FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimarts 27 de setembre 2016
Auditori COIB ( Pujades, 350. 08019 Barcelona) 17 h

Conferència a càrrec de la Dra Joan Tronto, una de les veus internacionals més reconegudes en l’àmbit de l’ètica del tenir cura. Tronto és professora del Departament de Ciència Política de la Universitat de Minnesota i investigadora en estudis sobre la dona i la ciència política al Hunter College i el Graduate School, de la Universitat de Nova York.

Joan Tronto aportarà la seva personal i reconeguda visió sobre el fet de tenir cura, com un bé social intrínsec a l’ésser humà, com una postura moral de la societat i les seves institucions polítiques i socials. Una societat basada en el fet de tenir cura requereix el desenvolupament d’un conjunt de sensibilitats que totes les persones – i les institucions- haurien de desenvolupar.

El treball de Joan Tronto s’ha centrat els últims anys en posar de relleu com les societats occidentals, estan fallant en el que és una de les seves responsabilitats tenir cura dels ciutadans. Per a Tronto, els valors de la societat neoliberal i basats en les prioritats dels mercats econòmics, han creat un dèficit democràtic que afecta a l’atenció i cura a les persones.

Un sistema que ha provocat una absència de responsabilitats sobre el tenir cura de la societat i que ha generat el que ella anomena “irresponsabilitat privilegiada” per a descriure el fenomen que permet als més afavorits en la societat adquirir serveis d'atenció, delegar la feina de prestació de cures, i evitar la responsabilitat per l'adequació de la pràctica en l'atenció.

Acte obert a professionals de l’àmbit sanitari de la salut i social, així com a persones amb interès sobre la temàtica. La conferència té una durada d’una hora i posteriorment es donarà pas al debat amb els assistents. La sessió comptarà amb traducció simultània.

La conferència es realitza amb la col·laboració de

Seminari sobre ètica de la cura i aplicació de valors en infermeria

 

 

 

 

 

 

Descarrega't el programa del Seminari Ètica i valors del tenir cura