Aquest servei d’assessorament t’ofereix orientació jurídica global en qüestions de l’àmbit civil i penal, derivades de l’exercici professional que afecten a la responsabilitat professional, com situacions de mala praxis o denúncies d’usuaris, o aspectes de l’entorn particular, com herències, testaments, separacions, divorcis i aspectes relacionats amb el dret immobiliari –compra i lloguer d’habitatges-, d’arrendaments urbans, dret bancari, contractacions i assegurances, entre d’altres.

Des d’aquesta assessoria t’oferim:

  • Orientació global tècnica i jurídica sobre l’assumpte que ens plantegis.
  • Explicació de les vies judicials o extrajudicials que es poden dur a terme.
  • Assistència en la redacció d’escrits que poden ajudar extrajudicialment a resoldre les qüestions que es plantegen.
  • Tramitació completa dels assumptes de responsabilitat professional en el qual es poden veure implicades les infermeres per la seva activitat professional.

Preguntes freqüents
 

  • Què haig de fer si rebo una notificació judicial civil o penal, relacionada amb una demanda, una denuncia o una citació per anar a declarar en un judici?

En cas de que com a col·legiada rebis qualsevol notificació dels jutjats (policia, mossos d’esquadra, o altres autoritats), ja sigui per raó d’una demanda, denuncia o citació judicials, la recomanació és actuar amb celeritat i contactar amb el COIB per demanar hora amb els advocats.

Cal posar-se en contacte amb l’Àrea d’Atenció Col·legial del COIB, per reservar hora a l’assessoria, via presencial o telefònica, el més aviat possible, fent arribar la notificació rebuda, per tal de que els advocats puguin veure prèviament de què es tracta i valorar-ne la seva urgència.

  • Per què són importants els terminis?

Els terminis als processos judicials són improrrogables. Les citacions i comunicacions que es reben dels jutjats estan subjectes a terminis molt estrictes, bé perquè en un determinat termini s’ha de donar resposta o bé perquè s’assenyala un determinat dia per a la pràctica de les actuacions per les quals s’ha estat citat. Per aquest motiu, es molt important no deixar passar un sol dia sense contactar amb el COIB. 

  • Què succeeix si m’oblido i se’m passa un termini judicial?

Un oblit comporta bé una pèrdua d’oportunitat d’exercir un dret i, per tant, consentir una situació o conformar-se tàcitament o, bé que siguem requerits pel jutjat o localitzats per la policia judicial.

Com contactar?

Responsables: Jordi Verdaguer, Joana Balaguer Orduña i Alexandra Guzmán Pérez, advocats de Denver Advocats.

Cal demanar cita prèvia.

Contacteu amb l'assessoria civil i penal

També podeu fer-ho trucant al telèfon gratuït d’atenció col·legial, el 900 705 705.