dilluns 03 de desembre 2018

Presentació del Banc d'Imatges Infermeres

El Banc d’Imatges Infermeres (BII) és un projecte del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona que arriba per aportar una solució al constant problema de representació iconogràfica que té aquesta professió a diferents nivells i suports, com ara l’editorial, la comunicació o la publicitat, entre d’altres.

El projecte, que finalitzarà el 2020 amb més de 3 mil documents gràfics, oferirà solucions fotogràfiques que pretenen allunyar de la imaginació col·lectiva imatges molt lesives per a la professió i que no responen a la realitat. És el cas de les infermeres amb còfies, amb vestimentes inadequades, rols híper-sexualitzats  o exercint funcions supeditades a d’altres professionals de la salut, a tall d’exemple.

En el projecte ja hi col·laboren l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Hospital Universitari Clínic de Barcelona, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital de Mollet, l’Hospital de Sabadell-Parc Taulí, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), el Centre d’Atenció Primària CIS Cotxeres i el Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP). 

17h. Presentació institucional

  • Albert Tort, president del COIB
  • Núria Cuxart, directora de programes del COIB
  • Galo Quintanilla, cap de màrqueting del COIB
     

17.20h. Taula rodona: De la còfia a la prescripció infermera, aliances i obstacles per a la representació de les infermeres

Moderadora: Cristina Salvador, fundadora de l’agència aPortada

  • Montserrat Busquets, infermera
  • Núria Ramón, directora executiva de l’Institut Català de les Dones
  • Carme Escales, periodista