Professió
Andalusia convoca concurs-oposició per a cobrir més de mil places d'infermera

La Comunitat Autònoma d’Andalusia ha obert una convocatòria en fase de concurs-oposició per cobrir 1138 places d’infermera. Es poden presentar les sol·licituds fins a les 24.00 hores del 26 d’octubre del 2016.

Notícies del Col·legi
Neix l'IDIC, un espai de foment de l’emprenedoria, la innovació i el creixement infermer

El COIB posa en marxa l’IDIC, un espai des del que s’impulsarà i es promourà l’emprenedoria, la innovació infermera, l’assessoria clínica, la consultoria d’empresa i l’aprenentatge de noves competències claus que permetin a les infermeres i infermers de Barcelona interessats desenvolupar projectes professionals, empresarials i d’innovació viables.

Professió
El 3 i el 5 d’octubre es fan les proves de català de les oposicions de l’ICS

Publicada la data de la prova de català de les oposicions de l’ICS per a diplomats/des en infermeria i per a infermers/eres especialistes en obstètrico-ginecològica.

Professió
Preus reduïts per a les infermeres catalanes col·legiades que participin al Congrés Internacional d’Infermeria

Les infermeres catalanes col·legiades que desitgin inscriure's al congrés de 2017 a Barcelona podran fer-ho a partir del 10 d'octubre i amb una quota reduïda gràcies al patrocini del Consejo General de Enfermería.

 

Professió
Les infermeres espanyoles del SNS van atendre 132 milions de consultes als centres d'atenció primària i domicilis el 2015

Les infermeres i infermers del Sistema Nacional de Salud (SNS) van atendre l'any passat 132 milions de consultes tant als centres d'atenció primària com a domicili. L'informe del SIAP del Ministerio de Sanidad situa també en 7,1 milions el número de demandes sanitàries urgents realitzades a través del serveis del 112/061, un 7% més que l'any anterior.

Actualitat sanitària
El 83% de les persones majors de 65 anys que prenen psicofàrmacs tenen risc de caiguda

Un estudi elaborat per l’AIFiCC analitza la relació entre el consum de psicofàrmacs i el risc de caigudes en la població de més de 65 anys pels afectes calmants i relaxants de la medicació.
 

Professió
S’obre el període per a inscriure’s a les proves selectives de l’IIR, que es realitzaran el 28 de gener de 2017

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria.