divendres 18 de novembre 2016

De 10h. a 14h. i de 16h a 18h.

Aules del COIB. c/ Pujades, 350, Barcelona

Arriba la 2a edició de la Jornada Natural de Tardor, un esdeveniment obert a les infermeres i infermers, i d'altres professionals de la salut, interessats en les Teràpies Naturals i Complementàries i al públic general. Aquesta edició tindrà un enfocament especialment dirigit a les persones en procesos oncològics.

2a Jornada Natural de Tardor

 

Programa:

 • 10h - Benvinguda Institucional: Presentació de la 2a edició de la Jornada Natural de Tardor.
 • 10:30h - "La Infermeria Integrativa des d’una visió bioenergètica", conferència a càrrec de Carolina Rebato, infermera. Postgrau en infermeria d’urgències i cures intensives i Màster en infermeria naturista, i Yolanda San Miguel, infermera integrativa, mètode Pilates, teràpies energètiques, Ho’oponopono, coherència cardíaca, GDV i mètode Integra.

Els avenços mèdics i tecnològics, el reconeixement de les medicines tradicionals (MTC, Ayurvèdica, etc,), la meditació, les teràpies energètiques, són cada vegada més valorades i integrades en les accions terapèutiques. La comprensió del nostre camp energètic ens ajudarà a ser més conscients de l’enriquiment que pot aportar a la nostra activitat infermera i per extensió, a les nostres relacions i a la nostra pròpia vida.

 • 11:30h - Mercat d’intercanvi i visita dels stands. Exposició dels 20 anys de la Comissió de TNiC del COIB. Esmorzar.

Els participants al mercat d'intercanvi poden portar un màxim de 3 objectes

 • 12h - Espais terapèutics, podràs tastar algun tipus de tractament natural o participar d’alguna experiència saludable breu.
  Taller: Txi kung a l'àmbit oncològic, a càrrec de Francesc Ruiz.
 • 13h - Mostra d’AeroYoga, a càrrec d’Arantxa Martínez.

 

 
• 16h. - Taula Rodona: “Diferents mirades d’atenció a les persones amb un procés oncològic

 • "Epigenètica contra genètica: el paper de la infermera en el tractament del càncer", a càrrec de Josep Climent, infermer assessor en teràpies complementàries per a la prevenció i el tractament del càncer en consulta d'exercici lliure.
 • “Suport integral a la persona en procés oncològic des de l’Exercici Lliure infermer”, a càrrec de Montse López Novella, infermera de suport en estètica oncològica.
 • “Assessorament estètic oncològic: perruques i mocadors”, a càrrec de Rosa Mª Ròdenas, infermera empresària de SiS que ofereix suport i atenció de forma autònoma a diversos hospitals.
 • “Programa d’atenció a persones amb càncer de mama desenvolupat a l’Hospital de Sant Pau”, a càrrec de Magdalena Ciendones, Infermera i Antropòloga.
 • “Experiència de l’Hospital de dia d’oncologia i hematologia del Clínic de Barcelona amb les teràpies naturals”, a càrrec de Jaume Güell, infermer coordinador assistencial de l’hospital de dia d’oncohematologia i atenció domiciliària.

• 18h - Cloenda: Taller de Risoteràpia, a càrrec de Marta Baiges, infermera i Pallassa d’hospital, facilitadora de tallers de risoteràpia.

 

Amb la col·laboració de:

2a Jornada Natural de Tardor 2a Jornada Natural de Tardor

 

2a Jornada Natural de Tardor