dijous 07 d’octubre 2021

de 18 a 19.30h

Modalitat Online

Amb motiu de la celebració del dia mundial de les Cures pal·liatives, que serà el pròxim 9 d'octubre i amb el lema: Equitat en l'accés a les cures pal·liatives. El Grup de Cures pal·liatives COIB oferirà un Webinar en què volem compartir amb infermeres de Llatinoamèrica diverses realitats, oportunitats i dificultats, una taula rodona vivencial, amb expertesa i coneixement.

Les cures pal·liatives (CP) són un dret humà universal. Totes les persones haurien de tenir garantida una atenció pal·liativa al final de la seva vida, però encara hi ha molta gent que mor sense haver pogut accedir a unes cures pal·liatives de qualitat. Aquest any, per tal de celebrar el Dia Mundial de les CP i seguint el lema d'enguany: "No deixar ningú enrere, cures pal·liatives universals" ens volem apropar a la realitat de companyes infermeres que treballen en l'àmbit de les CP a altres països del món per tal de compartir experiències i realitats; per tal d'apropar-nos a l'art de tenir cura sense fronteres, amb solidaritat i respecte i amb l'objectiu de crear aliances i de trobar elements comuns des de la quotidianitat del nostre dia a dia.

Programa:

Benvinguda i presentació del Webinar
Emma Costas. Infermera. Directora dels PADES de Mutuam. Responsable i coordinadora del Grup de CCPP del COIB.

Taula rodona: Equitat en l’accés a les cures pal·liatives. Compartint experiències

Modera: Cristina Lasmarías. Infermera. Màster en cures pal·liatives. Responsable del Programa de Planificació de Decisions Anticipades. Institut Català d’Oncologia.

  • Representant de Mèxic. María Guadalupe González Gallardo. Cap de servei. Mestra en tanatologia.
  • Representant de Colòmbia. Xiomara Carmona Montoya. Infermera especialista en el grup de dolor i cures pal·liatives de l’Hospital Pablo Tobón Uribe (Medellín). Magister en Bioètica i Biodret.
  • Representant de Xile. Jacqueline Opazo Gomez. Subdirectora d’atenció primària de salut. Hospital comunitari Santo Tomás de Limache. Servei de Salut Viña-Quillota. Magister Salut Pública.
  • Representant d’AECPAL. Joana Maria Julià.
  • Representant de Catalunya. Íngrid Bullich. Infermera geriàtrica d'àrea infermera del pacient fràgil i dependent del Consorci Corporació  Sanitària Parc Taulí.
  • Membre del Grup de Cures pal·liatives del Col·legi oficial d'Infermeres i infermers de Barcelona (COIB)

Conclusions i tancament. Cristina Lasmarias. Infermera. Màster en cures pal·liatives. Responsable del Programa de Planificació de Decisions Anticipades. Institut Català d’Oncologia.