FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimarts 14 d’octubre 2014

  18.30 h

  àrea social del COIB

  La historiadora Angela Jackson presentarà el 14 d’octubre a les 18 hores el seu llibre 'Para nosotros era el cielo', que explica el periple vital de Patience Darton, una jove infermera britànica que durant els anys 30 va decidir abandonar la seva vida convencional per viatjar a Espanya durant la guerra civil, com a afiliada a voluntària a les brigades internacionals.
  L’autora d’aquest llibre, editat pel Campus Sant Joan de Déu, serà presentada per la professora de l’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Joan de Déu i vocal de la Junta de Govern del COIB, la doctora Anna Ramió, infermera i historiadora que dedica part de la seva tasca com a investigadora a qüestions vinculades amb la professionalització i la història d’infermeres.

  A través d’aquest llibre coneixerem l’experiència de Patience Darton com a infermera voluntària durant la guerra civil espanyola, on va conèixer a escriptors i poetes de la talla d’Ernest Hemingway i George Orwell. Durant la seva estada també es va enamorar de Robert, un brigadista alemany profundament compromès amb el Partit Comunista i la lluita contra el feixisme.

  El seu amor apassionat no acaba amb la mort del brigadista al front i la protagonista, en un intent de seguir amb els somnis polítics de Robert, s’afilia al Partit Comunista i durant la II Guerra Mundial treballa amb els refugiats. Durant els anys 50, els seus ideals la duran a treballar a la Xina de Mao i dècades més tard torna a Espanya, on acaba la seva intensa vida.

  Fes clic aquí per a més informació.