FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimarts 30 d’octubre 2018

de 9.30 a 19 h

Auditori COIB

Arriba la 4a edició de la Jornada Natural de Tardor, un esdeveniment obert a les infermeres i infermers, i d'altres professionals de la salut, interessats en les Teràpies Naturals i Complementàries i al públic general. Sota el títol «Dona i Teràpies Naturals», aquesta nova edició pretén posar de relleu el paper de la dona com a usuària i com a professional implicada en el seu coneixement i aplicació de les teràpies naturals.

Programa

 

9:30h. Presentació Institucional: Presentació de la 4a edició de la Jornada Natural de Tardor a càrrec del president del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Albert Tort.

10h. Les hormones i la vitalitat de la dona, a càrrec de Flor Altena, infermera holandesa especialitzada en salut i coaching de dones.

11h. Torn de preguntes a Flor Altena

11:15 Pausa Coffee Break

11:30h. Relaxar les tensions amb Ioga facial, a càrrec de María Isabel López Herranz, Especialista en Ioga Facial des del 2006.

El Ioga Facial fa treballar la musculatura per combatre la rigidesa i tensions d’una manera 100% natural. S’aprenen exercicis que cadascú pot utilitzar segons les necessitats. Aporten benestar i transformen el semblant del rostre amb efecte rejovenidor. A més de l’explicació de com funciona es farà una sessió pràctica.

12:30h. Dona i qualitat de vida, a càrrec de Magdalena Ciendones, infermera oncològica i llicenciada en antropologia i gestora de casos de càncer de mama.

13:30h. Pausa per dinar

16h. Cuidar al cuidador, a càrrec de la Dra. Carmen Tello, Psicòloga. Presidenta de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) i Vicepresidenta Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAPMI)

En aquesta intervenció es treballarà les defenses dels professionals davant el patiment de l’altre i com impacta en el cuidador.

17h. Torn de preguntes a Carmen Tello

17:15h. Pausa Coffee Break

17:30h. Històries de dones infermeres que van deixar empremta, a càrrec de Cristina Serrat.

18h. Cloenda: L'origen de la vibració i concert de gongs, a càrrec d’Óscar Bastante, terapeuta de So i professor de Cant Terapèutic, i d’Alicia Salgado, terapeuta de so i formadora en sonoteràpia.

El Gong és un antic instrument que produeix harmònics poderosos que modifiquen el nostre camp vibratori i el del medi en què es toca. Un concert de gongs equilibra el cos i la ment, i atorga un estat de profunda relaxació. Les seves freqüències se senten a través de les orelles, la pell i tot l'organisme. Es tracta d'una experiència profunda i sanadora que ens recorda que «tot és vibració». Qui escolta el so dels Gongs, escolta l'Univers.