Què pretenem?

Des del Servei de Biblioteca i Documentació Infermera (SBDI) del Col·legi oferim un espai per a la presentació de llibres escrits per infermeres o bé que tinguin interès per a la professió infermera. L’objectiu és donar un espai a la literatura de les infermeres –en aquest cas estigui o no relacionada amb la professió-.

La finalitat és atraure les infermeres i infermers del COIB a participar en noves activitats, donar a conèixer els serveis de la biblioteca i visualitzar les aportacions que les infermeres fan en l’àmbit de la creativitat literària.


Per què aquesta activitat?

La presentació de llibres, tot i que no és exclusiu d’aquests centres, és una de les activitats que s’ofereixen en la majoria de biblioteques. La biblioteca del COIB, per tant, també s’obra a aquesta línia.

La finalitat d’un projecte d’aquestes característiques és promoure l’aportació que les infermeres fan en aquests àmbit, donar valor a allò que s’ha fet i difondre-ho no només entre la comunitat infermera, sinó entre la resta de ciutadans.  


Quins llibres es poden presentar?

Les infermeres poden presentar llibres relacionats amb la pròpia professió o amb d’altres àmbits de coneixement vinculats amb l’exercici professional (psicologia, antropologia, sociologia, història, etc). També llibres relacionats amb d’altres coneixements més aliens a la professió (cuina, art, literatura, etc) i que estiguin escrits en tots els gèneres possibles (assaig, prosa, poesia i conte).
També s’hi poden presentar llibres no escrits per infermeres i que contribueixin a la Infermeria o a les ciències de la salut (psicologia, antropologia, legislació, sociologia, història, etc).
  
Els llibres es poden presentar:

 • A partir de la sol·licitud que se’n fa del COIB. Des de la blbioteca s’acceptaran propostes de presentacions de llibres d’autors reconeguts, prèvia acceptació i valoració per part de la responsable de la biblioteca i de la directora de Programes del COIB. Una vegada acceptat serà la pròpia responsable de la blbioteca que es posarà en contacte amb l’autora del llibre i fixarà la data de presentació i les condicions.
 • A proposta de l’autor. Els llibres presentats hauran d’acomplir els criteris fixats.

Criteris per a la selecció de llibres:

 • Els llibres que es presentin no poden atemptar contra l’ètica ni la professió infermera.
 • Han de ser llibre avalats i publicats per una editorial, una universitat o una institució.
 • Les obres presentades han de comptar amb número d’ISBN o segell de propietat intelectual, ja sigui amb copyright o d’altres llicències amb la mateixa  finalitat.
 • La responsabilitat dels textos i la presentació de les obres va a càrrec de les autores.
 • Les obres poden ser presentades en format paper o bé en format electrònic.
 • Els criteris de selecció aniran vinculats a la revisió que en realitzi la Comissió de la Biblioteca.

 A qui es dirigeixen les presentacions?
 

Les presentacions es dirigeixen a tot el públic en general, però especialment a les infermeres i a les col•legiades. 


Quina és la contribució de l’editorial?

 

 • Venda d’exemplars a la biblioteca si hi ha un acord entre l’autora i editora, el mateix dia de la presentació.
 • Venda d’exemplars a la biblioteca per part dels distribuidors de l’obra, el mateix dia de la presentació.
 • Des de la biblioteca o la pròpia autora s’anunciarà en quines llibreries es pot adquirir l’obra.
 • Es regalarà un exemplar a la biblioteca del COIB.

 
Valoració de les obres escrites:

 • Núria Cuxart, directora de la Direcció de Programes.
 • Maite Framis, responsable del Servei de Biblioteca.
 • Possibilitat d’incloure un expert sobre la disciplina, coneixement o gènere que es tracta en el llibre.

On es farà?

Es prioritzarà fer-ho a la biblioteca, que pot tenir una capacitat per a 30 persones. En el cas d’un aforament més gran proposem que sigui a l’Àrea Social.
Per a més informació us podeu posar en contacte amb biblioteca@coib.cat o bé trucant al telèfon gratuït d'atenció col·legial, el 900 705 705.