa:

 • Benvinguda
 • Presentació dels objectius del taller i del paper de les moderadores al llarg de la trobada.
 • Desenvolupament:
 • Es tracta d'una sessió participativa, on s'abordaran les situacions que plantegin les participants relacionades amb la seva experiència amb la mort dins de l'UCI, creant un espai respectuós on la conversa flueixi de manera natural envers la mort.
 • Cloenda
 • Comiat i recollida de sensacions envers l'experiència

La sessió anirà a càrrec de:

 • Susana Sánchez Quinto. Infermera oncològica. Psicòloga. Máster de Medicina conductual: Psicología de la Salud. Terapeuta de dol. Curs: Acompañamiento Contemplativo en la muerte: Mindfulness al final de la Vida. Psicòloga de dol, i acompanyament en malalties greus i en el procés de morir. Psicòloga de l'Associació contra el càncer. Vilassar de Dalt.
  Docent a diverses facultats d'Infermeria impartint assignatura de Cuidatges Pal·liatius, Mort i Dol i Desenvolupament psicosocial de la persona. Participació com a experta en Comunicació i gestió emocional, en Simulacions de pal·liatius i males notícies.
 • María Pérez Riart. Infermera de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar de Barcelona des de l'any 2014 fins a l'actualitat. Membre del Grup d'Infermeria de Malalt Crític. Formada en l'àmbit del pacient crític (Màster Intervencions Infermeres en el Malalt Crític, Universitat de Barcelona), en lideratge i gestió infermera (Màster Universitari en Lideratge i Gestió dels Serveis d'Infermeria, Universitat de Barcelona). Experiència en dinàmiques de grup.

 

Formulari d'inscripció
Carregant formulari d'inscripció...