FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
10 d’octubre de 2012
  El Grup 65, format per les infermeres i infermers jubilats, ja ha donat el seu tret de sortida al curs, amb un reforç de les activitats culturals. Enguany, s’han preparat un programa de visites per conèixer els museus de Catalunya i s’han preparat activitats de Públic inauguració Grup 54formació bàsica en història de l’art.

  La inauguració del curs va tenir lloc el passat 3 d’octubre a la sala d’actes del COIB, que va acollir més de 80 infermeres i infermers que es van voler participar d’aquest acte, per conèixer les principals activitats d’enguany i poder tenir un intercanvi d’impressions amb els docents i també amb la resta de membres del Grup 65.

  L’oferta d’activitats per aquest curs s’ha ampliat amb cursos sobre noves matèries com el retoc de fotografia digital, el coneixement de la història de l’art, l’ús de teràpies naturals o el manteniment d’una bona memòria, va explicar la infermera referent del Grup 65, Isabel Llimargas, qui va destacar que aquesta oferta es dissenya a partir de les propostes que fan els membres del Grup 65.
   
  Enguany, es segueix oferint l’EspaiGrup65, sessions en les quals membres d’aquest col·lectiu expliquen a la resta els seus coneixements i aprenentatges en temes d’interès, com el patchwork, la cura de plantes, les reparacions domèstiques o la promoció de la lectura.

  Durant la inauguració del curs, el president del COIB, Albert Tort, va assegurar que aquest any, en què se celebra l’Any de l’Envelliment Saludable, “cal fer visible l’aportació de les infermeres del Grup 65, doncs aquest és un molt exemple d’un programa que busca envellir fent salut”.

  Implicació del Grup 65 amb d’altres generacions. Taula inaugural Grup 65

  D’altra banda, la directora de Programes del COIB, Núria Cuxart, va emplaçar les infermeres del Grup 65 a seguir sent un exemple d’envelliment actiu i d’implicació social i els va demanar anar una mica més enllà, promovent la relació intergeneracional. “Els néts i les netes són una oportunitat magnífica per a fer-ho possible, però podeu plantejar-vos també fer-ho fora de casa”, va apuntar.

  “Ara és el moment de relacionar-se amb l’entorn i d’implicar-se”, va asseverar Cuxart, qui va emplaçar els membres del Grup 65 de “compartir la seva experiència” amb d’altres generacions i de “tornar a ser capdaventers i fer un pas més en l’etapa d’intensa transformació que estem vivint”.

  Participació en la Setmana Gran

  Coincidint amb la inauguració del curs, també es va fer una crida als membres del Grup 65 per assistir i participar activament als tallers que s’organitzaran durant la Setmana Gran, que tindrà lloc del 22 al 26 d’octubre a la seu del COIB. Durant aquesta setmana, infermeres de Barcelona oferiran sessions gratuïtes a les persones grans per promoure la seva salut.

  “Es tracta d’una manera divertida i saludable de fer salut i una activitat que fem les infermeres de Barcelona per mostrar als ciutadans tot allò que els podem oferir com a professionals de la salut”, va explicar Isabel Llimargas, que va demanar la implicació del col·lectiu.