FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
4 de setembre de 2018

La Setmana Gran torna al COIB del 22 al 26 d’octubre dedicada a promoure la salut, aprendre a cuidar-se, a tenir més autonomia i a practicar un envelliment actiu de les persones grans i els seus cuidadors amb diversitat de tallers gratuïts. La cloenda d’enguany anirà a càrrec de la religiosa contemplativa i activista social Sor Lucía Caram.

Sor Lucía Caram presentarà la cloenda de la 9a Setmana Gran

Durant aquests cinc dies s'oferiran activitats molt dinàmiques on l’activitat física i la mobilitat tindran un pes destacat. Tindrem l’oportunitat de fer una ruta guiada amb bicicletes elèctriques i no hi faltaran les visites culturals tant al Recinte Modernista de l’antic Hospital de Sant Pau com al nou barri 22@, on s’ubica el Col·legi.

A través de diverses activitats conduïdes per infermeres i infermers de la demarcació de Barcelona i d’altres professionals, trencarem tabús sobre el sexe i l’edat, aprendrem a moure’ns per evitar el dolor, a relaxar-nos nosaltres mateixos a través de l’automassatge, a alliberar tensions i estimular la musculatura a través de petits exercicis de gimnàstica, a conèixer el nostre pes ideal, a ballar Swing, a cuidar-nos els peus i a fabricar un oli de lavanda de forma artesanal.

A la Setmana Gran, que està oberta a totes les persones grans i cuidadors, també aprendrem a mantenir el nostre equilibri físic i mental a través del Tai-txi, a estimular el cervell gràcies a la nostra veu, a com el riure ens aporta benestar i podem veure la pel·lícula de superació "100 metros" al cinefòrum. Tampoc hi faltaran els tallers de manualitats i art, entre ells, un de pintura, i un on aprendrem a elaborar un fermall de fusta.

Enguany, la religiosa contemplativa i activista social Sor Lucía Caram serà l’encarregada de la cloenda. Caram oferirà una conferència sobre la seva tasca en la lluita contra la injustícia social i el compromís amb els altres i ens presentarà el seu darrer llibre 'Estimar la vida i compartir-la' que aborda la felicitat, el compromís i cuidar els altres com a forma de compartir.

Si ets infermera, també pots convidar als teus familiars grans, usuaris i cuidadors a participar-hi. Reserva-t’ho a l’agenda!

Pots inscriure't a les activitats que més t'interessin a través del formulari
 

Imatge cedida per la Fundació Rosa Oriol