dilluns 25 de novembre 2019

de 15 a 20h

AUDITORI COIB. C/ Pujades, 350, 3ª planta

3a Jornada del Grup ITCOIB

El Grup d’Innovació i Tecnologia del COIB presenta la 3a Jornada del Grup. Una trobada anual en la que, seguint l’estructura de les píndoles d’actualització, oferirem dues ponències per part de professors del màster en eHealth de LaSalle que ens mostraran l’aplicació de les noves tecnologies en l’àmbit de la infermeria.

A més, farem una connexió en directe amb la Dra. Pamela Hussey, qui ens parlarà sobre el futur de la infermeria i la tecnologia. Una xerrada en anglès amb traducció al català.

Programa

15:30 h  Entrega de documentació

15:45 h Presentació de la jornada

16 h Taula inaugural: El futur de la infermeria i la tecnologia

Dra. Pamela Hussey
Infermera i doctorada en Ciències de la Computació i en Gestió. Vicepresidenta de la National Standards Authority of Ireland Health Informatics Standards Consortium (NSAI HISC) i Directora del Center for eIntegrated Care (CeIC) in the Faculty of Science and Health of Dublin. Professora universitària i investigadora, orienta la seva activitat en l’àmbit de la ciència i la infermeria.

16:30 Què ens ofereix la IoT en infermeria?   

L'objectiu de la xerrada és oferir una visió del concepte de la IOT sota una perspectiva d'aplicació en l'àmbit de l'atenció sanitària, i en particular en l’àmbit de la infermeria. Es donaran algunes nocions bàsiques sobre la tecnologia, exemples pràctics d’aplicació, i alguns aspectes rellevants en la implementació de projectes IoT.

Jesús Berdún Peñato, llicenciat en Enginyeria de Telecomunicacions i Màster en Tecnologies pel Desenvolupament Humà i la Cooperació. Compta amb més de 10 anys d'experiència en gestió de projectes relacionats amb l'ús de les TIC en el sector sanitari. Ha treballat en l'aplicació de la Recepta Electrònica a Catalunya, projectes d'eHealth nacionals i internacionals i tasques de consultoria. Actualment és gestor de projectes a la Fundació TIC Salut Social, on porta a terme tasques de gestió i execució de projectes centrats principalment en transformació del sector social i sanitari mitjançant les noves tecnologies.

17:15 h Presentació ITCOIB, decanòleg i COIBApps 

17:30 h Coffee break 

18 h Intel·ligència Artificial en la imatge clínica no radiològica

Capturar imatges mèdiques mitjançant dispositius mòbils és una pràctica generalitzada per donar suport al diagnòstic clínic. Tenim una gran oportunitat d'utilitzar aquestes imatges digitals per aportar més valor als usuaris i professionals de la salut. Amb l'ús d'Intel·ligència Artificial podem incrementar el valor d'aquestes imatges i augmentar també la millora en la presa de decisions.

David Reifs, CTIO a Seidor Labs i cofundador d'una companyia de salut digital. Enginyer Tècnic en Telecomunicacions, Màster en desenvolupament d'Apps i Jocs, Màster en Telemedicina i Doctorand en ciències experimentals. A Seidor des de 2001 vinculat al sector TIC en el desenvolupament de projectes per la millora de processos dels nostres clients. Des de 2014 al càrrec de projectes d’innovació. Especialista en solucions tecnològiques pel sector salut.

18:45 h Projectes tecnològics infermers

  • Projecte Celia Game

Treball de final del màster d'eHealth. Es tracta d’un projecte de joc online pensat per a promoure la formació i educació de tots els agents al voltant de la malaltia celíaca, la qual afecta a un 1% de la població i on l’educació i coneixement de la mateixa són bàsics per al dia a dia del malalt.
Presenta: Alexandre Ausió

  • Projecte AR ComfiRooM

Construcció d'una sala de realitat aumentada que ha estat disenyada per la població adulta que pateix trastorns mentals de baixa complexitat, en la que les situacions d'estrès i ansietat solen ser habituals.
Presenta: Eva Luján

19:15 h Presentació app CASAPediatria

Anna Mulero Madrid, infermera del centre d’atenció primària Can Bou (CASAP)

19:30 h Cloenda