FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
Cures medicoquirúrgiques

Miguel Àngel Gimenez Lajara

Membre de la Junta de Govern

Diplomat en Infermeria per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en infermeria del treball, Màster d'Administració i Gestió en Cures d'Infermeria de l'Escola Universitària de Santa Madrona, Màster oficial Recerca Especialitat: Atenció al Malalt Crític i d'Emergències a la Universitat de Barcelona. Doctor en ciències de la Salut per la Universitat Jaume I.

Ha treballat com a infermer assistencial en diferents àmbits, inicialment al món de la diàlisi, però majoritàriament tota la trajectòria ha estat relacionada amb les unitats de crítics, en especial cardiovascular, de la que ha sigut el coordinador.
Actualment, és coordinador de la unitat d'Hemodinàmica i d'arrítmies a l'Hospital Clínic de Barcelona.
Professor associat Metodologia, documentació i Tics a la Universitat de Barcelona.

Director del curs CALS (Cardiac surgery Advance Life support) – RUPICC de simulació, ReEsternotomia urgent en pacient intervingut de cirurgia cardíaca (UCI). Acreditat per l'Eacts.

Investigació, principals àrees: La informatització de la documentació en UCI, la prescripció del tractament farmacològic i la gràfica d'UCI. En l'àmbit de la recerca és autor i coautor de diferents publicacions i estudis i ha realitzat diferents comunicacions en jornades i congressos nacionals i internacionals. També, forma part de la comissió de recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona i organitza Jornades anuals per potenciar la recerca.

Vicepresident de la Seeiuc i vocal de la junta de govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Esther Sauqué Puig

Esther Sauqué Puig

Membre de la Junta de Govern

Diplomada en Infermeria per l’Escola Universitària d’infermeria de Sant Joan de Déu l’any 1991. Postgrau en Malalt Crític 91-92, Màster en Infermeria Medicoquirúrgica 92-94 per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió per l’Escola Universitària d’Infermeria de Santa Madrona 94-96.

Professora col·laboradora a l’Escola Universitària d’Infermeria de Santa Madrona des de l’any 1996 fins el tancament de l’Escola.

La carrera professional exercida a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol des de l’any 1991 com infermera assistencial a la Unitat de Cures Intensives durant 5 anys i posteriorment als quiròfans de la 2ª planta i de Cirurgia Major Ambulatòria durant 14 anys.

Des de l’any 2010 supervisora de la Unitat de Cirurgia Cardíaca. Adjunta d’Infermeria a l’àrea quirúrgica i crítics 2011-2013 i posteriorment fins l’actualitat supervisora dels quiròfans de la 2ª i de Cirurgia Major Ambulatòria.

Sheila Baena Benito

Sheila Baena Benito

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en Infermeria per la UAB, Postgrau en Infermeria Quirúrgica a la EUI H. Sant Pau, Màster en Atenció d'Infermeria al pacient cardiològic a EUI Sant Pau; Màster en gestió de Serveis d'Infermeria per la UAB; Màster Universitari en Lideratge en Infermeria per la UB.

Ha treballat com a infermera quirúrgica al Hospital Universitari Vall D'Hebron i a l'Hospital Clínic on actualment n'és coordinadora del Bloq Quirúrgic.

En l'àmbit de la docència, és professora col·laboradora del Màster d'Infermeria d'Anestèsia de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB); tutora de pràctiques dels alumnes del Màster d'Infermeria Quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB); professora col·laboradora del màster d'Infermeria quirúrgica de l'Hospital Sant Joan de Déu (campus UB).

El 2015 publicà la tesina Màster Universitari titulat "diseño y desarrollo de un programa de formación para enfermeros noveles en el área quirúrgica del Hospital Clínic de Barcelona" en el dipòsit digital de la UB.

Rosa Maria Muñoz Albarracin

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria Santa Madrona. Universitat de Barcelona (1985). Postgrau en Infermeria quirúrgica per l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Universitat Autònoma de Barcelona (1986).

A partir de 1986 desenvolupa la seva activitat assistencial a l'àrea quirúrgica i d'esterilització des de 1985 i participa en l'activitat docent en diferents escoles d'infermeria i formació continuada en temes d'esterilització.

El 2004 realitza estudis de màster en direcció d'institucions sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona; i des d'aquest any i fins a l'actualitat es dedica a la gestió de l'àrea quirúrgica i d'esterilització. És la responsable del disseny de programes docents en esterilització bàsica i de qualitat des de 2005.

Actualment, és cap d'infermeria de l'àrea quirúrgica i oftalmologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
L'any 2015 va coordinar el Grup Expert d'Esterilització del COIB i de totes les activitats relacionades amb la vocalia d'Infermeria medicoquirúrgica.

Judit Prats Barrera

Judit Prats Barrera

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona, Màster en Cures d’Infermeria al malalt crític per la Universitat de Barcelona i Màster en Direcció i Gestió en Infermeria per la Universitat Cardenal Herrera.

Desde fa 14 anys treballa com infermera intensivista de l’Hospital Clinic de Barcelona. Ha treballat a diferents UCI de l’hospital, però està especialitzada en el malalt coronari i cardiovascular.

Durant quatre anys va treballar com a infermera de la Unitat d’arrítmies i com a infermera de la unitat de vigilància intensiva respiratòria (UVIR).

Ha participat com a docent en diferents cursos i tallers relacionats sempre amb les cures al malalt crític respiratori, cardiològic o amb assistències circulatòries mecàniques (ACM). És professora del curs que es realitza a l'Hospital Clinic anomenat CALS (Cardiac surgery Advance Life support).

