dimecres 22 de novembre 2017

3a Jornada Natural de Tardor

La Jornada Natural de Tardor és una trobada teòrica-pràctica amb conferències i tallers, encaminats a preparar cos i ment en aquesta estació.
Es vol donar a conèixer hàbits saludables per a revitalitzar la ment i el cos, donant eines per posar-ho en pràctica.

Aquesta jornada està oberta a infermeres i infermers i a tot el públic general amb interès.

Programa:

  • 9’30h. Benvinguda institucional: presentació de la 3a edició de la Jornada Natural de Tardor.
  • 10h. Taller d’expressió i creativitat col·lectiva

Creació d’un mandala de tardor, entre tots els assistents, amb pensaments positius,  imatges i colors.

  • 10’15h. Conferència "Física Quàntica, consciència i salut", amb la Dra. Teresa Versyp.

En aquesta conferencia, la ponent Teresa Versyp ens parlarà, des del punt de vista quàntic, de les energies subtils que forman part de l´ésser humà i de l´Univers. Essent el món quàntic el nivell més profund de la matèria i de la vida celul·lar, és una important eina d´unificació entre diferents àrees de coneixement que proporcionen una sòlida base científica en relació amb les teràpies holístiques.

Teresa Versyp és Llicenciada en Física (UAB), Màster en Física Teòrica (UAB, Física de Partícules i Gravitació), Diplomada en Educació Primària (Escola Universitària de Formació de Professorat de Girona). Especialista en Física Quàntica i investigadora en el camp de la Biofísica Quàntica.
Professora col·laboradora de la Universitat d´Almeria i professora instructora de Biofísica Quàntica en la International Bircham University. Amb més de 20 anys d´experiència en educació en l´àrea matemàtica i física, també imparteix cursos i conferències per universitats i centres d´Espanya i Europa i té dos llibres publicats.

  • 11’30h. Descans
  • 12h. Showcooking  degustació  i conferencia. Cuina amb bolets, d'arreu salut i plaer les 4 estacions, amb Mª Pilar Ibern "Gavina"

Mª Pilar Ibern "Gavina", formadora i assessora nutricional especialista en cuina vegetariana i salut, dirigirà aquesta activitat per donar a conèixer els bolets com a aliment amb virtuts nutricionals i medicinals, especialment en casos de procesos inflamatoris, càncer o estrès. Tambè es podran conèixer aplicacions culinaries d'altres cultures i es parlarà especialment del shitaque, dels bolets de conreu com la gírgola, el xampinyó i els bolets de bosc.

S'elaboraran en directe diferents receptes realitzades amb aquests bolets.

Atenció: Per participar del showcooking cal que us apunteu en aquest formulari

  • 16h. Conferència "Les Flors comestibles", amb Rosendo Font

En aquesta conferència, Rosendo Font, Diplomat en Jardineria i Mestre  Jardiner, explicarà com identificar les flors amb usos gastronòmics i quines són les seves propietats medicinals.

Rosendo Font és Tècnic especialista en Arboricultura de la Direcció d’espais verds i biodiversitat de Barcelona i Mestre Jardiner per l’escola de Jardineria Rubió i Tudurí.

17h. Taller-Xerrada: Mindfulness, de la meditació a les neurociències, amb Wai Wai Cho

Coneixerem els beneficis de la meditació per a la salut i com a través de les neurociències és possible verificar de forma científica aquesta pràctica tradicional del Budisme.

Wai Wai Cho és infermera i màster en Ciència de la Infermeria (Universitat Rovira i Virgili). Té un postgrau en Mindfulness i psicoteràpia, a la Universitat de Barcelona i en Teràpies Naturals, a la Universitat Autònoma de Barcelona. Formada en acupuntura a la Jinan University. Faculty of medicine (Guangzhou, Xina) i professora associada de la Universitat Ramon Llull.

Nota: s'aconsella portar roba i calçat còmode.

17.45h. Breus impressions de frases recollides del mandala

18h. Cloenda: Ball Meditatiu natius americans amb la participació de tots els assistents, dirigit per Esther Vernet.

Experimentarem la gran connexió amb els cinc elements de la terra que s'aconsegueix amb la música dels nadius americans, amb el so tradicional de la pipa índia i el so dels tambors. L'experiència porta al  participant a un estat de meditació, un estat de quietud i de pau mentre balla com li dicta el seu propi estat en cada moment específic del so dels instruments de musica o de la veu del ancià natiu indi americà.

Esther Vermet, infermera especialitzada en radiodiagnòstic-medicina nuclear, és Màster Practitioner PNL, Intel·ligència Emocional-Coaching; Comunicació no verbal Científica. Màster Flors de Bach per la Fundació Edward Bach d'Anglaterra. Amb diverses publicacions sobre escriptura terapèutica i narrativa reparadora, és creadora dels Cercles Est'H (Ho'oponopono) i del foc (basat en els Natius Americans).