El Grup 65 en col·laboració amb el Servei de Biblioteca i Documentació Infermera (SBDI) del Col·legi organitzen l’exposició fotogràfica «Gent gran: tres entorns, tres mirades» dels artistes Néstor Rives, Oriol Miñarro i Martí Casanellas. Es podrà veure a la primera planta del COIB del 14 d’octubre al 15 de novembre del 2019.

La Biblioteca del COIB acull una exposició col·lectiva de fotografia al voltant de la gent gran

Cadascun dels tres autors aporten una mateixa realitat però des de tres prismes diferents: l’entorn rural tancat, estàtic, però mogut pels ritmes de la terra i de la despoblació d’un petit poble de la Noguera; l’entorn urbà, una Barcelona curiosa, bellugadissa i constantment canviant; i el retrat d’unes professionals -les infermeres- que, tot i estar jubilades, continuaran essent infermeres de per vida.

Afirmen que la realitat no és només allò que nosaltres veiem cada dia; la realitat també és allò que capta la nostra mirada. L’exposició els posa de costat i convida a recórrer els tres entorns amb una mirada lliure, encuriosida i neta d’estereotips i de convencionalismes, sense jutjar ni valorar.

Cada objectiu capta l’essència individual i extreu d’ella la bellesa que tots portem dins. I tal com reflecteix el codi deontològic de les infermeres, cal respectar cada persona com a ésser individual i únic i, afegiríem, bell per si mateix.

Fotografies dels autors cedides per Oriol Miñarro, Martí Casanellas i Néstor Rives.