Ha assistit i participat en diferentes congressos nacionals i europeus. En l'àmbit de la recerca, ha estat autora i coautora de diferents publicacions, pòsters i comunicacions. Té una especial debilitat pel malalt cardiovascular i en el coneixement i cures de les ACM.

Durant la pandèmia per la covid-19 ha estat coordinadora d’una sala d'hospitalització de l’Hospital Clínic.

Actualment és infermera de l’UCI de Cirurgia Cardiovascular i substituta de la gestora de malalts de l’Institut Cardiovascular.

Isabel Rosell Barrachina

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Gestora Procés Atenció Pacient Quirúrgic a l'Hospital Transversal CSI.

Montserrat Sanclemente Dalmau

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en Infermera. Diploma de Postgrau en Infermeria d'Anestèsia i Reanimació. Diploma de Postgrau en Perfeccionament en Infermeria Infantil. Màster Universitari Investigació i Innovació en Cures Infermeres. Doctoranda dels estudis de Doctorat Interuniversitari en Cures Integrals i Serveis de Salut. Universitat de Lleida- Universitat Central de Catalunya
Ha treballat a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell com a infermera de l'Àrea Quirúrgica, com a infermera de Reanimació i Unitat del Dolor i com a coordinadora de l'Equip Infermeria d'Anestèsia.

Actualment és coordinadora del Màster en Infermeria Aplicada a l'Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l'Escola Superior Infermeria del Mar.

Ha publicat i col·laborat en diversos articles i llibres.
És la presidenta de l'Associació Catalana d'Infermeria Anestèsia, Reanimació i Teràpia del Dolor.

Bibiana Carrión Pleguezuelos

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en infermeria des de 2001 i Graduada des de 2015.
Des del 2001 és Infermera assistencial al 061, actualment SEM, i al servei d'urgències de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Postgraus: Emergències per la FUB (2005), Assistència integral al pacient traumàtic greu UAB, 2004. Màsters: Bases, Procediments i Tècniques aplicades al maneig del pacient crític a les àrees de U.C.I, Urgències i Emergències, UB, 200). Màster Oficial en Atenció Integral al Pacient Crític i Emergències, UB 2010.

L'any 2008 aconsegueix el certificat d'actitud pedagògica per la UB Instructora en Suport Vital Avançat pel SEMYCIUC 2007. Instructora-Directora pel CCR i ERC de SVB-DEA 2017.

Formacions específiques centrades en l'àmbit d'urgències i emergències fins a l'actualitat. Disposa de l'Acreditació Infermera per l'exercici de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà en l'àmbit del curs general per la Generalitat de Catalunya a 24 de febrer de 2020.

Assistència i participació com a docent en Congressos organitzats per la SEMES i SOCMUE majoritàriament des de 2004 amb la presentació de pòsters i comunicacions orals de diferents temàtiques. Any 2004 millor projecte d'investigació amb el títol "Estrès per personal d'infermeria a l'Hospital Sant Joan de Déu amb l'arribada d'una ACR (UAB). L'any 2016 primers premis per la comunicació del projecte "D'hospital cardioprotegit" al I congrés d'infermeria de directives de Catalunya i a la ILAUNIO.

Col·laboració activa amb diferents comitès i comissions de grup de treball, fins a l'any 2020, coordinació en GDT IP de SEM i Soc-IPUE. Actualment forma part del Comitè Editor de les Guies 2021 de SEM, i del GdT de SV de l'Hospital de Martorell.

Teresa Riu Alborna

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en Infermeria per l'EUI del Mar 1987 i Màster en Administració i Cures d'Infermeria per la E.U. Santa Madrona 2006. Especialista en Infermeria en cures Medicoquirúrgiques i en Control de la infecció hospitalària per la Universitat de Barcelona 1998.

Infermera quirúrgica des de 1987 fins a 2007. Des de 2008 fins a 2019 ha estat gestionant àrees quirúrgiques, esterilització i cirurgia major ambulatòria de l'Hospital General de Granollers com a Cap d'Àrea. A partir de 2019 és gestora de recursos materials de l'Hospital General de Granollers.

Ha estat ponent i autora de comunicacions i pòsters en nombroses jornades i congressos en l'àmbit quirúrgic.
Component del grup de responsables de recursos materials de Catalunya.

Rebeca Tarjuelo del Álamo

Rebeca Tarjuelo del Álamo

Membre de la Vocalia d'Infermeria de cures medicoquirúrgiques

Diplomada en infermeria per l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Barcelona l’any 2000. Màster oficial d’Infermeria de Pràctica Clínica Avançada de la Universitat de Barcelona, Postgrau d’Infermeria Pediàtrica en Atenció Primària, Postgrau d’Infermeria Pediàtrica en el Medi Hospitalari i Postgrau d’Infermeria en Traumatologia, Ortopèdia i Neurocirurgia de l’Escola Universitària d’Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Com a infermera assistencial ha desenvolupat tasques a l’Hospital Clínic en dues especialitats diferents, d’una banda la medicoquirúrgica com a infermera en plantes de traumatologia, ortopèdia i otorrinolaringologia i d’altra banda en pediatria, treballant a la unitat neonatal i en l’actualitat a la consulta externa de pediatria.

En el camp de la docència exerceix com a professora associada, des del curs 2009, l’assignatura Estades Clíniques II englobada al Departament de Medicoquirúrgica. Actualment tutoritza treballs de final de grau en el Campus Bellvitge de la Universitat de Barcelona.

Autora i coautora de diversos cartells científics i comunicacions a jornades i congressos nacionals i internacionals.

Membre electe del Comitè de Delegats d’Infermeria de l'Hospital Clínic.

Actualment és infermera de pràctica avançada a la Consulta de Pediatria Neonatal a l’Hospital Clínic, seu Maternitat, i professora associada a la Universitat de Barcelona, Campus Bellvitge.