FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
dimecres 28 de gener 2015

  18.30 h

   

  àrea social


  i jo també em morire_150.jpg

  La infermera Xusa Serra, experta en processos de dol, presenta el proper 28 de gener a la biblioteca del COIB el seu llibre I jo, també em moriré? (Columna) que ofereix eines per tal que els adults puguin ajudar els més petits de la casa, però també els adolescents, a acomiadar-se d’algú quan s’ha mort. La sessió tindrà lloc a les 18 hores.
   
  Ensenyar als més petits de casa a viure assaborint cada instant, a expressar els seus entiments o a acomiadar-se d’algú que s’ha mort és una tasca que primer han d’aprendre els grans.
   
  Això és el que pretén Xusa Serra, amb un llibre en què ens dóna les claus per ajudar els nostres fills a desenvolupar eines emocionals per afrontar una mort, una separació, una malaltia greu, i arribar a l’edat adulta sabent gestionar les pèrdues de qualsevol tipus.
   
  Xusa Serra és infermera, tanatòloga formada en Acompanyament Creatiu i llicenciada en Antropologia Social i Cultural. Fundadora i presidenta de l’Associació Gestdol (2008), també condueix grups de dol per mort d’una persona estimada a l’Associació de Dones per la Igualtat de Cerdanyola del Vallès.
   
  Des del 2009 és infermera referent en l’acompanyament creatiu a les malalties, el dol i la mort, i també treballa en els departaments d’Educació i Formació en el Dol a la Comunitat a IDC Salut (Hospital General de Catalunya, Clínica del Vallès i Hospital Universitari Sagrat Cor) i col·labora en la xarxa social Duelia.
   
  La presentació de Xusa Serra anirà a càrrec de la infermera especialista en Infermeria geriàtrica Isabel Llimargas, responsable del Grup 65 i del programa de voluntariat del COIB.
   
  Fes clic aquí per a més informació.
   
  Fes clic aquí per accedir a l'entrevista amb la infermera Xusa Serra.